Πέθανε ο Μπομπ ΜακΓκραθ, ένα από τα πρώτα μέλη της σειράς «Sesame Street»

Πέθανε ο Μπομπ ΜακΓκραθ, ένα από τα πρώτα μέλη της σειράς «Sesame Street»

Ο ηθοποιός, μουσικός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων πέθανε σε ηλικία 90 ετών

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μπομπ ΜακΓκραθ, ηθοποιός, μουσικός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων γνωστός για την απεικόνιση ενός από τους πρώτους χαρακτήρες της σειράς «Sesame Street», πέθανε σε ηλικία 90 ετών. 

Η είδηση θανάτου του ΜακΓκραθ επιβεβαιώθηκε από την οικογένειά του μέσα από μια ανάρτηση στο Facebook την Κυριακή: «Η οικογένεια ΜακΓκραθ έχει δυσάρεστα νέα. Ο πατέρας μας Μπομπ ΜακΓκραθ πέθανε σήμερα στο σπίτι, κοντά στην οικογένειά του». 

Ο ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός Sesame Workshop τουίταρε το απόγευμα της Κυριακής ότι «θρηνεί τον θάνατο του Μπομπ ΜακΓκραθ, ενός αγαπητού μέλους της οικογένειας του Sesame Street για παραπάνω από 50 χρόνια». 

Ο ΜακΓκραθ ήταν στο αρχικό καστ του «Sesame Street» όταν η σειρά έκανε πρεμιέρα το 1969, υποδυόμενος τον γείτονα Μπομπ Τζόνσον. Η τελευταία του εμφάνιση στη σειρά ήταν το 2017.  

Ο ηθοποιός μεγάλωσε στο Ιλινόι και σπούδασε μουσική στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και τη Σχολή Μουσικής στο Μανχάταν. Επιπλέον, ήταν τραγουδιστής στη σειρά από το 1960 «Sing Along With Mitch» και έκανε καριέρα τραγουδώντας στην Ιαπωνία. 

«Ένας ερμηνευτής που αγαπούσε όλος ο κόσμος, ο τενόρος Μπομπ γέμιζε τις αίθουσες συναυλιών από το Λας Βέγκας μέχρι το Τόκιο. Θα είμαστε ευγνώμονες για τα πολλά χρόνια που αφιέρωσε στο Sesame Street και αισθανόμαστε μεγάλη τιμή που μοιράστηκε τόσα μαζί μας». 

Ο ΜακΓκραθ ήταν παντρεμένος και είχε πέντε παιδιά. 

Με πληροφορίες από τους Los Angeles Times 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT