«The Night Agent»: Πέντε λόγοι που η σειρά κατέκτησε την κορυφή του Netflix

«The Night Agent»: Πέντε λόγοι που η σειρά κατέκτησε την κορυφή του Netflix

Η ιστορία του Πίτερ Σάδερλαντ που καθήλωσε τους συνδρομητές της streaming πλατφόρμας και όσα έρχονται στον δεύτερο κύκλο επεισοδίων

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κορυφή της λίστας με τις πιο επιτυχημένες σειρές του Netflix για το πρώτο εξάμηνο του 2023 βρέθηκε το θρίλερ δράσης «The Night Agent» («Νυχτερινός Πράκτορας») σε δημιουργία Σον Ράιαν («The Shield», «SWAT»). Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε για πρώτη φορά η δημοφιλής πλατφόρμα streaming, η συγκεκριμένη σειρά σημείωσε 812 εκατ. ώρες προβολής παγκοσμίως

Το «The Night Agent», ένας εθιστικός συνδυασμός κατασκοπευτικού θρίλερ και πολιτικής συνωμοσίας, είναι βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του βραβευμένου Αμερικανού δημοσιογράφου και συγγραφέα Μάθιου Κουίρκ. Πρόκειται για μια ιστορία γεμάτη ανατροπές και σασπένς που καθηλώνει από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. 

Η υπόθεση που φτάνει μέχρι τον Λευκό Οίκο

Η ιστορία ακολουθεί τον Πίτερ Σάδερλαντ, έναν νεαρό χαμηλόβαθμο πράκτορα του FBI ο οποίος γίνεται μάρτυρας μιας τρομοκρατικής επίθεσης. Ενα χρόνο μετά το περιστατικό, ο Σάδερλαντ θα προσληφθεί στον Λευκό Οίκο όπου θα εργάζεται στη βραδινή βάρδια, έχοντας δίπλα του ένα τηλέφωνο που δεν χτυπάει ποτέ. Μέχρι που μια νύχτα αυτό θα αλλάξει όταν ο ίδιος και η γυναίκα που θα του τηλεφωνήσει, θα βρεθούν μπλεγμένοι σε μια επικίνδυνη υπόθεση η οποία θα φτάσει μέχρι τα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια. Και τότε ξεκινά ένα ανθρωποκυνηγητό με πολλές μυστηριώδεις πτυχές. 

Γιατί η σειρά είναι τόσο δημοφιλής

Εκτός από το σενάριο και τις εναλλαγές στην εξέλιξη της υπόθεσης, ο ρυθμός των 10 επεισοδίων είναι γρήγορος και η αγωνία κορυφώνεται σε κάθε καρέ. Αυτοί είναι και δύο από τους λόγους που η σειρά είναι ιδανική για binge-watching. 

Στην αναζήτησή του για απαντήσεις και για να προστατεύσει το έθνος, ο Σάδερλαντ έρχεται αντιμέτωπος με κυβερνητικούς κατασκόπους, ξεφεύγει από τους αδίστακτους δολοφόνους ενώ ταυτόχρονα προστατεύει μια μάρτυρα του φόνου. 

Η αφήγηση είναι «σφιχτή», η δράση δεν σταματά ποτέ, με τις σκηνές καταδίωξης να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή που δεν έχει περιθώριο για διάλειμμα από όλα όσα συμβαίνουν. Ενα από τα στοιχεία που κάνει το «The Night Agent» να ξεχωρίζει είναι ότι η πλοκή δεν είναι προβλέψιμη και οι καλοί ήρωες στην ιστορία δεν έχουν πάντα αίσιο τέλος όπως συνηθίζεται σε περιπέτειες του είδους. 

Η σειρά που δεν είχαμε ακουστά

Ο πρώτος κύκλος κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2023, ενώ το Netflix έχει ήδη ανακοινώσει ότι αναμένεται να γυριστεί και δεύτερη σεζόν. Παρά τη δημοτικότητά της, η σειρά δεν συμπεριλήφθηκε σε όλες αλλά μόνο σε λίγες από τις λίστες ιστοσελίδων ή περιοδικών με τα καλύτερα τηλεοπτικά προγράμματα της χρονιάς που φεύγει. Αντ′ αυτού, το πρότζεκτ έγινε γνωστό από στόμα σε στόμα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή μέσω τρέιλερ που προβάλλονταν στη streaming υπηρεσία. 

Πρωταγωνιστές που αγαπήσαμε

Οι πρωταγωνιστές της σειράς δεν είναι πολύ γνωστοί στο ευρύ κοινό και ίσως αυτό να συνέβαλε στο γεγονός ότι δεν υπήρχε μεγάλη κάλυψη από τα μίντια. Τον Πίτερ Σάδερλαντ υποδύεται ο πράκτορας του FBI Γκάμπριελ Μπάσο. Ο ηθοποιός είναι γνωστός για τον ρόλο του στην ταινία επιστημονικής φαντασίας «Super 8» καθώς και την τηλεοπτική δραματική σειρά του δικτύου Showtime, «The Big C». Το υπόλοιπο καστ συμπληρώνει η Νεοζηλανδή ηθοποιός Λουσιάν Μπιουκάναν που ενσαρκώνει την πρώην διευθύνουσα σύμβουλο κυβερνοασφάλειας στη Σίλικον Βάλεϊ Ρόουζ Λάρκιν, η –υποψήφια για Οσκαρ– Χονγκ Τσάου και η Βρετανίδα Φόλα Εβανς-Ακινγκμπόλα στον ρόλο της φιλόδοξης πράκτορα μυστικών υπηρεσιών Τσέλσι Αρινγκτον. 

Το επόμενο κεφάλαιο

Μετά την επιτυχία που γνώρισαν τα πρώτα 10 επεισόδια, το Netflix ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τα επόμενα 10. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Deadline, η δεύτερη σεζόν θα είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα μέσα στο 2024. Κι ενώ δεν υπάρχουν ακόμα πολλές πληροφορίες όσον αφορά το σενάριο, εκείνο που έχει γίνει επισήμως γνωστό είναι ότι η ιστορία δεν θα διαδραματίζεται στην Ουάσιγκτον. Ο Σάδερλαντ θα εμπλακεί σε νέα περιπέτεια με καινούργιους χαρακτήρες στο πλευρό του. Ενας από αυτούς είναι η Αμάντα Γουόρεν (East New York) στον ρόλο της Κάθριν Γουίβερ, ενός μέλους του προγράμματος Night Action που εκπαιδεύει καινούργιους πράκτορες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT