Κώστας Μπερικόπουλος: «Από το Maestro θα θυμάμαι την αγάπη και την αφοσίωση όλων»

Κώστας Μπερικόπουλος: «Από το Maestro θα θυμάμαι την αγάπη και την αφοσίωση όλων»

Ο Κώστας Μπερικόπουλος, ένας από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς του θεάτρου και της τηλεόρασης, εμφανίζεται στη δεύτερη σεζόν του Maestro σε έναν ρόλο-έκπληξη

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς του θεάτρου και της τηλεόρασης, ο Κώστας Μπερικόπουλος, μετά τη συμμετοχή του στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Αυτή η νύχτα μένει αλλά και τη θεατρική παράσταση Σαλό, 120 μέρες στα Σόδομα, εμφανίζεται στη δεύτερη σεζόν του Maestro σε έναν ρόλο-έκπληξη.

Τι σας έκανε να συμμετάσχετε στη σειρά; 

Αρχικά, η ίδια η σειρά. Μου άρεσε πάρα πολύ κι όταν την έβλεπα, έλεγα: «Τι ωραία να έπαιζα κι εγώ εδώ!». Μια μέρα με πήρε τηλέφωνο ο Χριστόφορος, δεν είχαμε συνεργαστεί ούτε καν είχαμε συναντηθεί μέχρι τότε. Μου μίλησε για τον ρόλο, τι είναι και πώς τον σκέφτεται, και ενθουσιάστηκα. Πριν καλά καλά διαβάσω τα σενάρια, του είπα πως δέχομαι. Ήταν μεγάλη έκπληξη και χαρά να βρεθώ σε μια σειρά που τη ζήλευα, να συναντηθώ με τόσους υπέροχους συνεργάτες. Όμως, η μεγαλύτερή μου έκπληξη ήταν η γνωριμία και η συνεργασία με τον Χριστόφορο. Ήταν και είναι μια απόλαυση. Ένας πολυτάλαντος, ευγενικός άνθρωπος, με χιούμορ. Τον λάτρεψα.

Τι θα θυμάστε περισσότερο από τα γυρίσματα του Maestro;

Την αγάπη και την αφοσίωση όλων γι’ αυτό που κάνουμε. Δεν αναφέρομαι μόνο στους ηθοποιούς, αλλά και στους ανθρώπους που εργάζονται σε όλες τις ειδικότητες.

Πρόσφατα συμμετείχατε στο θεατρικό έργο Σαλό, 120 μέρες στα Σόδομα. Πώς προετοιμάζεστε για έναν θεατρικό και πώς για έναν τηλεοπτικό ρόλο;

Ο ρόλος είναι ρόλος και δεν τον αντιμετωπίζω διαφορετικά στο θέατρο από την τηλεόραση ή το ανάποδο. Απλώς οι χρόνοι είναι διαφορετικοί. Ξεκινάω με το τι είναι αυτό που μου ζητάει ο σκηνοθέτης. Μελετάω πολύ καλά τα στοιχεία του χαρακτήρα που παίρνω από το κείμενο, είμαι σε απόλυτη συνεργασία με τον/την παρτενέρ και σιγά σιγά αρχίζει το ταξίδι μέχρι να φτάσει στην παράσταση ή στο γύρισμα.

Τι σημαίνει η τηλεόραση για εσάς και τι το θέατρο;

Αποφοίτησα από τη δραματική σχολή το 1985. Έκτοτε δουλεύω ανελλιπώς, στο θέατρο κυρίως. Έχω κάνει όμως και κινηματογράφο, τηλεόραση αλλά και πολλές μεταγλωττίσεις και σπικάζ. Είμαι επαγγελματίας ηθοποιός, ζω δηλαδή από αυτή τη δουλειά. Τη δουλειά μου την αγαπώ πολύ και της αφιερώνω πολλές ώρες του εικοσιτετραώρου μου. Ο λόγος είναι και πρακτικός, γιατί, πέρα από την παράσταση ή το γύρισμα, χρειάζομαι και πολλές ώρες μελέτης στο σπίτι.

Παρακολουθείτε εγχώριες ή ξένες τηλεοπτικές σειρές;

Είμαι μανιώδης τηλεθεατής. Παρακολουθώ κυρίως ξένες σειρές. Ο Ρίπλεϊ και το Μικρό ταρανδάκι με ενθουσίασαν. Η σειρά όμως που έχει μείνει στην καρδιά μου είναι το Six Feet Under.

Έχετε μια σπουδαία πορεία στον χώρο της υποκριτικής. Τι έχετε αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια σε προσωπικό και τι σε επαγγελματικό επίπεδο;

Θα απαντήσω με μια φράση από τον Γλάρο του αγαπημένου Τσέχοφ: «Στη δουλειά μας, στο παίξιμο ή στο γράψιμο, αυτό που έχει σημασία είναι το πώς να κάνεις υπομονή».

Ποια είναι η ωραιότερη ανάμνηση που έχετε από τη διαδρομή σας στην τηλεόραση;

Ό,τι έχω κάνει το έχω ευχαριστηθεί πολύ και είχα την τύχη να συναντηθώ με εξαιρετικούς συνεργάτες. Όσον αφορά το Maestro, θα σταθώ ιδιαίτερα στα γυρίσματα της Κέρκυρας και των Παξών. Ήταν μαγικά.

Τι χαρακτήρα θα θέλατε να ενσαρκώσετε στη συνέχεια;

Σίγουρα έναν κωμικό.

Ποια θα είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας βήματα;

Την επόμενη σεζόν θα συνεργαστώ με το Εθνικό Θέατρο σε μια μεγάλη παραγωγή με σκηνοθέτη τον Γιάννη Μόσχο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT