Αθηνά Ροδίτου: «Είμαι άνθρωπος που ρισκάρει»

Αθηνά Ροδίτου: «Είμαι άνθρωπος που ρισκάρει»

Με το πείσμα, τις ικανότητές της και λίγες δόσεις τύχης, η 26χρονη ηθοποιός έχει όλα τα εφόδια για να κατακτήσει τη μικρή οθόνη. Ίσως και το YouTube

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Ναυάγιο υποδύεται τη Λίνα Γιαννακάκη, μια νεαρή φοιτήτρια από την Κρήτη που επιβιβάστηκε στο μοιραίο πλοίο «Φοίνιξ» για να κυνηγήσει το όνειρο της ηθοποιίας στην Αθήνα. Στην πραγματική ζωή, η Αθηνά Ροδίτου μετανάστευσε από την Κύπρο στο Λονδίνο για σπουδές υποκριτικής και σήμερα ζει το όνειρό της στην Αθήνα. Με το πείσμα, τις ικανότητές της και λίγες δόσεις τύχης, η 26χρονη ηθοποιός έχει όλα τα εφόδια για να κατακτήσει τη μικρή οθόνη. Ίσως και το YouTube.

Το επάγγελμα του ηθοποιού έχει τρομερές δυσκολίες. Πώς το επέλεξες;

Μπορεί να είχα ερεθίσματα από τους γονείς μου, καθώς είναι καλλιτέχνες, αλλά νομίζω πως είχα και κάποιο ένστικτο για το επάγγελμα. Μετά την ενασχόληση με τον χορό από παιδική ηλικία και την αγάπη μου για τα μιούζικαλ, το επόμενο βήμα ήταν τα μαθήματα υποκριτικής και τραγουδιού για να προετοιμαστώ και να δώσω εξετάσεις στη σχολή που ήθελα, στο Λονδίνο. Μετά τη σκληρή εκπαίδευση στο εξωτερικό και τον τεράστιο ανταγωνισμό, ένιωσα έτοιμη να αντιμετωπίσω όποια δυσκολία κι αν εμφανιζόταν.

Πώς ήταν η προσαρμογή από την Κύπρο στο Λονδίνο;

Είμαι άνθρωπος που ρισκάρει και αγαπά την αλλαγή παραστάσεων. Παρόλο που δεν είναι εύκολο να αφήνεις πίσω την οικογένειά σου, τους φίλους σου και τον τόπο σου, ήταν και η καλύτερη απόφαση που πήρα. Έκανα δυνατές φιλίες, γνώρισα διαφορετικές κουλτούρες και έμαθα να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου μόνη μου.

Και μετά το Λονδίνο, πώς προέκυψε η Αθήνα;

Ήθελα να ζήσω κάτι διαφορετικό. Δεν ήμουν έτοιμη να επιστρέψω στην Κύπρο, γι’ αυτό και αποφάσισα να μετακομίσω στην Αθήνα. Δεν είχα ιδέα πώς λειτουργεί ο χώρος της υποκριτικής. Έτσι ξεκίνησα να στέλνω βιογραφικά, να πηγαίνω σε ακροάσεις, αλλά θεωρώ πως ήμουν εξαρχής τυχερή.

Ποιες είναι οι συμβουλές που κράτησες από τους γονείς σου;

Tο να παραμένω ο εαυτός μου και να έχω πίστη στις ικανότητές μου. Επίσης, πως ό,τι έρχεται στον δρόμο μας εμφανίζεται όταν είμαστε και εμείς έτοιμοι να το δεχτούμε.

Είσαι 26 χρονών και ανήκεις στη γενιά Ζ των ηθοποιών. Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχεις να αντιμετωπίσεις σε σύγκριση με άλλα άτομα της γενιάς σου;

Έχω παρατηρήσει ότι μετά τις σπουδές κάπως «χαώνεσαι». Δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις, ποια πορεία είναι η «σωστή» και πώς θα καταφέρεις όσα ονειρεύεσαι. Ωστόσο, δεν αισθάνομαι ότι διαφέρω από τα παιδιά της γενιάς μου. Όλοι έχουμε τις ίδιες ανησυχίες. Η πρόκληση για μένα είναι να καταφέρνουμε να τις ξεπερνάμε και τελικά κάπως να αφηνόμαστε στο πώς κυλάει η ζωή.

Για τη συνύπαρξή σας στα γυρίσματα του Ναυαγίου, η τηλεοπτική σας αδερφή, Στέλλα Ψαρουδάκη, δήλωσε πως «κοιταζόσασταν και ήταν λες και συνομιλούσατε αμέσως». Είναι αλήθεια;

Με τη Στέλλα «κολλήσαμε» από την πρώτη στιγμή. Συζητούσαμε πολύ στις πρόβες για τους χαρακτήρες μας και η χημεία που είχαμε εκτός σειράς βοήθησε στην τηλεοπτική μας σχέση ως αδερφών. Κρατάμε ακόμα επαφή, παρά το τέλος των γυρισμάτων του Ναυάγιου.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη σκηνή που γύρισες στο Ναυάγιο;

Τόσο ψυχολογικά, όσο και σωματικά, η πιο δύσκολη σκηνή ήταν του ναυαγίου. Ήμασταν αρκετές ώρες στη θάλασσα με βαριά, χειμερινά ρούχα. Παλεύαμε με τα τεχνητά κύματα και τον αέρα, ενώ παράλληλα υπήρχε και όλη η συναισθηματική φόρτιση του ρόλου. Νιώθω ευγνωμοσύνη που έζησα μια τέτοια συνθήκη και αποτέλεσε τεράστιο σχολείο για μένα.

Αλήθεια, παρακολουθείς YouTube;

Ναι, από μικρή. Παρακολουθώ κυρίως ΥouΤubers του εξωτερικού. Λατρεύω τα vlogs, κυρίως αυτά που σχετίζονται με ταξίδια, fitness και healthy lifestyle. Κάποια στιγμή πιστεύω πως θα δημιουργήσω και το δικό μου κανάλι.

Τον τελευταίο καιρό, τι τραγούδια έχει η playlist σου στο Spotify;

Η playlist μου αλλάζει κάθε μέρα. Λατρεύω Εντ Σίραν, Λάνα Ντελ Ρέι, Ολίβια Ροντρίγκο και Λιούις Καπάλντι.

Σε τι διαφέρει η Αθηνά του 2016 από την Αθηνά του 2024;

Σίγουρα έχω αλλάξει πολύ από τότε. Σκληραγωγηθηκα στο εξωτερικό, πήρα τη ζωή στα χέρια μου, ανεξαρτητοποιήθηκα και ανακάλυψα πολλές πτυχές του εαυτού μου, οι οποίες δεν ήξερα ότι υπήρχαν μέχρι τότε. Ωστόσο, το πείσμα, η αγάπη για τις τέχνες και η επιμονή παραμένουν μέσα μου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT