Πέντε τηλεοπτικά πρότζεκτ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
πέντε-τηλεοπτικά-πρότζεκτ-στο-φεστιβ-563271313

Πέντε τηλεοπτικά πρότζεκτ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Εκτός από τις κινηματογραφικές προβολές, η 65η διοργάνωση του ΦΚΘ διοργανώνει ένα διήμερο με καινούργιες τηλεοπτικές σειρές σε πανελλήνια πρεμιέρα – Τι θα παρακολουθήσουμε

Αλεξάνδρα Σκαράκη
Ακούστε το άρθρο

Λίγες μέρες έμειναν για την έναρξη του 65ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, της μεγάλης γιορτής της έβδομης τέχνης στη χώρα μας. Φέτος, εκτός από το πρόγραμμα με τις ταινίες προβολής το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί σε μία εβδομάδα, το φεστιβάλ επεκτείνει και τις δράσεις όσον αφορά την ενότητα που είναι αφιερωμένη στη μικρή οθόνη. 

Θα παρουσιαστούν, σε ειδική προβολή και σε πανελλήνια πρεμιέρα, επεισόδια από τηλεοπτικά πρότζεκτ από την Ιταλία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, τη Φινλανδία και την Ελλάδα. 

Για δύο ημέρες, στο πλαίσιο της διοργάνωσης, το ΦΚΘ θα εστιάσει σε τηλεοπτικές σειρές. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν, σε ειδική προβολή και σε πανελλήνια πρεμιέρα, επεισόδια από τηλεοπτικά πρότζεκτ που είτε έχουν κυκλοφορήσει σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες είτε θα κυκλοφορήσουν. Οι σειρές αυτές προέρχονται από την Ιταλία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, τη Φινλανδία και την Ελλάδα. 

Η «Κ» αποκαλύπτει τις τηλεοπτικές παραγωγές που θα φιλοξενεί το φεστιβάλ, στις αρχές Νοεμβρίου*: 

Dates in Real Life

Πέντε τηλεοπτικά πρότζεκτ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης-1
Στιγμιότυπο από τη σειρά «Dates in Real Life»

Δημιουργός: Τζέικομπ Ρόρβικ
Χώρα: Νορβηγία

Υστερα από δύο μικρού και μια μεγάλου μήκους ταινία, ο Νορβηγός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός Τζέικομπ Ρόρβικ επιστρέφει με ένα τηλεοπτικό πρότζεκτ των επτά επεισοδίων.

Το «Dates in Real Life» είναι μια ρομαντική ιστορία ενηλικίωσης με στοιχεία από κωμωδία και δράμα ισορροπώντας ανάμεσα στον κόσμο όπως τον φανταζόμαστε και στον κόσμο όπως είναι πραγματικά. Πρωταγωνίστρια είναι η Αΐντα, μια εικοσάχρονη που συμπεριφέρεται σαν να είναι ακόμα νεότερη και ζει ολόκληρη τη ζωή της στο διαδίκτυο. Το αγόρι της, ο Μάρβιν, ζει στο Σακραμέντο και δεν έχουν συναντηθεί ποτέ από κοντά. Οταν ο Μάρβιν αποκαλύπτει ότι άρχισε να αναπτύσσει σχέση με μια άλλη γυναίκα στην πόλη όπου βρίσκεται, ο κόσμος της Αΐντα καταρρέει. Για να κάνει τον Μάρβιν να ζηλέψει, η Αΐντα αποφασίζει να βρει και η ίδια σύντροφο. Ομως, ενώ θεωρητικά ξέρει τι συμβαίνει στον κόσμο, πρακτικά δεν έχει καμία εμπειρία από τη ζωή εκτός της οθόνης. Καθώς αρχίζει να ψάχνει για άλλον σύντροφο, ασυνείδητα, καταλήγει να αναζητά και τον ίδιο της τον εαυτό.

Οσο η Αΐντα και ο Μάρβιν αποκτούν ερωτικές και σεξουαλικές εμπειρίες στον πραγματικό κόσμο, το κοινό ελπίζει ότι τελικά θα καταφέρουν να βρεθούν και να ερωτευθούν. 

Η σειρά θα προβληθεί από την Cosmote TV.

Los Años Nuevos

Δημιουργός: Ροντρίγκο Σορογκόγιεν
Χώρα: Ισπανία

Ενας από τους πιο γνωστούς σκηνοθέτες της γενιάς του, ο Ισπανός Ροντρίγκο Σορογκόγιεν παρουσιάζει μια σειρά με την οποία θα ταυτιστούν οι σημερινοί millenials.

Η ιστορία ακολουθεί το ταξίδι ζωής ενός ζευγαριού σε διάστημα περίπου μιας δεκαετίας. Η Ανα γίνεται 30 χρονών την Πρωτοχρονιά, αλλά ακόμα δεν έχει βρει τα βήματά της στη ζωή: ζει σε ένα κοινόχρηστο διαμέρισμα, δεν της αρέσει η δουλειά της και γνωρίζει συνέχεια νέους φίλους. Ο Οσκαρ γίνεται 30 χρονών την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και όλα στη ζωή του μοιάζει να είναι σχεδόν τακτοποιημένα. Είναι γιατρός, πιστός φίλος, έχει στεγαστικό δάνειο και μια σχέση που δεν είναι τόσο σταθερή. Αλλά τη νύχτα που θα γίνουν 30, οι δυο τους θα συναντηθούν, θα ερωτευτούν και θα αναπτύξουν μια σχέση η οποία θα διαρκέσει 10 χρόνια. Μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια, η κάμερα καταγράφει την κάθε τους στιγμή μαζί και χώρια. 

The Art of Joy

Δημιούργος: Βαλέρια Γκολίνο
Χώρα: Ιταλία

Μια από τις πιο διάσημες και αγαπητές προσωπικότητες του ευρωπαϊκού σινεμά, η ηθοποιός και σκηνοθέτις Βαλέρια Γκολίνο («Rain Man», «Big Top Pee-wee», «Hot Shots») δημιουργεί τη δική της τηλεοπτική σειρά. 

Η ιστορία του «The Art of Joy» διαδραματίζεται στην εξοχή της Σικελίας μιας άλλης εποχής. Γεννημένη την 1η Ιανουαρίου του 1900 σε μια φτωχή οικογένεια, η Μοντέστα επιδιώκει να ζει ευτυχισμένη από μικρή ηλικία κι αυτό χωρίς να πέσει θύμα των περιορισμών της κοινωνίας. Οταν ένα τραγικό γεγονός θα την απομακρύνει από την οικογένειά της, η Μοντέστα θα ξεκινήσει μια νέα ζωή σε ένα μοναστήρι όπου θα γίνει η προστατευόμενη της ηγουμένης χάρη στην ευφυΐα και το πείσμα της. Αργότερα, θα εγκατασταθεί σε βίλα που ανήκει σε μια πριγκίπισσα και εκεί θα γίνει απαραίτητη βοηθός. Αυτή η αδιάκοπη διαδικασία χειραφέτησης συνοδεύεται από μια διαδρομή προσωπικής ανάπτυξης και σεξουαλικής αφύπνισης για την ηρωίδα, γεγονότα που θα την οδηγήσουν να ανακαλύψει και να διεκδικήσει το δικαίωμα στην ευχαρίστηση και την ευτυχία. 

Money Shot

Πέντε τηλεοπτικά πρότζεκτ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης-2
Στιγμιότυπο από τη σειρά «Money Shot»

Δημιουργός: Τίμου Νιουκάνεν
Φινλανδία

Χωρισμένη σε οκτώ κεφάλαια, η βραβευμένη κωμική σειρά του Φινλανδού σκηνοθέτη διαφέρει πολύ ως προς τα συνηθισμένα νουάρ νορβηγικά πρότζεκτ. Είναι πολύ φωτεινή, με έντονα χρώματα και χιούμορ. Κεντρικό της θέμα αποτελούν οι ταινίες ερωτικού περιεχομένου με… φεμινιστική χροιά.  

Η 42χρονη ηθοποιός σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου Σάρι απολύεται από τον ρόλο που είχε πρόσφατα αναλάβει για να βρει έναν νέο τρόπο να βγάλει τα προς το ζην. Η γυναίκα θα ενώσει τις δυνάμεις της με την 22χρονη Λίνεα, μια επίδοξη σκηνοθέτιδα που παλεύει να ενταχθεί στη δραματική σχολή. Μαζί, θα ξεκινήσουν μια εταιρεία που παράγει φεμινιστικές, ερωτικές ταινίες. Κι αυτό θα γίνει για να εκπληρώσουν όχι μόνο τις δικές τους επιθυμίες, αλλά και όλων των γυναικών. 

Η Μαρία που έγινε Κάλλας

Πέντε τηλεοπτικά πρότζεκτ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης-3
Στιγμιότυπο από τη σειρά «Η Μαρία που έγινε Κάλλας»

Δημιουργός: Ολγα Μαλέα
Χώρα: Ελλάδα

Μια από τις πολυαναμενόμενες ελληνικές τηλεοπτικές παραγωγές της φετινής σεζόν είναι αυτή της Ολγας Μαλέας με τη σειρά «Η Μαρία που έγινε Κάλλας». Η ιστορία αρχίζει από τα μετεφηβικά χρόνια της Μαρίας και φτάνει στην εποχή όπου ήταν πλέον ντίβα παγκόσμιας κλάσης, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Αθήνα. 

Η σειρά με πρωταγωνιστές τους Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου, Ελένη Ράντου, Ρένια Λουιζίδου, Demy και Αργύρη Πανταζάρα, εξερευνά τη σχέση της Μαρίας ως νεαρής καλλιτέχνιδας με τους σημαντικούς μέντορες στη ζωή της. Για παράδειγμα τη σχέση με τη φιλόδοξη μητέρα της, την παθιασμένη Ισπανίδα δασκάλα της, την όμορφη πιανίστρια αδερφή της, τον επαναστάτη βαρύτονο εραστή της, τον Γερμανό μαέστρο της και τον πατέρα που αγαπούσε πολύ. Πρόσωπα που διαμόρφωσαν τη ζωή της και τη βοήθησαν να γίνει μια από τις σπουδαιότερες ντίβες όλων των εποχών.  

Τα επεισόδια αποκαλύπτουν την άγνωστη ιστορία της Μαρίας που δεν έχει προβληθεί ποτέ στην οθόνη, ενώ όλα είναι βασισμένα σε αληθινά γεγονότα. Η Ολγα Μαλέα ετοίμασε μια σύγχρονη ιστορία διεθνούς απήχησης, με έναν δυνατό γυναικείο χαρακτήρα που μετατράπηκε σε είδωλο. 

Η σειρά θα προβάλλεται στην ΕΡΤ1.


*Το 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου. Το ακριβές πρόγραμμα προβολών αναμένεται να παρουσιαστεί την Τρίτη 22 Οκτωβρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT