Θεανώ Κλάδη: «Η γενιά μου μπορεί να προκαλέσει αλλαγές»

Θεανώ Κλάδη: «Η γενιά μου μπορεί να προκαλέσει αλλαγές»

Η 22χρονη ηθοποιός Θεανώ Κλάδη, μιλάει στο περιοδικό «Οθόνη» της Καθημερινής για τον ρόλο της στην οικογενειακή κωμωδία του Λάμπρου Φισφή «Έχω παιδιά», που κλείνει το μάτι στη Γενιά Ζ

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από μερικούς μήνες, η Θεανώ Κλάδη ολοκλήρωσε τις σπουδές της σε δραματική σχολή της Αθήνας, ενώ της μένουν άλλα τρία μαθήματα για να πάρει το πτυχίο της στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τα δεκαοκτώ της χρόνια, όταν μετακόμισε από το Ηράκλειο Κρήτης στην Αθήνα, η 22χρονη ηθοποιός προσπαθούσε να συνδυάσει τις δύο σχολές για να κυνηγήσει το όνειρό της. Την περασμένη σεζόν συμμετείχε στα πρώτα επεισόδια της δραματικής σειράς του Mega Το ναυάγιο, ενώ φέτος θα τη δούμε στο ίδιο κανάλι, στην οικογενειακή κωμωδία του Λάμπρου Φισφή Έχω παιδιά, σε έναν ρόλο που κλείνει το μάτι στη Γενιά Ζ.

Τι θα δούμε στη νέα οικογενειακή κωμωδία του Mega;

Η σειρά αφορά την καθημερινότητα μιας οικογένειας και τα κωμικά ευτράπελα στην ανατροφή των παιδιών. Ερμηνεύω τη Σόφη, μια 23χρονη ακτιβίστρια και συνιδιοκτήτρια start-up ζυθοποιίας στην οποία βρίσκει δουλειά η Σάρα, η πρωταγωνίστρια της σειράς (Ευγενία Σαμαρά). Το οξύμωρο στην ιστορία είναι πως η Σάρα, αντί να ξεφύγει από το σπίτι της, όπου μεγαλώνει παιδιά, έρχεται σε μια δουλειά όπου καλείται να κάνει το ίδιο, καθώς η Σόφη και ο Στεφ (Γιάννης Τσουμαράκης) ανήκουν στη Γενιά Ζ.

Εσείς πώς ξεκινήσατε να πειραματίζεστε με την υποκριτική;

Σε μικρή ηλικία, συνηθίζαμε με την αδερφή μου και την ξαδέρφη μου να γράφουμε διάφορες ιστορίες. Εγώ ήμουν αυτή που αναλάμβανε να τις παρουσιάσει στην οικογένεια. Κάθε φορά προσπαθούσα να τους διασκεδάσω και να τους κάνω να γελάσουν. Ύστερα, συμμετείχα στη θεατρική ομάδα του σχολείου μου και, φτάνοντας στο Λύκειο, ένιωσα πως το επάγγελμα με καλούσε. Η Αθήνα ήταν μια ευκαιρία για να δοκιμάσω τον εαυτό μου.

Έχετε ακόμα άγνοια κινδύνου στα βήματα που ακολουθείτε;

Η άγνοια κινδύνου με βοήθησε να πατήσω γερά στα πόδια μου και να διατηρήσω τα κίνητρά μου ζωντανά. Βέβαια αγχωνόμουν, καθώς δεν ήξερα αν ταιριάζω στον χώρο, ενώ ταυτόχρονα ήθελα διαρκώς να φέρνω ένα θετικό αποτέλεσμα. Το άγχος παρέμεινε, αλλά τώρα συνοδεύεται από χαρά και ευτυχία.

Πώς βοήθησε η επιστήμη της νομικής στη διαμόρφωση της σκέψης σας;

Οι σπουδές στη Νομική Σχολή μού δίνουν την ευκαιρία να ακούω διαφορετικές απόψεις και να τις αντιμετωπίζω κριτικά. Οι γνώσεις που αποκομίζω από τη σχολή λειτουργούν ως συμπληρώματα στην κριτική μου σκέψη.

Πείτε μας μια σκέψη που σας παρηγορεί όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά.

Στην καθημερινότητά μου σκέφτομαι τις στιγμές που ανακοίνωσα στην οικογένεια και στους φίλους μου τις ιδέες και τους στόχους μου. Κανείς τους δεν μου είπε: «Θα φας τα μούτρα σου». Όλοι χάρηκαν με αυτό. Αυτές οι εικόνες με συντροφεύουν.

Μια φράση που την ακούτε και ενοχλείστε;

Δεν αντέχω να μου λένε «χαλάρωσε», όταν έχω άγχος ή τσακώνομαι. Μπορεί να με διαλύσει.

Τι χαρακτηριστικά παρατηρείτε στη γενιά σας;

Νομίζω πως είμαστε πιο πολιτικά ορθοί. Οι μεγαλύτεροι δυσκολεύονται να μας καταλάβουν σε αυτό το κομμάτι. Όταν τους διορθώνουμε, πολλές φορές αντιδρούν λέγοντας: «Σιγά, μωρέ, δεν είπα και κάτι κακό». Κατά βάθος πιστεύω πως είμαστε μια γενιά που μπορεί να προκαλέσει αλλαγές, καθώς έχουμε την ενέργεια και την αισιοδοξία να αλλάξουμε τόσα πράγματα στην κοινωνία.

Σε ποιο τηλεοπτικό σύμπαν θα θέλατε να βρίσκεστε αυτή τη στιγμή;

Θα ήθελα να βρισκόμουν στο σύμπαν της σειράς Στο παρά πέντε. Βέβαια, θα με κυνηγούσαν και εμένα δολοφόνοι, ο πρωθυπουργός θα ήταν εχθρός μου, αλλά θα είχα την καλύτερη παρέα.

Ποια ηθοποιός θα θέλατε να παίξει στην ταινία της ζωής σας;

Η Μαρία Λεκάκη. Με φαντάζομαι σε συνέλευση της Νομικής, να ανεβαίνω στα έδρανα και μετά τον λόγο μου να ρωτάω το κοινό «Να σας παίξω λίγο Ηλέκτρα;», όπως θα έκανε και εκείνη ως Πέγκυ Καρρά στο Κωνσταντίνου και Ελένης. Θα μπορούσε να με αποδώσει με ευκολία.

Η νέα οικογενειακή κωμωδία του Mega Έχω παιδιά έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο, σε σκηνοθεσία Διονύση Φερεντίνου και σενάριο Λάμπρου Φισφή.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT