Πόσο νόστιμο είναι το φαρμάκι;

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο​​ταν δεν τα πνίγουν στο λάδι, τα εξοντώνουν στη ζάχαρη. Κι αν γλιτώσουν τα φαγητά από εκεί, υπάρχει η κανέλα και τα άλλα μπαχάρια που φαίνεται να διαλύουν κάθε λεπτή γεύση. Το τελειωτικό χτύπημα όμως το δίνουν οι ίδιες οι μαμάδες, που τρέχουν με τα παιδιά τους στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, έτοιμες να γελοιοποιηθούν στο ριάλιτι της μαγειρικής.

Με πόση ευκολία χορεύουν, κουνιούνται, ανταλλάσσουν σπόντες, κακίες, μικρότητες, υιοθετούν με τόση άνεση φαιδρές συμπεριφορές, υποκρίνονται μόνο και μόνο για να νικήσουν σε μια εκπομπή που επιβραβεύει, όπως πολλές ψυχαγωγικές, την κατινιά. Κατινιά στην κουζίνα με τις ευλογίες ενός πρότυπου μάνας που μάλλον θα έπρεπε να κρύβει κανείς παρά να επιδεικνύει με τόση χαρά στα πλατό.

Τα «παιδιά» μαγειρεύουν τη συνταγή της μητέρας τους με τη δική της βοήθεια χωρίς εκείνες να πιάσουν την κουτάλα. Το καινούργιο καθημερινό τηλεπαιχνίδι του AΝΤ1 μοιάζει να έχει εξαντληθεί από τα πρώτα κιόλας επεισόδια: τι άλλο να δει κανείς; Επιπλέον, δημιουργεί μια κακή διάθεση στον θεατή για την κατάντια μιας κουζίνας και, κυρίως, της διαδικασίας του μαγειρέματος, που δεν μοιάζει καθόλου ευχάριστη, ούτε καν ψυχοθεραπεία, όπως κάλλιστα μπορεί να είναι, αλλά με ένα πεδίο μάχης. Επαθλο τα 500 ευρώ.

Και σαν να μη φτάνει η κακή ερμηνεία των παικτών (γιατί δεν έχουν όλοι το δηλητήριο εύκολο στο στόμα), έρχεται στο τέλος ο κριτής Εκτορας Μποτρίνι, ο οποίος καλείται να αποφασίσει ποιο πιάτο είναι υποφερτό.

Οι δικές του τσουχτερές ατάκες, όπως «σαμπρέλα από μοτοσακό είναι το καλαμάρι», μοιάζουν ανώδυνες μπροστά στις ειρωνείες των παικτών. Οσο για την αρχηγό της μαγειρικής, αυτή η μάνα δεν φαίνεται καθόλου συμπαθής, ακόμη και αν είναι.

Το ίδιο προσβλητικές μοιάζουν και πολλές επισκέψεις στο «Κάτι ψήνεται» του Alpha εδώ και χρόνια, όπου οι παίκτες, αφού φάνε και πιούνε σε ένα σπίτι κάθε φορά, πουν τις συνηθισμένες ευγενικές κουβέντες μπροστά στον οικοδεσπότη, του σούρνουν σαν τις χειρότερες κουτσομπόλες όταν μείνουν μόνοι κι εκείνος αποσυρθεί στην κουζίνα.

Μα μήπως και ο «Εφιάλτης στην κουζίνα», η παλιά σειρά του Ιταλοκερκυραίου σεφ, δεν στηριζόταν στη συνταγή του καβγά; Ετσι, σπασμωδικά και με ακατανόητες –όσο πλησιάζει η λήξη της σεζόν– συμπεριφορές, κερδίζουν τις ημέρες πολλές τηλεοπτικές εκπομπές, μαζί με τσακωμούς για μεταγραφές όπως αυτός του Δημήτρη Ουγγαρέζου με τον Μάρκο Σεφερλή, παρεξηγήσεις, σε άλλες περιπτώσεις κολακείες για μια θέση τον επόμενο χειμώνα και σαχλές επαναλήψεις, που σε κάνουν να αναρωτιέσαι μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας παρουσιαστής.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT