Αριστουργηματική σκηνή μάχης μες στον «Χειμώνα που ήρθε»

Αριστουργηματική σκηνή μάχης μες στον «Χειμώνα που ήρθε»

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο «Χειμώνας» επιτέλους ήρθε και ήταν εντυπωσιακός πέρα από κάθε προσδοκία. Οχι, δεν παρανοήσαμε καλοκαιριάτικα, ο λόγος γίνεται για το εκπληκτικό όγδοο επεισόδιο του 5ου κύκλου του «Game of Thrones», της πιο δημοφιλούς σειράς στον πλανήτη, η οποία προβάλλεται και στη χώρα μας από τη Nova ταυτόχρονα με την Αμερική. Επειτα από ένα πρώτο κομμάτι της σεζόν το οποίο πέρασε με μηχανορραφίες, παιχνίδια εξουσίας και ατέλειωτα ταξίδια, ήρθε η ώρα και για τους λάτρεις της αυθεντικής δράσης να αποζημιωθούν με μια άριστα χορογραφημένη σκηνή μάχης, την καλύτερη που έχει προσφέρει μέχρι τώρα το σόου.

Για την ακρίβεια, πρόκειται για την πιο άρτια σκηνή μάχης που έχουμε δει εδώ και πολύ καιρό είτε στην τηλεόραση είτε ακόμη και στο σινεμά, και αυτό είναι πράγματι αξιοσημείωτο. Με τα δεκάδες μπλοκμπάστερ των υπερηρώων που κατακλύζουν τις αίθουσες αλλά και τις τηλεοπτικές οθόνες τα τελευταία χρόνια, οι μάχες και γενικότερα η δράση (των ειδικών εφέ) ρέει άφθονη σε σημείο που καταντά βαρετή και επαναλαμβανόμενη.

Αντιθέτως, η μάχη του «Hardhome» κόντρα στα πολικά ζόμπι του Βορρά (οι μυημένοι γνωρίζουν), που είδαμε την περασμένη Κυριακή, ήταν σχεδόν άψογη. Ρυθμός, εναλλαγές οπτικής και συναισθημάτων, κορυφώσεις. Η επική κλίμακα συνδυάστηκε άψογα από τον σκηνοθέτη Μιγκέλ Σαπόκνικ με βίντεογκεϊμ αισθητικής ένας-εναντίον-ενός αναμετρήσεις, ενώ η τελική σκηνή, όπου το δράμα κορυφώνεται με την πλήρη απουσία μουσικής, είναι απλώς αριστούργημα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT