Τα τηλεμαγειρέματα καλά κρατούν

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λιγότερο ή περισσότερο γευστικές, οι εκπομπές κατσαρόλας θα μας κρατήσουν συντροφιά και τη νέα σεζόν στη δοκιμαζόμενη από την κρίση ελληνική τηλεόραση. Τουλάχιστον οκτώ εκπομπές μαγειρικής θα δούμε από το φθινόπωρο σε πέντε κανάλια (ΣΚΑΪ, Mega, Alpha, ΑΝΤ1 και Star). Σε αυτές, αγαπημένοι σεφ αλλά και τολμηροί λάτρεις της γεύσης θα μας προτείνουν συνταγές, νόστιμες και οικονομικές, με απλά υλικά, αλλά και με φαντασία και γεύση.

Στον ΣΚΑΪ, που θα φιλοξενήσει και φέτος τις περισσότερες αμιγώς μαγειρικές εκπομπές, την κουζίνα της ετοιμάζει ήδη η Ελένη Ψυχούλη και το «Chef στον αέρα», που θα βλέπουμε και πάλι τις καθημερινές. Επίσης η Ντίνα Νικολάου συνεχίζει το γευσιγνωστικό οδοιπορικό της ανά τη χώρα και στρώνει «Ενα τραπέζι Ελλάδα», ενώ ο Βαγγέλης Δρίσκας προτείνει «Γεύσεις στη φύση», και ο Στέλιος Παρλιάρος στη μοναδική εκπομπή ζαχαροπλαστικής επιφυλάσσει νέες «Γλυκές αλχημείες».

Το Mega θα έχει και φέτος τις καθημερινές «Κάν’ το όπως ο Ακης», με μια διαφορά: Φέτος ο Ακης Πετρετζίκης αποκτά και παρέα. Σε κάθε εκπομπή, τη δεύτερη συνταγή θα τη μαγειρεύει ο καλεσμένος του, επαγγελματίας ή σπουδαστής σεφ. Ο καλεσμένος μαγειρεύει και ο Ακης βοηθά, ρωτά και συμβουλεύει. Στο Star καταφθάνει από το φθινόπωρο ένα παιχνίδι μαγειρικής και γευσιγνωσίας, το «Blind Taste». Κάθε εβδομάδα, 4 διαγωνιζόμενοι θα συναγωνίζονται καθημερινά στη δημιουργία μιας κοινής συνταγής, που θα τους αναθέτει ένας διακεκριμένος σεφ, σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάζουν το φαγητό και να διορθώνουν τη γεύση του ενώ το μαγειρεύουν. Οι ίδιοι οι παίκτες λαμβάνουν μέρος σε… μια τυφλή δοκιμασία, καθώς με κλειστά μάτια θα δοκιμάζουν τα πιάτα των αντιπάλων τους, ενίοτε και το δικό τους πιάτο, και θα τα βαθμολογούν. Στη συνέχεια και ο σεφ θα δοκιμάσει και θα βαθμολογήσει με τη σειρά του την προσπάθεια των διαγωνιζομένων. Ο παίκτης που θα συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία στο τέλος κάθε εβδομάδας θα είναι ο νικητής του χρηματικού βραβείου των 1.000 ευρώ.

Στον ΑΝΤ1 θα συνεχιστεί το «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου», με τον Γρ. Αρναούτογλου και κριτή τον Εκτορα Μποτρίνι, του οποίου πήραμε γεύση στο β΄ μισό της σεζόν που ολοκληρώθηκε, ενώ στον Alpha προς το παρόν βέβαιο είναι ξανά το «Κάτι ψήνεται».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT