Εκπομπή για το θέατρο στην ΕΡΤ 2

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια τηλεόραση στην οποία οι πολιτιστικές εκπομπές αποτελούν είδος προς εξαφάνιση, έχει τη σημασία του ο προγραμματισμός από την ΕΡΤ μιας εκπομπής για το θέατρο.

Το «Μιλώντας για θέατρο» που θα παρουσιάζει ένας γνώστης αυτής της τέχνης, ο Γιάννης Μπέζος, από αύριο και κάθε Κυριακή στις 19.00 στην ΕΡΤ2, όπως φανερώνει ο τίτλος του θα φιλοξενεί μια χαλαρή συζήτηση για το θέατρο, με αφορμή μια παράσταση. Κάθε εκπομπή θα εστιάζει σε δύο –σπανιότερα σε μία– τρέχουσες ή επικείμενες παραγωγές, για τις οποίες θα δίνονται με εύληπτο τρόπο ιστορικές, εννοιολογικές και θεατρολογικές πληροφορίες, ενώ οι συντελεστές θα μιλούν για το έργο, τα μηνύματά του και το δικό τους ανέβασμα. Η πρώτη εκπομπή επικεντρώνεται στο ανέβασμα της «Ορέστειας» από τον Γιάννη Χουβαρδά, που θα κάνει πρεμιέρα στις 8 Ιουλίου στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου και παρουσιάζει σε ενιαία μορφή τα έργα «Αγαμέμνων», «Χοηφόροι» και «Ευμενίδες» του Αισχύλου. Θα ενημερωθούμε για τη δομή, τα διαχρονικά υψηλά νοήματα και την υπόθεση της τριλογίας, ιστορικές παραστάσεις της «Ορέστειας», καθώς και για την παγκόσμια απήχησή της. Μιλούν ο σκηνοθέτης της παράστασης και οι πρωταγωνιστές της Στεφανία Γουλιώτη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκος Κουρής, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Αλκηστη Πουλοπούλου, Νίκος Ψαρράς.

Επίσης, αύριο στις 23.00 στην ΕΡΤ 2, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης μιλάει «κατ’ εξαίρεση» με τον Λεωνίδα Καβάκο, με αφορμή το Διεθνές Masterclass Βιολιού και Μουσικής Δωματίου που πραγματοποίησε ο κορυφαίος μουσικός στην Αθήνα μεταξύ 6 και 8 Μαΐου. Γεύση από το Masterclass θα πάρουν οι τηλεθεατές μέσα από τέσσερις ειδικές εκπομπές, στις 7 και 8/6 στις 19.00, στις 9/5 στις 18.40 και στις 10/5, στις 19.30.

Για τους λάτρεις των ξένων σειρών να σημειώσουμε ότι από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη στις 00.00, το κανάλι θα προβάλει τη βραβευμένη με Bafta και άλλα βραβεία σειρά θρίλερ του BBC, «House of Cards» με τον Ιαν Ρίτσαρντσον. Η σειρά, που αντλεί την έμπνευσή της από τους διεφθαρμένους από την εξουσία και τις φιλοδοξίες τους σαιξπηρικούς ήρωες, Μάκβεθ και Ριχάρδο τον 3ο, εκτυλίσσεται στην Αγγλία μετά τη θητεία της Θάτσερ και έχει ήρωα τον μαυρόψυχο πολιτικό Φράνσις Ερκχαρτ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT