Το νέο «Top Gear» ήταν καλύτερo από αυτό που περιμέναμε

Το νέο «Top Gear» ήταν καλύτερo από αυτό που περιμέναμε

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο​​ταν (σχεδόν) όλα εκεί: το ενθουσιώδες κοινό, η πλούσια παραγωγή, οι σταρ καλεσμένοι και βέβαια τα εκπληκτικά αυτοκίνητα που πάντα μας συστήνει το «Τop Gear». Η νέα έκδοση της θρυλικής σειράς του BBC, που ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή, μπορεί να μην έχει τους τρεις κλασικούς παρουσιαστές της –και ειδικά τον ανοικονόμητο Τζέρεμι Κλάρκσον– ωστόσο δεν περνά καθόλου απαρατήρητη. Πριν από την έναρξη η «γκρίνια» χτύπησε κόκκινο. Οι νέοι παρουσιαστές Κρις Εβανς και Ματ Λεμπλάνκ ήταν τσακωμένοι, ο πρώτος δεν μπορούσε να οδηγεί (γρήγορα) και να μιλά ταυτόχρονα στην κάμερα, τα γυρίσματα γίνονταν υπερβολικά αργά κ.ο.κ. Και μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου όμως οι κριτικές ήταν μέτριες. Η αλήθεια είναι πως η χημεία των παρουσιαστών δεν είναι και η καλύτερη, αυτό όμως είναι φυσιολογικό αν λάβουμε υπ’ όψιν το λίγο διάστημα που έχουν δουλέψει μαζί. Και μπορεί οι δυο τους να μη διαθέτουν –ούτε στο μισό– το χαρακτηριστικό φλέγμα του Κλάρκσον, ωστόσο ο έξυπνος αυτοσαρκασμός, ειδικά του Εβανς, δίνει πόντους προς μια άλλη κατεύθυνση. Επίσης, η κόντρα Βρετανίας (Εβανς) – Αμερικής (Λεμπλάνκ) είναι μια ενδιαφέρουσα διάσταση, με πολλές δυνατότητες για το μέλλον του σόου. Συνολικά η πρώτη γεύση από το νέο «Top Gear» ήταν καλύτερη από αυτή που περιμέναμε. Ας δούμε όμως και τη συνέχεια και (κυρίως) τι θα δημιουργήσουν οι πρώην παρουσιαστές του, οι οποίοι ετοιμάζουν πυρετωδώς το δικό τους σόου αυτοκινήτων στο διαδικτυακό Amazon Prime.

Αυτή την εβδομάδα είχαμε μια ακόμα ενδιαφέρουσα πρεμιέρα. Συγκεκριμένα ο Ρόμπερτ Κίρκμαν, δημιουργός του δημοφιλούς «The Walking Dead», παρουσίασε τη νέα, ακόμη πιο σκοτεινή σειρά του «Outcast», η οποία κινείται στο είδος του τρόμου. Πρωταγωνιστής της είναι ο Κάιλ, ένας νεαρός άνδρας ο οποίος βασανίζεται από υπερφυσικά οράματα και δαίμονες ολόκληρη τη ζωή του. Μια ακολουθία από γεγονότα θα τον παρακινήσει, ώστε να αρχίσει να ψάχνει για απαντήσεις μέσα στη μικρή κοινωνία της αμερικανικής επαρχιακής κωμόπολης όπου ζει. Το Α και το Ω στον τρόμο είναι η ατμόσφαιρα και η ψυχολογία. Το «Outcast» εκεί πετυχαίνει διάνα. Το απειλητικό κλίμα δεν αφήνει λεπτό τον θεατή, ενώ και οι χαρακτήρες φαίνεται να έχουν βάθος και την προοπτική να εξελιχθούν. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο, ωστόσο, είναι οι σχέσεις των ανθρώπων. Η απομόνωση και τα κρυμμένα μυστικά μπορεί καμιά φορά να συνθέσουν τον χειρότερο εφιάλτη.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT