«Οξυγόνο» για να παραμείνει στη ζωή αναζητάει η Folli Follie

«Οξυγόνο» για να παραμείνει στη ζωή αναζητάει η Folli Follie

2' 33" χρόνος ανάγνωσης

Καθημερινές τηλεδιασκέψεις με ομολογιούχους από τέσσερις διαφορετικές χώρες πραγματοποιεί, εδώ και πολλούς μήνες, η διορισμένη από τη Δικαιοσύνη διοίκηση της Folli Follie, με στόχο να επιλυθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τη σχεδιαζόμενη συμφωνία εξυγίανσης του ομίλου και την παροχή έγκρισης από τη συγκεκριμένη κατηγορία πιστωτών. Την πτυχή αυτή των διαπραγματεύσεων για την οριστικοποίηση των όρων της συμφωνίας εξυγίανσης, βάσει των άρθρων 106 β, δ του πτωχευτικού δικαίου, αναφέρουν πηγές που παρακολουθούν από κοντά τη σχετική διαδικασία, περιγράφοντας την πολυπλοκότητα του εγχειρήματος. 

Πλέον, όπως σημείωσε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie Γιώργος Σάμιος, κατά πάσα πιθανότητα μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουν οριστικοποιηθεί οι όροι της συμφωνίας εξυγίανσης και θα δημοσιοποιηθεί η διαδικασία πρόσκλησης για παροχή συγκατάθεσης προς τους κατόχους ομολόγων. Η έγκριση των ομολογιούχων θα οδηγήσει στην κατάθεση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών της συμφωνίας εξυγίανσης, η οποία θα πρέπει να εξασφαλίσει το πράσινο φως από τη Δικαιοσύνη. «Μένουμε στις επάλξεις και προσπαθούμε να γυρίσουμε τον ήλιο και να κάνουμε το άσπρο μαύρο», είπε χθες ο κ. Σάμιος.

Ωστόσο, κατά το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, μέχρι δηλαδή την έγκριση από τη Δικαιοσύνη της συμφωνίας εξυγίανσης, το ζητούμενο είναι η Folli Follie να καταφέρει να παραμείνει βιώσιμη. 

Για τον σκοπό αυτό, η εταιρεία προσανατολίζεται στην εξασφάλιση χρηματοδότησης για την οποία, όπως έγινε γνωστό κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση, έχει υπάρξει μια προκαταρκτική συμφωνία με υποψήφιους χρηματοδότες. Δεδομένου ότι οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη, η εταιρεία δεν έχει γνωστοποιήσει το ύψος των κεφαλαίων που θα απαιτηθούν, όμως εκτιμάται ότι αυτά θα είναι αυξημένα. Κι αυτό εάν ληφθεί υπόψη ότι ποσό της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ – τμήμα του οποίου έχει δεσμευθεί από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες – και σχετίζεται, μεταξύ άλλων, με μέρισμα θυγατρικής της Folli Follie στη Βουλγαρία. Η πανδημική κρίση και η επιβολή lockdown διεύρυνε την «τρύπα» ρευστότητας της εταιρείας, καθώς, όπως αποκάλυψε ο κ. Σάμιος απαντώντας σε ερώτηση της «Κ», οι απώλειες εσόδων κατά το «κλείσιμο» της οικονομίας ξεπέρασαν τα 6 εκατ. ευρώ.

Σε όλα αυτά, όπως ο ίδιος ανέφερε, κοινό παρονομαστή αποτελεί η δυσφήμηση που υπέστη η Folli Follie ιδίως κατά την περίοδο των μεγάλων αποκαλύψεων στα μέσα ενημέρωσης για τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης, της οικογένειας Κουτσολιούτσου. «Σε μια περίοδο rebranding χάσαμε 42 μάρκες λόγω της κακής φήμης», σημείωσε ο κ. Σάμιος. Παρ’ όλα αυτά, το δίκτυο πωλήσεων της Folli Follie καταφέρνει να δημιουργεί, έστω και οριακά, εισροές που επιτρέπουν στην εταιρεία να αποπληρώνει εγκαίρως τις υποχρεώσεις της, ενώ μόνον η αξία αυτών προς το Δημόσιο τοποθετείται σε 1,5 εκατ. ευρώ σε μηνιαία βάση.

Η χθεσινή γενική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε εξ αναβολής, έλαβε χώρα λίγες ώρες μετά την προφυλάκιση του Δημήτρη και του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, των άλλοτε επικεφαλής της Folli Follie, σε συνέχεια της πολύωρης απολογίας τους. Για τη συγκεκριμένη εξέλιξη ο κ. Σάμιος περιορίστηκε να σημειώσει ότι η νέα διοίκηση ουδόλως φέρει αίσθημα δικαίωσης για την προφυλάκιση των δύο ανδρών και δεν διακατέχεται από εκδικητικότητα. «Δεν ήρθαμε στην εταιρεία ως εισαγγελείς, αλλά για να προασπίσουμε τα συμφέροντα της Folli Follie και των εργαζομένων προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης», σχολίασε.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT