Νευρικότητα και πτώση 0,92% στο Χρηματιστήριο

Νευρικότητα και πτώση 0,92% στο Χρηματιστήριο

1' 40" χρόνος ανάγνωσης

Εντονη νευρικότητα και πιέσεις κυριάρχησαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο κινήθηκε σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης σε αρνητικό έδαφος, ακολουθώντας τα βήματα των διεθνών αγορών, μετά την είδηση ότι ο Τραμπ είναι θετικός στον κορωνοϊό, κάτι που εντείνει ακόμη περισσότερο την αβεβαιότητα που ήδη υπάρχει γύρω από τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, στέλνοντας τους επενδυτές μακριά από τις μετοχές. Τα βέλη των πωλητών στο Χ.Α. στράφηκαν και πάλι στις τράπεζες, ενώ ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν και σε αρκετά blue chips (με εξαίρεση τις Βιοχάλκο, ΕΛΠΕ, ΟΛΠ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή).

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,92% στις 625,67 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε μόλις στα 30,14 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 1,18% στις 1.486,76 μονάδες, στο +0,78% και στις 880,41 μονάδες έκλεισε η μεσαία κεφαλαιοποίηση και ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε πτώση 2,41% στις 294,35 μονάδες. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,26%, ενώ ο τραπεζικός έκλεισε με πτώση 0,69%. Ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων στη χώρα μας δεν βοήθησε στο να λάβει διάρκεια η προσπάθεια ανάκαμψης του Χ.Α., που ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδας, σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities.

Το αναιμικό σκηνικό συναλλαγών και ενδιαφέροντος έχει πλέον εδραιωθεί καθώς οι εκκρεμότητες σε διάφορα μέτωπα (τράπεζες, ενέργεια) αλλά και η απειλή ενός τοπικού lockdown λειτουργούν ανασταλτικά στην επενδυτική διάθεση. Τα συμπεράσματα από τα αποτελέσματα του εξαμήνου έδειξαν αντοχές και λαμπρές εξαιρέσεις εταιρειών με το ισοζύγιο ζημιογόνων να είναι κερδοφόρο.
Ωστόσο η γενική εικόνα δεν δείχνει ότι το Χ.Α. είναι μια αγορά ευκαιρίας αφού οι επιδόσεις έρχονται από πολύ συγκεκριμένους κλάδους ή εταιρείες. Το ελληνικό Χρηματιστήριο επί του παρόντος παραμένει μια αγορά μετοχών αυστηρά επιλεκτική και με σχετικά μικρό βάθος ενδιαφέροντος ως προς τις μετοχές που θεωρούνται παντός καιρού.

Τον Οκτώβριο υπάρχουν γεγονότα τα οποία θα δώσουν ένα πιο απτό δείγμα γραφής έχοντας αντίκρισμα και στην αγορά, όπως οι δεσμευτικές προσφορές της τιτλοποίησης Galaxy της Alpha Bank, οι λεπτομέρειες για την bad bank και η ψήφιση του νομοσχεδίου που θα καθορίσει το νέο ρυθμιστικό περιβάλλον στην ενέργεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT