Εκπτώσεις και δωρεάν πάγιο από τη ΔΕΗ για ένα τρίμηνο

Εκπτώσεις και δωρεάν πάγιο από τη ΔΕΗ για ένα τρίμηνο

2' 53" χρόνος ανάγνωσης

Πακέτο εκπτώσεων για οικιακούς πελάτες, επιχειρήσεις και ευάλωτους καταναλωτές ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Γιώργος Στάσσης, κατά την παρουσίαση χθες της νέας εταιρικής ταυτότητας της Επιχείρησης, σε ειδική εκδήλωση παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη. «Μετά τα πολύ ενθαρρυντικά οικονομικά μας αποτελέσματα, μπορούμε σήμερα να ανακοινώσουμε ακόμα ένα νέο πακέτο μέτρων ανακούφισης για τους πελάτες μας, που βλέπουν τα εισοδήματά τους να πιέζονται λόγω της πανδημίας», ανέφερε ο κ. Στάσσης και ανακοίνωσε ένα εκπτωτικό πακέτο με ισχύ από 1ης Οκτωβρίου έως και 31 Δεκεμβρίου που περιλαμβάνει:

• Δωρεάν πάγιο για όλους.
• Εκπτωση 8% στους ευάλωτους πελάτες.
• Εκπτωση 8% σε οικιακούς πελάτες και επιχειρήσεις με καταναλώσεις πάνω από 2.000 KWh.
• Διπλασιασμό της έκπτωσης στους πελάτες e-bill, που λαμβάνουν ηλεκτρονικό λογαριασμό, από 5 σε 10 ευρώ.

Ο κ. Στάσσης επικεντρώνοντας στη νέα πελατοκεντρική πολιτική της Επιχείρησης, ανακοίνωσε επίσης ότι 24 καταστήματα της ΔΕΗ σε όλη τη χώρα λειτουργούν από σήμερα (σ.σ. χθες) με διευρυμένο ωράριο έως τις 8 το βράδυ, ενώ συνολικά σε 74 καταστήματα, η εξυπηρέτηση μπορεί να γίνει με ραντεβού, χωρίς αναμονή.

Στην ομιλία του ο κ. Στάσσης έκανε μια σύντομη αναδρομή στη μακρά ιστορία της ΔΕΗ και τον ρόλο του λιγνίτη στον εξηλεκτρισμό της χώρας και παρουσίασε το επιχειρηματικό σχέδιο που ενσωματώνει τις διεθνείς τάσεις και τη βάζει όπως είπε «στις ράγες του ενεργειακού μετασχηματισμού».  Δεσμευθήκαμε για το πιο φιλόδοξο πλάνο απολιγνιτοποίησης σε όλη την Ευρώπη, γιατί είναι και οικονομικά συμφέρον για την Επιχείρηση, όπως είπε, επισημαίνοντας ότι η απολιγνιτοποίηση έχει ξεκινήσει πάνω από μία δεκαετία. «Η λιγνιτική παραγωγή το 2007 ήταν 31 τεραβατώρες και το α΄ εξάμηνο του 2020 μόλις  5,5 τεραβατώρες ή το 10% της κατανάλωσης», σημείωσε και αναφέρθηκε στους στόχους της ΔΕΗ για ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της στις ΑΠΕ από 2% στο 20% το 2025.

«Η ΔΕΗ αποτελεί ένα υποδειγματικό success story», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη στροφή που έχει κάνει η εταιρεία τους τελευταίους 14 μήνες. «Η ΔΕΗ από σήμερα αλλάζει, έχει αλλάξει εδώ και 14 μήνες συνολικό προσανατολισμό. Μετατρέπεται από μια δυσκίνητη εταιρεία με χρέη, ζημίες, αγκυλώσεις, κίνδυνο βιωσιμότητας σε μια σύγχρονη ενεργειακή δύναμη με κερδοφόρα αποτελέσματα και κυρίως με πολύ αισιόδοξες προοπτικές», τόνισε. Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στο γεγονός ότι η χώρα μας έχει το υψηλότερο κόστος ρεύματος στην Ευρώπη,  στη χονδρεμπορική αγορά  και σημείωσε ότι αυτό θα μειωθεί σταδιακά με τη λειτουργία του Target model και παράλληλα την ολοκλήρωση των ιδιωτικοποιήσεων που θα τονώσουν τον ανταγωνισμό.

«Χαίρομαι που η ΔΕΗ γιορτάζει τα γενέθλιά της αναβαπτίζοντας τους ιδρυτικούς της στόχους στις ανάγκες του σήμερα, παρέχοντας νέες μειώσεις για όλους τους καταναλωτές και ειδικά για τους πιο ευάλωτους», κατέληξε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «όλα αυτά αποτυπώνονται στον νέο σύγχρονο καλαίσθητο λογότυπο της ΔΕΗ, το οποίο περιγράφει μια επιχείρηση που πρέπει να είναι σε διαρκή εξέλιξη και να είναι ένα με το μέλλον».  

«Η ΔΕΗ που είχε μετατραπεί σε συστημικό κίνδυνο στις αρχές του 2019, σήμερα είναι παράδειγμα επιτυχίας για την οικονομία και τη χώρα. Κανένας τομέας δεν αποτυπώνει ίσως τόσο ξεκάθαρα την αλλαγή που γίνεται κάθε μέρα πράξη, όσο η ίδια η ΔΕΗ», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος στην ομιλία του στάθηκε ιδιαίτερα στο πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης και την άρση της δυσβάστακτης οικονομικής πίεσης που προκαλεί η χρήση του λιγνίτη στη ΔΕΗ. Ο ίδιος κάλεσε τη ΔΕΗ, σήμερα που όπως είπε, κάνει το νέο ουσιαστικό και συμβολικό βήμα προς τα μπρος, να στηρίξει το νέο μοντέλο ανταγωνισμού προς όφελος της βιομηχανίας και των καταναλωτών. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT