Με νέα στελέχη αλλάζει η οργανωτική δομή της Sunlight

Με νέα στελέχη αλλάζει η οργανωτική δομή της Sunlight

2' 3" χρόνος ανάγνωσης

 Νέα οργανωτική δομή, με στόχο την ταχύτατη αξιοποίηση των ευκαιριών που διαβλέπει στην παγκόσμια αγορά αποθήκευσης ενέργειας, αποκτά η Sunlight, η οποία αποτελεί μέλος του ομίλου Olympia και δραστηριοποιείται στην παραγωγή μπαταριών.

Για τον σκοπό αυτό, στη διοικητική ομάδα εντάσσονται νέα στελέχη με αναγνωρισμένη διεθνή εμπειρία. «Ο κλάδος της αποθήκευσης ενέργειας, στον οποίο δραστηριοποιείται η Sunlight, αποτελεί έναν από τους πιο υποσχόμενους τομείς παγκοσμίως. Οι νέες τεχνολογίες που έρχονται, η στροφή προς τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας και την ηλεκτροκίνηση επιφυλάσσουν για εμάς μόνο ευκαιρίες. Καλωσορίζουμε στην ομάδα μας καταξιωμένα στελέχη με αναγνωρισμένη εμπειρία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που θα επιταχύνουν το πλάνο μας, να αποτελέσουμε μία από τις ηγέτιδες εταιρείες στην παραγωγή νέων τεχνολογιών και εφαρμογών στον κλάδο αποθήκευσης ενέργειας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Λ. Μπίσαλας.
Ποια είναι τα καινούργια μέλη της διοικητικής ομάδας;

Ο δρ Νικόλαος Τσιουβάρας, Lithium Technologies R&D Director, ο οποίος αναλαμβάνει τη νέα διεύθυνση έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων λιθίου. Πρόκειται για έναν Ελληνα επιστήμονα από το εξωτερικό που επιστρέφει στην Ελλάδα, γιατί πιστεύει στη δυναμική της εταιρείας, όπως ανακοίνωσε η Sunlight. Ο δρ Τσιουβάρας προέρχεται από το τμήμα Ερευνας και Ανάπτυξης της BMW AG Μονάχου με εξειδίκευση στην ανάπτυξη τεχνολογιών μπαταρίας.

Ο κ. Roberto Denti, ο οποίος αναλαμβάνει επικεφαλής της Διεύθυνσης Operations. Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε πολυεθνικούς οργανισμούς, στους κλάδους του αυτοκινήτου και της ενέργειας. Εντάσσεται στη διοίκηση της Sunlight, προερχόμενος από τον διεθνή ανταγωνισμό, την ιταλική εταιρεία Midac και την αμερικανική Exide. Θα διαδραματίσει νευραλγικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων για τις επιχειρησιακές δραστηριότητες της Sunlight.

Η κ. Ιωάννα Γαβριελάτου αναλαμβάνει επικεφαλής της Διεύθυνσης Marketing. Εχει περισσότερα από 20 χρόνια διεθνή καριέρα στον χώρο του μάρκετινγκ σε Αμερική, Βραζιλία και Ελλάδα και σε εταιρείες όπως η Microsoft και η Intralot. Θα ηγηθεί της στρατηγικής μάρκετινγκ και τοποθέτησης καινοτόμων προϊόντων στις διεθνείς αγορές.

Η κ. Βάσω Γάλλου αναλαμβάνει τη Διεύθυνση Νομικών Υποθέσεων και Κανονιστικής Συμμόρφωσης. Με πολυετή ενεργή παρουσία στον χώρο των τηλεπικοινωνιών και προερχόμενη από τη Vodafone, στην οποία τα τελευταία τρία χρόνια ήταν επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας. H κ. Γάλλου διαθέτει συνολικά εργασιακή εμπειρία δεκαοκτώ χρόνων, τόσο σε συμβουλευτικό, όσο και σε δικαστηριακό επίπεδο.

Εντείνοντας τις επενδύσεις της σε ανθρώπους αλλά και σε υποδομές, η Sunlight δημιουργεί νέο διεθνές ερευνητικό κέντρο στην Αττική για νέες τεχνολογίες λιθίου, προσβλέποντας στον επαναπατρισμό ερευνητών και μηχανικών. Παράλληλα, ενισχύει τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της σε Ελλάδα και Ιταλία με τεχνολογίες Industry 4.0, ενώ έχει ισχυρό πλάνο ανάπτυξης στην αγορά της Αμερικής με το νέο κέντρο συναρμολόγησης της εταιρείας στη Β. Καρολίνα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT