ΟΔΔΗΧ: Προχωρά στην επανέκδοση του 15ετούς ομολόγου

ΟΔΔΗΧ: Προχωρά στην επανέκδοση του 15ετούς ομολόγου

1' 15" χρόνος ανάγνωσης

Εκμεταλλευόμενο τις ευνοϊκές συνθήκες που επικρατούν στις αγορές κρατικού χρέους, το ελληνικό Δημόσιο προχωρά στην επανέκδοση του 15ετούς ομολόγου που είχε εκδοθεί τον Ιανουάριο του 2020.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους διόρισε τις επενδυτικές τράπεζες BNP Paribas, Commerzbank, Goldman Sachs, HSBC και JP Morgan για την επανέκδοση 15ετούς ομολόγου, απόδοσης 1,875% που λήγει τον Φεβρουάριο του 2035.

«Η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες στις αγορές», αναφέρει η ανακοίνωση.

Βασική επιδίωξη του ΟΔΔΗΧ και του υπουργείου Οικονομικών είναι η επανέκδοση να έχει χαμηλότερο επιτόκιο δανεισμού, με τις ελληνικές αρχές να σπεύδουν να επωφεληθούν των ευνοϊκών συνθηκών που επικρατούν στις αγορές ομολόγων, με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς να κινείται κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, έχοντας υποχωρήσει την προηγούμενη εβδομάδα κάτω από το όριο του 0,8%.

«Στόχος μας είναι να καταφέρουμε χαμηλότερο επιτόκιο από το 15ετές ομόλογο που εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 που ήταν στο 1,91%», ανέφερε σχετικά ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ενημερώνοντας την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ, Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι εκτός από τα 15ετή ομόλογα, «η χώρα μας έχει βγει στις αγορές με επιτυχία και έχει καταφέρει να δανειστεί συνολικά 14 δισ. ευρώ, με εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια που, σε πολλές περιπτώσεις, ήταν το 1/3, από αυτό των προηγούμενων ετών».

«Προσδοκούμε» είπε ο υπουργός, και για το νέο 15ετές ομόλογο, να καταφέρουμε να έχει ένα χαμηλότερο επιτόκιο από εκείνο της έκδοσης του Φεβρουαρίου του 2020 καθώς θα είναι «ένα ακόμα δείγμα της εμπιστοσύνης των αγορών στην ελληνική οικονομία». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT