Παπουτσάνης: Άλμα 236% στα κέρδη 9μήνου χάρη στα απολυμαντικά

Παπουτσάνης: Άλμα 236% στα κέρδη 9μήνου χάρη στα απολυμαντικά

57" χρόνος ανάγνωσης

Εκρηκτική βελτίωση εμφάνισαν τα οικονομικά μεγέθη της Παπουτσάνης ΑΒΕΕ, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού παρείχε σημαντική ώθηση στον κλάδο των απολυμαντικών προϊόντων και των βιοκτόνων.

Πιο συγκεκριμένα, κατά το εννεάμηνο του 2020 (Ιανουάριος-Σεπτέμβριος), ο κύκλος εργασιών διευρύνθηκε κατά 38% και ανήλθε στα 30,8 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, τα αποτελέσματα EBITDA (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) εκτινάχθηκαν κατά 135% και διαμορφώθηκαν στα 6,3 εκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 27% των συνολικών εσόδων προήλθε από πωλήσεις προϊόντων σε Ελλάδα και εξωτερικό, το 9% από πωλήσεις προς την ξενοδοχειακή αγορά και, το 49% από παραγωγές προϊόντων για τρίτους και το 15% από βιομηχανικές πωλήσεις σαπωνομαζών.

Στο πλαίσιο αυτό, τα κέρδη προ φόρων ενισχύθηκαν κατά 243% και ανήλθαν στα 4,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η καθαρή κερδοφορία έφθασε στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, καταγράφοντας εντυπωσιακό άλμα 236%.

«Η είσοδός μας στην παραγωγή απολυμαντικών και βιοκτόνων προϊόντων συνέβαλλε στην αντιμετώπιση των απωλειών που προέκυψαν από το ξενοδοχειακό κομμάτι» σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μενέλαος Τασόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του και για το δ’ τρίμηνο του 2020. Άλλωστε, όπως σημείωσε με νόημα, «η στρατηγική ανάπτυξης που υιοθετήσαμε και η οποία βασίζεται σε διαφορετικούς τομείς δραστηριότητας αποδείχτηκε επιτυχημένη».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT