Πρόσθετη στήριξη ζητούν οι έμποροι

1' 21" χρόνος ανάγνωσης

Επιδότηση 100.000 υφιστάμενων θέσεων εργασίας και όχι νέων ζητεί, μεταξύ άλλων, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών σε πρότασή του προς την κυβέρνηση προκειμένου να περιορισθούν οι επιπτώσεις της πανδημίας στο εμπόριο. 

Η εν λόγω πρόταση καταρτίστηκε στη διάρκεια του έκτακτου συμβουλίου που συγκάλεσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης. Τα άλλα σημεία της πρότασης αφορούν:

•Νομοθετική ρύθμιση για απαλλαγή από την καταβολή ενοικίων των επιχειρήσεων των οποίων ανεστάλη η λειτουργία έπειτα από κρατική εντολή.

•Μειωμένο ενοίκιο κατά 40% για όλες τις υπόλοιπες πληττόμενες επιχειρήσεις για τους επόμενους 6 μήνες. Και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να επιδοτούνται αντιστοίχως οι ιδιοκτήτες των ακινήτων. Για χρονικό διάστημα ακόμα 6 μηνών θα πρέπει να ισχύει η προαιρετική μείωση ενοικίων με τα αντίστοιχα κίνητρα που ισχύουν σήμερα. «Σε κάθε περίπτωση, η παρέμβαση θα πρέπει να έχει διάρκεια προκαθορισμένη και να μην ανακοινώνεται μήνα μήνα σαν το μαρτύριο της σταγόνας», αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών στη σχετική ανακοίνωσή του.

•Εκτακτη έντοκη ρύθμιση 48 δόσεων για όλες τις τρέχουσες υποχρεώσεις, η οποία θα λειτουργήσει ως έμμεση χρηματοδότηση και πρόληψη από τη δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων.

•Διατήρηση της επιστρεπτέας προκαταβολής για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση, με ισχυροποίηση της βαρύτητας του κριτηρίου της πτώσης τζίρου.

•Αμεση δημιουργία του συμφωνηθέντος χορηγικού δανείου με όρους COVID-19, που θα υποχρεώνει τις τράπεζες να το προσφέρουν σε επιχειρήσεις κάθε μορφής με τζίρο έως 250.000 ευρώ. Μέσω αυτού του δανείου θα μπορέσει να δοθεί σχετική λύση και στο θέμα των επιταγών που δεν θα μπορούν να καλυφθούν, υποστηρίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Τέλος, κατά την έκτακτη συνεδρίαση αποφασίστηκε να σχεδιασθεί μια επικοινωνιακή ενέργεια που θα προβάλλει την υγειονομική ασφάλεια του ελληνικού εμπορίου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT