Σε επτά δόσεις αγορές μετοχών της «Ελλάκτωρ»

Σε επτά δόσεις αγορές μετοχών της «Ελλάκτωρ»

2' 45" χρόνος ανάγνωσης

Με αρκετούς «αστερίσκους» θα αποκτηθούν τελικά οι υπόλοιπες μετοχές, που είχε ενεχυριάσει το επενδυτικό κεφάλαιο Farallon στην «Ελλάκτωρ». Πρόκειται για ποσοστό της τάξεως του 20,58%, το οποίο θα μεταβιβαστεί σε επτά(!) συνολικά δόσεις από την Pemanoaro των αδελφών Καλλιτσάντση, στην Akron Trade & Transport, η οποία ελέγχεται από κοινού από τους κ. Γ. Καϋμενάκη και Δ. Μπάκο. Αλλη μία εταιρεία, συμφερόντων τους, η Invesco ελέγχει ήδη ένα επιπλέον ποσοστό 5%. Με βάση τους όρους της συμφωνίας, στη γενική συνέλευση της 27ης Ιανουαρίου, η πλευρά των εφοπλιστών θα κατέλθει με ένα ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου της τάξεως του 17% (5% που ελέγχει μέσω της Invesco και ένα επιπλέον 12% που θα ελέγχει μέσω της Akron μέχρι τότε), ενώ το υπόλοιπο 8,5% της Pemanoaro θα ψηφίσει επίσης με τον ίδιο τρόπο. Οπως ανακοινώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής, το εν λόγω ποσοστό θα αποκτηθεί σταδιακά μέχρι το τέλος Ιουλίου, μέσω έξι επιπλέον μηνιαίων δόσεων. Υπενθυμίζεται ότι μεσούσης της εβδομάδας, η πλευρά των εφοπλιστών διέρρεε ότι έχει ήδη ασκήσει το δικαίωμα που είχε για την απόκτηση του 18,3% των μετοχών της Pemanoaro (βάσει προγενέστερης συμφωνίας), θέλοντας με τον τρόπο αυτό να στείλει ένα μήνυμα στην αντίπαλη πλευρά της Reggeborgh Invest.

Γρήγορα αντανακλαστικά και ιδιαίτερη ευαισθησία στα πρόσφατα περιστατικά θανάτου υπαλλήλου security στα Λεχαινά Ηλείας και ξυλοδαρμού ταχυμεταφορέα στην Παλλήνη επέδειξε ο νέος υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.  Ο νέος υπουργός, αφού ενημερώθηκε για τις ενέργειες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και για τα δύο συμβάντα, ζήτησε την εντατικοποίηση των ελέγχων, τόσο για την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας όσο και των έκτακτων μέτρων δημόσιας υγείας για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού εντός των εργασιακών χώρων. Παράλληλα, επεσήμανε ότι κάθε φορά που εντοπίζονται παραβάσεις, θα πρέπει να κινούνται άμεσα όλες οι διαδικασίες για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.  Ζητούμενο βέβαια παραμένει η λήψη μέτρων σε κεντρικό επίπεδο, με στόχο την προστασία των εργαζομένων.

Πιο απλή η έκδοση αδειών 

Στην απλοποίηση της αδειοδότησης δώδεκα κατηγοριών οικονομικών δραστηριοτήτων αποσκοπεί νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση την Παρασκευή, διαδικασία η οποία θα διαρκέσει έως τις 29 Ιανουαρίου. Πρόκειται μεταξύ άλλων για τις ακόλουθες δραστηριότητες: ψυχαγωγικές, κολέγια – ιδιωτικά ΙΕΚ – φροντιστήρια ξένων γλωσσών, κέντρα ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων και κέντρα διημέρευσης – ημερήσιας φροντίδας για ΑμεΑ, σχολές ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, σχολές επαγγελματικής κατάρτισης μεταφορέων, συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, χώροι στάθμευσης κ.ά.

O Γκρέγκο για τη Folli Follie

Μερικές άγνωστες πτυχές της υπόθεσης Folli Follie αποκαλύπτει σε συνέντευξή του ο Γκάμπριελ Γκρέγκο, επικεφαλής της Quintessential Capital Management, που έφερε στο φως μία εκ των μεγαλύτερων υποθέσεων εταιρικής απάτης των τελευταίων δεκαετιών. Ηδη από το 2015, σε τηλεδιάσκεψη αναλυτών, είχε ρωτήσει τους επικεφαλής της εισηγμένης γιατί επιλέγουν να αναθέτουν σε μία ελεγκτική εταιρεία στο Χονγκ Κονγκ με προσωπικό μόλις δύο ατόμων τον έλεγχο των οικονομικών μεγεθών. Για να λάβει ως απάντηση ότι η εν λόγω ελεγκτική έκανε καλή δουλειά και ήταν φθηνότερη σε σχέση με άλλες εταιρείες. Και παρότι στελεχωνόταν από δύο άτομα, πραγματοποιούσε και τον έλεγχο των αποθεμάτων που αντιστοιχούσαν σε ένα διεθνές δίκτυο 1.000 καταστημάτων. Τα τελευταία βέβαια υπήρχαν μόνο κατά… δήλωση των επικεφαλής της Folli Follie, καθώς η εταιρική ιστοσελίδα περιελάμβανε μόνο μία λίστα με 500 καταστήματα. Από αυτά, μόνο για τα 289 οι τηλεφωνικοί αριθμοί ήταν ενεργοί, όπως ανακάλυψαν ο Γκρέγκο και η ομάδα του, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα καταστήματα βρίσκονταν σε καθεστώς εκποίησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT