Απεβίωσε ο πρόεδρος της Lavipharm Θ. Λαβίδας

Απεβίωσε ο πρόεδρος της Lavipharm Θ. Λαβίδας

2' 12" χρόνος ανάγνωσης

Σε ηλικία 73 ετών έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 8 Μαΐου 2021 ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της φαρμακευτικής εταιρείας Lavipharm Θανάσης Λαβίδας. 

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας, ο Θ. Λαβίδας, ως βασικός μέτοχος και επικεφαλής της Lavipharm από το 1976, μεταμόρφωσε την οικογενειακή επιχείρηση σε έναν ολοκληρωμένο βιομηχανικό και εμπορικό όμιλο στον χώρο του φαρμάκου, ο οποίος σήμερα διατηρεί σημαντική δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και πορεύεται ισχυρός προς το μέλλον έχοντας πίσω του μια αδιάκοπη ιστορία 110 ετών. 

«Με την εμβληματική του μορφή και προσωπικότητα, ο Θανάσης Λαβίδας υπήρξε πρωτοπόρος σε πολλές πτυχές της επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής της χώρας μας, με το έργο του, την αστείρευτη δημιουργικότητα και τις καινοτομίες που εισήγαγε στον χώρο του φαρμάκου στην Ελλάδα. Οραματιστής, εξωστρεφής, ηθικός, ευγενής κι ανθρώπινος, έβαζε πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο και την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο», επισημαίνει η ανακοίνωση. Ο Θ. Λαβίδας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948 και το 1976 ανέλαβε τη διοίκηση της οικογενειακής φαρμακευτικής επιχείρησης που ιδρύθηκε το 1911. Μετά 46 χρόνια, υπό τη διοίκησή του, η Lavipharm μεταμορφώνεται σε έναν ολοκληρωμένο όμιλο έρευνας και ανάπτυξης, παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας και διανομής φαρμάκων, καλλυντικών και προϊόντων υγείας στην Ελλάδα με έντονη διεθνή δραστηριότητα, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), ενώ συμμετείχε ενεργά στις ετήσιες συναντήσεις του World Economic Forum στο Νταβός. Ηταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Εταιρειών Ελλάδας (ΣΦΕΕ) καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συμβουλίου Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη «Ελληνική Παραγωγή». Διετέλεσε για 12 συνεχή έτη μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και 

Βιομηχανιών (ΣΕΒ), επιφορτισμένος με τις διεθνείς σχέσεις. Ηταν επίσης ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας – ΗΠΑ και μέλος Δ.Σ. σε διμερή επιχειρηματικά συμβούλια που στόχο έχουν να προάγουν την ελληνική επιχειρηματικότητα σε νέες αγορές. 

Οραμά του ήταν η εδραίωση της χώρας μας στη διεθνή σκηνή ως μέλος της διευρυμένης Ευρώπης, ανταγωνιστική σε υπηρεσίες, ποιότητα, τεχνολογία. Ηταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της βιοτεχνολογικής εταιρείας με έδρα τη Βοστώνη ARIAD, εισηγμένη στο Nasdaq της Νέας Υόρκης. Είχε διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στη Φαρμακευτική Χημεία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ηταν επίσης κάτοχος master και bachelor of Science στη Χημεία από το Πανεπιστήμιο Ludwig Maximilians του Μονάχου, καθώς και κάτοχος MBA από το Institut Supérieur du Marketing et du Management στο Παρίσι. 

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒ ανέφερε ότι ο σύνδεσμος «με αίσθημα βαθιάς θλίψης αποχαιρετά τον Θανάση Λαβίδα, έναν πρωτοπόρο επιχειρηματία, που άφησε ισχυρό αποτύπωμα στην ελληνική επιχειρηματικότητα. Μπροστά από την εποχή του, αξιοποίησε την επιστημονική γνώση και με επιχειρηματική τόλμη και ευφυΐα πέτυχε να δημιουργήσει έναν πολυσχιδή και εξωστρεφή διεθνή επιχειρηματικό όμιλο στον χώρο της βιομηχανίας του φαρμάκου και των καλλυντικών».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT