Space Hellas: Διεκδικεί μερίδιο από ψηφιακά έργα 6 δισ. ευρώ

Space Hellas: Διεκδικεί μερίδιο από ψηφιακά έργα 6 δισ. ευρώ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης

Μερίδιο από την πίτα των ψηφιακών έργων που πρόκειται να δημοπρατηθούν το προσεχές διάστημα και να συγχρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης επιδιώκει να διεκδικήσει η Space Hellas, όπως ανέφερε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιάννης Μερτζάνης κατά την ετήσια ενημέρωση αναλυτών. Η εταιρεία πληροφορικής διαθέτει σήμερα ανεκτέλεστο συμβάσεων της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ, απασχολεί 440 εργαζομένους κι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που διεκδικεί αυτή την περίοδο, σε κοινοπραξία με τη βελγική Zetes, είναι προϋπολογισμού 515 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει τις νέες ταυτότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Στον μειοδοτικό διαγωνισμό έχουν συμμετάσχει πέντε σχήματα, με τις προσφορές να βρίσκονται στο στάδιο της τεχνικής αξιολόγησης, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει η διαδικασία της αποσφράγισης των φακέλων με τις οικονομικές προτάσεις των υποψηφίων.

Η λίστα των έργων που αναμένεται να δημοπρατηθούν το προσεχές διάστημα περιλαμβάνει αυτά του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και των συνδεδεμένων με αυτό φορέων και οργανισμών, που εκτιμάται ότι θα συγχρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και είναι της τάξεως των 6 δισ. ευρώ. Οπως και το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την ψηφιακή σύγκλιση και τον ψηφιακό ανασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και πλήθος έργων που αφορά τον ιδιωτικό τομέα. Τα στελέχη της Space Hellas ανέφεραν ότι η εισηγμένη πρόκειται να διεκδικήσει νέα έργα μέσω και συνεργασιών με άλλα σχήματα, ενώ η εξαγορά, από κοινού με την Epsilon Net, της Singular Logic ενισχύει το αποτύπωμα της εταιρείας στον κλάδο της πληροφορικής και του λογισμικού.

Κατά το 2020, η Space Hellas εμφάνισε αύξηση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών κατά 11,7%, στα 80,7 εκατ. ευρώ, επιτυγχάνοντας να διπλασιάσει τον τζίρο της κατά την οκταετία που πέρασε. Τα μεικτά κέρδη ανήλθαν σε 16,4 εκατ. ευρώ το 2020 έναντι 15,9 εκατ. ευρώ το 2019, ενώ η λειτουργική κερδοφορία προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθε σε 6,8 εκατ. ευρώ το 2020 έναντι 6,3 εκατ. ευρώ το 2019. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 2,2 εκατ. έναντι 2,1 εκατ. το 2019, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους παρουσίασαν αύξηση 16,09% και ανήλθαν σε 1,8 εκατ. το 2020 έναντι 1,5 εκατ. ευρώ το 2019.

Η Space Hellas έχει κεφαλαιοποίηση 44 εκατ. ευρώ, ελέγχεται κατά 50,5% από τους ιδρυτές της, ποσοστό 19,3% ανήκει στην Alpha Bank, ενώ το υπόλοιπο βρίσκεται στην ελεύθερη διασπορά. Οι πελάτες της εταιρείας περιλαμβάνουν τράπεζες, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, ακαδημαϊκά ιδρύματα, εταιρείες data centers, με τη Space Hellas να έχει υλοποιήσει το κεντρικό δίκτυο δεδομένων στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που έχει αναβαθμίσει η Fraport Greece.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT