Φυσικό κατάστημα από τον όμιλο Σαράντη

Φυσικό κατάστημα από τον όμιλο Σαράντη

1' 23" χρόνος ανάγνωσης

Στη δημιουργία και φυσικού καταστήματος, μετά την ηλεκτρονική πλατφόρμα για απευθείας πωλήσεις στους καταναλωτές, προχώρησε ο όμιλος Σαράντη, δημιουργώντας νέα δεδομένα στη λιανική πώληση καλλυντικών. Το φυσικό κατάστημα φέρει την ίδια επωνυμία με το ηλεκτρονικό κατάστημα που έχει αναπτύξει ο όμιλος, scarletbeauty.gr, και βρίσκεται στην περιοχή του Κάτω Χαλανδρίου, σε ακίνητο στο οποίο στεγαζόταν για πολλά χρόνια εκπτωτικό κατάστημα με είδη ένδυσης και υπόδησης γνωστών μαρκών.

Προ κορωνοϊού ο όμιλος Σαράντη προχωρούσε σε απευθείας πωλήσεις στους καταναλωτές σε φυσικό χώρο μέσω των δύο ετήσιων bazaar που διοργάνωνε στο κτίριο που στεγάζεται η Estée Lauder στην Ελλάδα, επί της λεωφόρου Μεσογείων, το οποίο βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση από το νέο φυσικό κατάστημα. Τα bazaar συγκέντρωναν πλήθος κόσμου και έδιναν την ευκαιρία στους καταναλωτές να αγοράσουν σε πολύ χαμηλές τιμές καλλυντικά αλλά και είδη φροντίδας σπιτιού, το σύνολο σχεδόν των σημάτων στα οποία δραστηριοποιείται ο όμιλος.

Εως σήμερα, το φαινόμενο που έχει ενταθεί μετά την εκδήλωση της πανδημίας ήταν αυτό της ανάπτυξης ηλεκτρονικών καταστημάτων από τη βιομηχανία για απευθείας πωλήσεις στους καταναλωτές, με τα φυσικά καταστήματα να περιορίζονται εδώ και χρόνια κυρίως στις αλυσίδες ένδυσης, υπόδησης και αθλητικών ειδών. Απευθείας πωλήσεις καλλυντικών σε δικά τους καταστήματα πραγματοποιούν ελληνικές και ξένες εταιρείες (π.χ. Korres, Apivita), χωρίς όμως να διαθέτουν διάφορα σήματα, όπως συμβαίνει με τον όμιλο Σαράντη, ο οποίος στην ουσία μαζί με τη χονδρεμπορική δραστηριότητα ασκεί πλέον και λιανεμπορική δραστηριότητα.

Το πρώτο τρίμηνο του 2021 ο όμιλος κατέγραψε αύξηση πωλήσεων 2,05%, στα 88,72 εκατ. ευρώ, από 86,94 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2020, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ενισχύθηκαν κατά 38,45%, στα 13,63 εκατ. ευρώ, από 9,84 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2020. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT