Εθνική Ασφαλιστική: Καθαρά κέρδη 34,6 εκατ. το πρώτο τρίμηνο

Εθνική Ασφαλιστική: Καθαρά κέρδη 34,6 εκατ. το πρώτο τρίμηνο

1' 59" χρόνος ανάγνωσης

Σε 44,1 εκατ. ευρώ έναντι 2,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2020 διαμορφώθηκαν το α΄ τρίμηνο του 2021 τα προ φόρων κέρδη της Εθνικής Ασφαλιστικής. Τα καθαρά, μετά από φόρους κέρδη ανήλθαν σε 34,6 εκατ., έναντι 3,4 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2020, περίοδο κατά την οποία είχαν επιβαρυνθεί σημαντικά λόγω της μείωσης των επιτοκίων προεξόφλησης των ασφαλιστικών αποθεμάτων. 

Αύξηση κατά 6,3% παρουσίασε και η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων, με τα συνολικά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα το α΄ τρίμηνο 2021 να ανέρχονται σε 185,4 εκατ. ευρώ. Αναλυτικότερα, τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα του κλάδου ζωής ανήλθαν το α΄ τρίμηνο του 2021 σε 145,8 εκατ. ευρώ, έναντι 133,4 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο 2020, αυξημένα κατά 9,3%, αντικατοπτρίζοντας τη δυναμική όλων των δικτύων της εταιρείας, παρά τις αντίξοες συνθήκες εργασίας και τις έντονες συνθήκες αβεβαιότητας. Σε ό,τι αφορά τους κλάδους γενικών ασφαλίσεων, τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ανήλθαν σε 39,6 εκατ. ευρώ, έναντι 41 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2020, παρουσιάζοντας μείωση κατά 3,4%. 

Η ανοδική κίνηση της καμπύλης επιτοκίων άνευ κινδύνου κατά το α΄ τρίμηνο του 2021 οδήγησε σε αποτιμητικές ζημίες στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο ομολόγων της εταιρείας, οι οποίες ωστόσο αντισταθμίστηκαν μερικώς από τα μετά φόρων κέρδη, με αποτέλεσμα το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων στο τέλος του α΄ τριμήνου να ανέλθει σε 1,2 δισ. ευρώ. 

Η Εθνική Ασφαλιστική, πιστή στη στρατηγική της για προσφορά νέων, πρωτοποριακών και ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών, προχώρησε κατά το α΄ τρίμηνο του 2021 στη διάθεση του νέου της ασφαλιστικού – επενδυτικού προϊόντος εφάπαξ καταβολών Unit-Linked με την ονομασία «Full Capital Plan», το οποίο, όπως και το αντίστοιχο προϊόν περιοδικών καταβολών («Full Life Plan»), διατίθεται τόσο μέσω του δικτύου συνεργατών της, όσο και μέσω του δικτύου καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας. Εντός του έτους επίκειται και η δημιουργία νέων προϊόντων του κλάδου πυρός, που θα απευθύνονται σε μικρές επιχειρήσεις, κυρίως στους τομείς της εστίασης και των φαρμακείων και τα οποία αρχικά θα διατίθενται μέσω του δικτύου της Εθνικής Τράπεζας. 

Να σημειωθεί ότι η Εθνική Τράπεζα έχει ανακοινώσει την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για την πώληση του 90,01% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC Capital Partners και όπως σημειώνει σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, Σταύρος Κωνσταντάς, «η διαδικασία αλλαγής μετόχου εν μέσω πρωτοφανών συνθηκών λόγω της πανδημίας, βρίσκει την Εθνική Ασφαλιστική με διατήρηση της υψηλής κερδοφορίας της, με βελτιωμένες παραγωγικές επιδόσεις, με υγιή κεφαλαιακή βάση, με υψηλή αναγνωρισιμότητα και βαθμό ικανοποίησης από τους ασφαλισμένους της».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT