Διεθνείς διαγωνισμοί για 4 έργα πληροφορικής ύψους 57,8 εκατ. ευρώ

Διεθνείς διαγωνισμοί για 4 έργα πληροφορικής ύψους 57,8 εκατ. ευρώ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης

Στην προκήρυξη τεσσάρων διεθνών διαγωνισμών για ισάριθμα ψηφιακά έργα, προϋπολογισμού 57,8 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Κοινωνία της Πληροφορίας. Το μεγαλύτερο από αυτά αφορά τη μεταρρύθμιση του δημοσιονομικού συστήματος στην κεντρική διοίκηση και τη λοιπή γενική κυβέρνηση (Gov-ERP). Είναι ύψους 51,5 εκατ. ευρώ και αποτελεί ένα από τα πρώτα έργα πληροφορικής που εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης, διαθέτοντας χρόνο υλοποίησης 48 μηνών. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση των εφαρμογών πληροφορικής που σχετίζονται με τις διαδικασίες δημοσιονομικής πολιτικής, με την εγκατάσταση και λειτουργία του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Δημοσιονομικής Διαχείρισης (ΟΠΣΥΔΔ). Το έργο θα επιτρέπει, μεταξύ άλλων, τη συγκέντρωση οικονομικών στοιχείων και λοιπών πληροφοριακών στοιχείων από το σύνολο των φορέων της γενικής κυβέρνησης με σκοπό τη βελτίωση της πληροφόρησης για τη χάραξη της οικονομικής πολιτικής της χώρας, μέσω του συστήματος προϋπολογισμού επιδόσεων, της επισκόπησης δαπανών και δραστηριοτήτων κτλ. Οπως και την υποστήριξη των καθημερινών εργασιών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, καθώς και των φορέων της κεντρικής διοίκησης για την κατάρτιση και εκτέλεση του προϋπολογισμού επιδόσεων και της περιβαλλοντικής διάστασης του προϋπολογισμού (green budgeting).

Το δεύτερο έργο, ύψους 4,8 εκατ. ευρώ, με 25μηνη διάρκεια υλοποίησης, περιλαμβάνει τον μετασχηματισμό διαδικασιών προξενικών υπηρεσιών, ώστε να εξασφαλίζεται η άμεση και επί 24ωρης βάσης επικοινωνία των πολιτών με τις προξενικές αρχές για θέματα όπως η απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας, ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, γάμου και θανάτου, θέματα φορολογίας κ.ά.

Το τρίτο, προϋπολογισμού, 952,3 χιλ. ευρώ, έχει ως αντικείμενο την υλοποίηση πληροφοριακού συστήματος αδειοδότησης έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΠΣΑΠΕ), διαθέτοντας χρόνο ολοκλήρωσης 15 μηνών. Θα διαχειρίζεται όλα τα στάδια αδειοδότησης έργων ΑΠΕ, λειτουργώντας ως μία «πύλη» μεταξύ του επενδυτή και των αδειοδοτικών αρχών. Τέλος, η ΚΤΥΠ προκήρυξε τον διαγωνισμό για την επέκταση και παροχή υπηρεσιών του πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης αιτημάτων των πολιτών, επιχειρήσεων, δημοσίων υπηρεσιών και λοιπών φορέων της διαδικτυακής πύλης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ). Είναι προϋπολογισμού 491,7 χιλ. ευρώ, έχει χρόνο υλοποίησης 15 μηνών και θα υποστηρίζει τις παρεχόμενες από την ΑΠΔΠΧ υπηρεσίες.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT