Mytilineos: Ανάπτυξη φωτοβολταϊκού πάρκου της Total Eren

Mytilineos: Ανάπτυξη φωτοβολταϊκού πάρκου της Total Eren

1' 49" χρόνος ανάγνωσης

Τη Mytilineos επέλεξε η Total Eren για την ανάθεση της μελέτης, προμήθειας και κατασκευής (EPC) του φωτοβολταϊκού πάρκου «Tutly» στο Ουζμπεκιστάν. Το έργο θα αναλάβει ο τομέας ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών και αποθήκευσης ενέργειας (RSD) της Mytilineos που αναπτύσσει δυναμική δραστηριότητα εντός και εκτός συνόρων, συμβάλλοντας καταλυτικά στον «πράσινο» μετασχηματισμό της εταιρείας. 

Το «Tutly», ισχύος 131,35 MW, βρίσκεται ανατολικά της Σαμαρκάνδης και αναπτύχθηκε από τη γαλλική Total Eren, έναν κορυφαίο ανεξάρτητο παραγωγό ενέργειας, από ανανεώσιμες πηγές (IPP) (κυρίως φωτοβολταϊκά και αιολικά). Είναι ένα από τα πρώτα φωτοβολταϊκά έργα στο Ουζμπεκιστάν και είναι απαραίτητο για την κάλυψη των αυξανόμενων ενεργειακών αναγκών της ευρύτερης περιοχής και την υποστήριξη των εθνικών στόχων για ηλεκτρική ενέργεια με χαμηλές εκπομπές άνθρακα. Η κατασκευή έχει ήδη ξεκινήσει και ο σταθμός παραγωγής ενέργειας αναμένεται να αρχίσει να τροφοδοτεί το δίκτυο στο τέλος του 2021. 

Οπως ανακοίνωσε η Mytilineos, o τομέας RSD ανέλαβε το έργο «με το κλειδί στο χέρι» που περιλαμβάνει τον τεχνικό σχεδιασμό, την προμήθεια εξοπλισμού και την εγκατάσταση της φωτοβολταϊκής μονάδας και του υποσταθμού υψηλής τάσης. Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται αποτελείται από ένα σύστημα μεταλλικής βάσης κινούμενου άξονα (3.644 ιχνηλάτες), μετατροπείς στοιχειοσειράς (625 μετατροπείς) και ηλιακούς συλλέκτες διπλής όψης (περίπου 295.000 τεμ.). Η σύνδεση σε δίκτυο πραγματοποιείται μέσα από γραμμή υψηλής τάσης 220 KV μέσω ενός υποσταθμού υψηλής τάσης 35 KV/220 KV, που περιλαμβάνει ενισχυμένους μετασχηματιστές ισχύος 2×100 MVA. Μόλις ολοκληρωθεί, η μονάδα παραγωγής ενέργειας αναμένεται να παράγει 270 GWh ετησίως, αρκετές για να καλυφθούν οι ανάγκες περίπου 140.000 ατόμων στο Ουζμπεκιστάν, μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά περίπου 160.000 τόνους ετησίως.

Αυτό είναι το τρίτο έργο του τομέα RSD στην Κεντρική Ασία. Τα άλλα δύο, που βρίσκονται στο Καζαχστάν (τα φωτοβολταϊκά πάρκα «Nomad» 28 MWP και «M-KAT» 100 MWP), πραγματοποιήθηκαν επίσης για λογαριασμό της Total Eren. Η Total Eren που ιδρύθηκε το 2012 από τον Πάρη Μουράτογλου και τον David Corchia, αναπτύσσει, χρηματοδοτεί, κατασκευάζει και εκμεταλλεύεται ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με ισχύ άνω των 3.300 MW, σε λειτουργία ή υπό κατασκευή, παγκοσμίως. 

Μέσω συνεργασιών με τοπικούς developers, η Total Eren αναπτύσσει αυτή τη στιγμή πολυάριθμα ενεργειακά έργα σε χώρες και περιοχές όπου οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελούν μια οικονομικά βιώσιμη απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση ενέργειας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT