Χρηματιστήριο: Σε αναζήτηση κατεύθυνσης

Χρηματιστήριο: Σε αναζήτηση κατεύθυνσης

Περιορισμένη πτώση 0,23%, χαμηλός τζίρος για μία ακόμη συνεδρίαση.

1' 36" χρόνος ανάγνωσης

Η αποκοπή μερίσματος στον ΟΤΕ (κλείσιμο με απώλειες 4,80%) και οι εξελίξεις με την επερχόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank (απώλειες 1,71% στο κλείσιμο) άσκησαν πιέσεις στον Γενικό Δείκτη, ο οποίος δεν μπόρεσε να καταγράψει κέρδη, ακολουθώντας το μοτίβο των τελευταίων ημερών, αυτό της συσσώρευσης και της… θερινής ραστώνης, τόσο από πλευράς τζίρου όσο και «νεύρου». Την ίδια στιγμή, υποτονικό ήταν το κλίμα και στις ευρωπαϊκές αγορές, με την ανησυχία των επενδυτών σχετικά με τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού και το κατά πόσον μπορεί να βάλει στοπ στην ανάκαμψη της οικονομίας που μόλις έχει ξεκινήσει να είναι διάχυτη.

Τεχνικά, όπως επισημαίνουν εγχώριοι αναλυτές, βρισκόμαστε στο τέλειο σημείο ισορροπίας όπου οι δυνάμεις της αγοράς είναι απρόθυμες να κινηθούν προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, επομένως η πλάγια κίνηση αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι νεωτέρας, δεδομένων και των ειδικών συνθηκών που διαμορφώνονται την ερχόμενη εβδομάδα από την ΑΜΚ της Alpha Bank.

Στα στατιστικά της Παρασκευής, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,23% στις 907,76 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 56,33 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,17% στις 2.195,46 μονάδες, στο +1,01% και στις 1.446,30 μονάδες έκλεισε η μεσαία κεφαλαιοποίηση, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε πτώση 0,35% στις 572,62 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε οριακά κέρδη 0,244%, ενώ στο 0,52% διαμορφώθηκε η άνοδος στον τραπεζικό δείκτη.

Το πλατύσκαλο των 900 μονάδων στάθηκε ικανό να απορροφήσει τις ήπιες πιέσεις που εκδηλώθηκαν μέσα στην εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να τηρούν στάση αναμονής ενόψει της ΑΜΚ της Alpha Bank, σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities. To γεγονός αυτό αποτυπώθηκε και στις μέσες ημερήσιες συναλλαγές, οι οποίες ύστερα από αρκετό καιρό έπεσαν κάτω από τα 60 εκατ. ευρώ, επίδοση που συναντάται στις αρχές του φετινού Φεβρουαρίου.

Είναι αναμενόμενο, όπως προσθέτει, μια αύξηση κεφαλαίου του μεγέθους των 800 εκατ. ευρώ να απαιτεί ρευστότητα που επηρεάζει τη δυναμική της αγοράς, πόσο μάλλον όταν η αύξηση έρχεται έπειτα από σημαντικές εταιρικές πράξεις-εκδόσεις χρέους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT