Ενισχύει τη θέση της στην αγορά του καφέ η Coca-Cola HBC

Ενισχύει τη θέση της στην αγορά του καφέ η Coca-Cola HBC

1' 53" χρόνος ανάγνωσης

Την παρουσία της στην κατηγορία του καφέ ενισχύει η Coca-Cola HBC και μάλιστα αυτή τη φορά «αυτόνομα», υπό την έννοια ότι η κίνηση γίνεται όχι από την The Coca-Cola Company, όπως στην περίπτωση της Costa Coffee. Ειδικότερα, χθες η Coca-Cola HBC ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της CC Beverages Holdings II B.V. συμφώνησε στις 25 Ιουνίου με την ιταλική εταιρεία Casa Del Caffe Vergnano SpA την εξαγορά του 30% της δεύτερης. Το τίμημα της εξαγοράς, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2021, δεν ανακοινώθηκε.

Επίσης, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αναλάβει η Coca-Cola HBC την αποκλειστική διανομή των προϊόντων της Caffe Vergnano στις αγορές όπου δραστηριοποιείται ο ελληνικός όμιλος, πλην της Ιταλίας. Η Coca-Cola HBC θα εκπροσωπείται στο διοικητικό συμβούλιο της ιταλικής εταιρείας. Στην Ελλάδα σήμερα αποκλειστικός εισαγωγέας και διανομέας της Caffe Vergnano είναι η TRK Coffee.
Η Caffe Vergnano, μία οικογενειακή εταιρεία που ιδρύθηκε το 1882, εδρεύει στη Σαντένα (στο Τορίνο) και είναι μία από τις παλαιότερες της κατηγορίας αυτής στη γείτονα. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει καφέ εσπρέσο σε διάφορα χαρμάνια, συσκευασίες και τύπους (σε κόκκους, καβουρδισμένος κ.λπ.), καθώς και σε κάψουλες. Το 2020 η εταιρεία πούλησε περίπου 7.000 τόνους καφέ σε πάνω από 90 χώρες σε όλο τον κόσμο.

«Η συμφωνία αποτελεί ορόσημο στο όραμα της Coca-Cola HBC να αποτελέσει τον κυρίαρχο συνεργάτη της στρατηγικής 24/7 (σ.σ. πρόκειται για τη στρατηγική της Coca-Cola να παρέχει προϊόντα κατάλληλα για όλες τις ώρες και τις ημέρες της εβδομάδας) στις αγορές της. Η Caffe Vergnano είναι σε μεγάλο βαθμό συμπληρωματική της πρότασης της Costa Coffee και θα επιτρέψει στην Coca-Cola HBC να ικανοποιήσει μεγαλύτερη ποικιλία καταναλωτικών προτιμήσεων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Coca-Cola HBC. Θεωρείται δε ότι θα ενισχύσει τη σχέση που «χτίζει» η εταιρεία με τους καταναλωτές σε ό,τι αφορά την κατηγορία του καφέ, ενώ από την άλλη εκτιμάται ότι θα δώσει στην Caffe Vergnano σημαντική προοπτική ανάπτυξης.

«Με την Caffe Vergnano είμαστε καλά τοποθετημένοι στην αγορά για να οικοδομήσουμε ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο καφέ που θα καλύπτει ευρύ φάσμα των προτιμήσεων των καταναλωτών», δήλωσε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola HBC Ζόραν Μπογκντάνοβιτς. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η εξαγορά του 30% της ιταλικής εταιρείας είναι σε συνεννόηση με την Coca-Cola Company με την οποία, άλλωστε, ο ελληνικός όμιλος συνεργάστηκε για την εν λόγω εξαγορά.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT