Νέα επένδυση από Intercontinental International ΑΕΕΑΠ

Νέα επένδυση από Intercontinental International ΑΕΕΑΠ

2' 18" χρόνος ανάγνωσης

Στη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου ακινήτων αξίας 140 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2021 στοχεύει η διοίκηση της Intercontinental International ΑΕΕΑΠ, της οικογένειας Χαλικιά. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιεί με γοργούς ρυθμούς επενδυτικό πρόγραμμα ύψους της τάξεως των 40 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από ισόποσης αξίας ομολογιακό δάνειο, διάρκειας πέντε ετών, που έχει συναφθεί με τη Eurobank. Με την ολοκλήρωση του εν λόγω προγράμματος, το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας θα έχει αυξηθεί κατά 47%, ή 45 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με το επίπεδο που βρισκόταν στο τέλος του 2020.

Χθες, η εισηγμένη ανακοίνωσε την απόκτηση του τέταρτου καταστήματος της αλυσίδας Σκλαβενίτης που εντάσσει στο χαρτοφυλάκιό της. Πρόκειται για το κατάστημα του Πικερμίου, επί της οδού Αδερφών Ξηντάρα 3 και επί της οδού Αδερφών Ξηντάρα 5, που εκτείνεται σε δύο ορόφους. Είναι κτίριο επιφανείας 4.408 τ.μ. με θέσεις στάθμευσης, επί όμορων οικοπέδων συνολικού εμβαδού 5.663 τ.μ. Το ύψος της εν λόγω αγοραπωλησίας ανήλθε σε οκτώ εκατ. ευρώ, με την εταιρεία να χρηματοδοτεί την κίνηση αυτή από την έκδοση ομολογιών αξίας επτά εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του ομολογιακού δανείου των 40 εκατ. ευρώ.

Με την προσθήκη και του εν λόγω ακινήτου, πλέον, η Intercontinental International θα διαθέτει τέσσερα καταστήματα της αλυσίδας Σκλαβενίτης, συνολικού μεικτού ενοικιάσιμου χώρου 8.817 τ.μ. Αντίστοιχα, η αξία του χαρτοφυλακίου της εταιρείας αυξάνεται στα 115 εκατ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η πραγματοποίηση του επενδυτικού πλάνου της σε ποσοστό 50,3%. Σημειωτέον ότι η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις και για την απόκτηση νέων ακινήτων, αξίας της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας το ποσοστό υλοποίησης του πλάνου της στο 72,5%. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται επίσης για ακίνητα που εντάσσονται στην κατηγορία των υπεραγορών.

Η πιο πρόσφατη κίνηση μέχρι χθες αφορούσε την εξαγορά ενός σύγχρονου κτιρίου γραφείων στο Χαλάνδρι και συγκεκριμένα επί της Λ. Κηφισίας 266, με το ύψος της συναλλαγής να ανέρχεται σε 12 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για κτίριο γραφείων, επιφάνειας 3.180 τ.μ., το οποίο ανήκε στη φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline. Η εν λόγω εταιρεία θα μισθώνει το 40% του κτιρίου τουλάχιστον για τα επόμενα εννέα χρόνια. Το υπόλοιπο 60% του ακινήτου πρόκειται να μισθωθεί το προσεχές διάστημα, καθώς έχει εκδηλωθεί σημαντικό ενδιαφέρον από οκτώ πολυεθνικές εταιρείες. Σύμφωνα με τη διοίκηση, τα σχετικά συμβόλαια αναμένεται να έχουν υπογραφεί μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία της οικογένειας Χαλικιά σχεδίαζε ήδη από το τέλος του 2019 να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό της με σειρά νέων ακινήτων, ωστόσο υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση πέρυσι, αναστέλλοντας τις σχετικές κινήσεις έως ότου κρίνει ότι το επενδυτικό ρίσκο έχει περιοριστεί και οι συνθήκες στην οικονομία οδεύουν προς ομαλοποίηση. Ενας ακόμα λόγος που το σχέδιο του 2020 δεν κατέστη εφικτό να ολοκληρωθεί, ήταν και το επανειλημμένο κλείσιμο σειράς δημοσίων υπηρεσιών, όπως των κτηματολογίων, σταματώντας τη διαδικασία δέουσας επιμέλειας για έναν αριθμό ακινήτων, που περιλαμβάνονταν στον σχεδιασμό απόκτησης της Intercontinental International ΑΕΕΑΠ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT