Τεχνικά προβλήματα στο δίκτυο κινητής της Cosmote

Τεχνικά προβλήματα στο δίκτυο κινητής της Cosmote

Αποκαταστάθηκαν οι δυσλειτουργίες που αφορούσαν σε υπηρεσίες φωνής και δεδομένων

1' 5" χρόνος ανάγνωσης

Χθες το απόγευμα αποκαταστάθηκαν τα τεχνικά προβλήματα στο δίκτυο κινητής της Cosmote, που είχαν ως αποτέλεσμα συνδρομητές της εταιρείας να μην έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες φωνής και –σε αρκετές περιπτώσεις– δεδομένων. Οι δυσλειτουργίες, που καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα, ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης, επηρεάζοντας κατά κύριο λόγο τις υπηρεσίες φωνής, δηλαδή αριθμός συνδρομητών της Cosmote δεν ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει ή να λάβει κλήσεις. Δυσχερής ακόμη υπήρξε η λειτουργία της αποστολής και λήψης μηνυμάτων, όπως και της χρήσης των δεδομένων κινητής (data). Σε ορισμένες περιπτώσεις οι συσκευές κινητής, αιφνιδίως, δεν αναγνώριζαν την κάρτα Sim και ως αποτέλεσμα οι χρήστες λάμβαναν το μήνυμα «Sim card not allowed».

«Η Cosmote ενημερώνει ότι χθες (σημ.: Τρίτη) αργά το απόγευμα παρουσιάστηκε αδυναμία πραγματοποίησης κλήσεων σε πελάτες κινητής. Υλοποιήθηκε άμεσα αναδρομολόγηση, με την οποία επιλύθηκε το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος. Μέρος των πελατών κινητής εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν αδυναμία πρόσβασης στο δίκτυο 4G. Οι τεχνικοί μας εργάζονται για την οριστική επίλυση του θέματος. Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία και ευχαριστούμε θερμά για την κατανόησή σας», ανέφερε χθες σε ανακοίνωσή της η εταιρεία τηλεπικοινωνιών. Επίσης, μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα, στο τηλέφωνο εξυπηρέτησης πελατών, 13888, ακουγόταν το εξής μαγνητοφωνημένο μήνυμα: «Τη δεδομένη χρονική στιγμή και σε μεμονωμένες περιπτώσεις παρατηρείται περιστασιακή αδυναμία κλήσεων και χρήση δεδομένων. Εργαζόμαστε για την άμεση αποκατάσταση. Ευχαριστούμε για την κατανόηση».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT