Τουρισμός: Πολύ μεγαλύτερη η ελληνική ανάκαμψη τον Ιούλιο σε σχέση με την Ισπανία

Τουρισμός: Πολύ μεγαλύτερη η ελληνική ανάκαμψη τον Ιούλιο σε σχέση με την Ισπανία

Μεγάλη η διαφορά του ελληνικού προορισμού από τους ανταγωνιστές του

1' 18" χρόνος ανάγνωσης

Σημαντικά μικρότερη της ελληνικής τουριστικής ανάκαμψης αυτό το καλοκαίρι είναι η αντίστοιχη στην Ισπανία, με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσε η Μαδρίτη την Τετάρτη.

Τα δεδομένα για τον Ιούλιο που έδωσε στη δημοσιότητα η ισπανική στατιστική υπηρεσία (ΙΝΕ) δείχνουν ότι την ιβηρική χώρα με τον τετραπλάσιο πληθυσμό αυτού της Ελλάδας επισκέφθηκαν τον προπερασμένο μήνα 4.4 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες.

Ο αριθμός αυτός συνιστά αύξηση κατά 78,3% από τον Ιούλιο του 2020, αλλά συνιστά ανάκτηση μόνο του 36,9% του εισερχόμενου τουρισμού του έτους πριν την πανδημία, δηλαδή του Ιουλίου του 2019, όταν 11,9 εκατ. τουρίστες είχαν επισκεφθεί την Ισπανία.

Η σύγκριση με την Ελλάδα καταδεικνύει πόσο σημαντικότερη ήταν η ανάκαμψη του τουρισμού στη χώρα μας φέτος, καθώς οι εκτιμήσεις του υπουργείου Τουρισμού δείχνουν ότι τον Ιούλιο οι αφίξεις ανήλθαν στο 65,5% αυτών του Ιουλίου του 2019, στα 2,36 εκατ.

Η Κύπρος ανέκτησε τον Ιούλιο το 54% των αφίξεων του Ιουλίου του 2019, μετρώντας 297.308 επισκέπτες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Διαβάστε επίσης:

Στην Ισπανία τα τουριστικά έσοδα του Ιουλίου που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη ανήλθαν στα 5,23 δισεκ. ευρώ, κάτι που συνιστά ανάκτηση του 53,7% των εσόδων του Ιουλίου του 2019 που είχαν φτάσει τα 9,73 δισεκ. ευρώ.

Η Ισπανία επλήγη σημαντικά από τον περιορισμό των ταξιδίων από τη Βρετανία, καθώς πρόκειται για τη βασική αγορά του ισπανικού τουρισμού.

Στην Ελλάδα αναμένεται η εντυπωσιακή ανάκτηση της ροής των τουριστών των Αύγουστο όπως αποτυπώθηκε στην πληρότητα σε πτήσεις και καταλύματα να αποτυπωθεί και στα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT