Αγορές ακινήτων αξίας 200 εκατ. ευρώ από τον όμιλο Φουρλή

Αγορές ακινήτων αξίας 200 εκατ. ευρώ από τον όμιλο Φουρλή

Αφορούν το εμπορικό πάρκο Ελληνικού, τα ΙΚΕΑ σε Ηράκλειο - Πάτρα και κατάστημα big box στην Αθήνα

2' 2" χρόνος ανάγνωσης

Με ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας περίπου μισού δισεκατομμυρίου ευρώ επιδιώκει να εισέλθει στο Χρηματιστήριο η Trade Estates ΑΕΕΑΠ του ομίλου Φουρλή, για την οποία αναζητείται στρατηγικός επενδυτής. Η εταιρεία, η οποία διαθέτει ήδη ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων 185 εκατ. ευρώ, βρίσκεται στη φάση υπογραφών για την απόκτηση μερικών ακόμη ακινήτων συνολικής αξίας 200 εκατ. ευρώ, όπως ανέφερε χθες ο Βασίλης Φουρλής, πρόεδρος του ομίλου Φουρλή, κατά τον σχολιασμό των οικονομικών αποτελεσμάτων του α΄ εξαμήνου. Επιπλέον, η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία συζητήσεων για μερικά ακόμη ακίνητα αξίας 100 εκατ. ευρώ. «Στόχος μας είναι να έχουμε ηγετικό ρόλο στην Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες σε ό,τι αφορά τα ακίνητα στην κατηγορία big boxes (καταστήματα μεγάλης επιφάνειας) και κέντρα εφοδιαστικής αλυσίδας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φουρλής.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο «πακέτο» των 200 εκατ. ευρώ περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το εμπορικό πάρκο στο Ελληνικό –επένδυση 55 εκατ. ευρώ, που ανακοινώθηκε στα τέλη Ιουνίου–, τα IKEA σε Πάτρα και Ηράκλειο, καθώς και κατάστημα μεγάλης επιφάνειας (big box) στην Αθήνα. Σε ό,τι αφορά ειδικά το Ελληνικό, στο εμπορικό πάρκο θα αναπτυχθεί ΙΚΕΑ μεσαίου μεγέθους, με τη διοίκηση του ομίλου να διατυπώνει την ελπίδα ότι θα λειτουργήσει το 2025.

Στο άμεσο μέλλον, μέχρι τα τέλη του έτους δηλαδή, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την έναρξη λειτουργίας δύο μικρών ΙΚΕΑ (στις 8 Σεπτεμβρίου στη Σόφια της Βουλγαρίας και τον Νοέμβριο στο The Mall Athens στο Μαρούσι), το άνοιγμα ενός καταστήματος Intersport στη Βουλγαρία και ενός στην Κύπρο, ανακαινίσεις 12 καταστημάτων Intersport στην Ελλάδα, αλλά και το κλείσιμο ακόμη 1-2 καταστημάτων Intersport στην Τουρκία. Πάντως, εδώ και τρεις μήνες στη γείτονα λειτουργεί το ηλεκτρονικό κατάστημα της Intersport, το οποίο είναι ήδη το πρώτο σε πωλήσεις μεταξύ των καταστημάτων του εν λόγω σήματος στη χώρα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους –αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα λειτουργήσει το 2022– θα ξεκινήσει να λειτουργεί το τμήμα που αφορά τη δραστηριότητα των αθλητικών ειδών του νέου logistics center του ομίλου, το οποίο κατασκευάζεται στα Οινόφυτα. Το επόμενο διάστημα επίσης θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τη μείωση στο ήμισυ των καταστημάτων ΙΚΕΑ σε Λάρισα και Ιωάννινα, ενώ μέσα στο α΄ εξάμηνο ολοκληρώθηκε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 100 περίπου εργαζομένους.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το ενδεχόμενο ανατιμήσεων, η διοίκηση του ομίλου ανέφερε ότι η ΙΚΕΑ International έχει δώσει διαβεβαιώσεις ότι οι αυξήσεις τιμών σε πρώτες ύλες και μεταφορικό κόστος δεν θα επηρεάσουν τους συνεργαζόμενους λιανεμπόρους, εν προκειμένω και τον όμιλο Φουρλή, για τους επόμενους 12 μήνες.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT