Κέρδη στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές

Κέρδη στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές

1' 32" χρόνος ανάγνωσης

Σε επίπεδα ρεκόρ δύο εβδομάδων ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600.

Mε κέρδη ολοκλήρωσαν τη χθεσινή συνεδρίασή τους οι δείκτες των περισσότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων χάρις στα ευνοϊκά αποτελέσματα της γερμανικής εταιρείας λογισμικού SAP και στις δυναμικές τριμηνιαίες πωλήσεις του γαλλικού ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH. Οι εξελίξεις αυτές συνέβαλαν στο να αμβλυνθούν οι ανησυχίες για τις πιέσεις του πληθωρισμού, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,70%.

Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, αργά χθες το βράδυ πριν από το κλείσιμο της αγοράς υπήρχε ανοδική τάση, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,26% και τον Dow Jones να είναι αμετάβλητος, ενώ τον γενικό τόνο έδιναν οι μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας, που ενισχύονταν. Το ευρώ έναντι του δολαρίου ανήλθε 0,5% στο 1,1588 δολάριο, ενώ στην αγορά εμπορευμάτων το αργό Νέας Υόρκη είχε μηδαμινή μεταβολή στα 80,10 δολάρια το βαρέλι. Στη Γηραιά Ηπειρο, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με 0,16%, με 0,68% ο DAX στη Φρανκφούρτη, με 0,75% ο CAC 40 στο Παρίσι, ενώ με πτώση κατά 0,12% και 0,61% έκλεισαν αντιστοίχως ο FTSE MIB στο Μιλάνο και ο IBEX στη Μαδρίτη.

Αξίζει να επισημανθεί πως το χθεσινό κλείσιμο του Stoxx 600 σηματοδοτεί την άνοδό του σε επίπεδα ρεκόρ δύο εβδομάδων. Η SAP, η εταιρεία με την υψηλότερη χρηματιστηριακή αξία στην Ευρώπη στο πλαίσιο του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας, είχε μια ενίσχυση στην τιμή της μετοχής της χθες περίπου κατά 4%. Ο λόγος ήταν ότι αναθεώρησε προς το καλύτερο τις προβλέψεις της για το έτος και αυτό συνέβη για τρίτη διαδοχικά φορά, χάρις στο ότι τα τριμηνιαία αποτελέσματά της ήταν βελτιωμένα και περισσότεροι πελάτες της μετέφεραν τις δραστηριότητες μηχανοργάνωσής τους στο λογισμικό νέφος. Ο δε γαλλικός όμιλος μιας πλειάδας εμπορικών σημάτων στα είδη πολυτελείας LVMH ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων 3,2% στον βραχίονα μόδας και εκείνον των δερματίνων προϊόντων κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021. Ωστόσο, αθροιστικά η αύξηση των εσόδων του στις αγορές της νοτιοανατολικής Ασίας και των Ηνωμένων Πολιτειών εξασθένησε ύστερα από ένα εντυπωσιακό πρώτο εξάμηνο. Την ψυχολογική διάθεση των επενδυτών, τέλος, ευνόησαν τα στοιχεία για απροσδόκητη επιτάχυνση των εξαγωγών της Κίνας τον Σεπτέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT