Ενίσχυση κύκλου εργασιών και κερδών το εννεάμηνο για τον όμιλο Quest

Ενίσχυση κύκλου εργασιών και κερδών το εννεάμηνο για τον όμιλο Quest

Βελτιωμένα ενοποιημένα μεγέθη εμφάνισε το εννεάμηνο της φετινής χρονιάς έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2020 η Quest, που πραγματοποίησε χθες τηλεδιάσκεψη αναλυτών.

2' 10" χρόνος ανάγνωσης

Βελτιωμένα ενοποιημένα μεγέθη εμφάνισε το εννεάμηνο της φετινής χρονιάς έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2020 η Quest, που πραγματοποίησε χθες τηλεδιάσκεψη αναλυτών. Συγκεκριμένα, ο όμιλος ενίσχυσε κατά 39% τον κύκλο εργασιών, στα 669 εκατ. ευρώ και κατά 35%, στα 58 εκατ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBITDA). Πενταπλασίασε ακόμη τα καθαρά μετά φόρων κέρδη, που ανήλθαν σε 110,6 εκατ. ευρώ, με την καθαρή θέση να είναι αρνητική (-81,2 εκατ. ευρώ), με τα έσοδα από την πώληση της Cardlink να έχουν ενισχύσει τη ρευστότητα του ομίλου. Συγκεκριμένα, η συναλλαγή απέφερε έκτακτα κεφαλαιακά κέρδη 85 εκατ. ευρώ στη μητρική εταιρεία και 75,8 εκατ. ευρώ στον όμιλο.

Ανά τομέα δραστηριότητας, κατά το εννεάμηνο, οι πωλήσεις προϊόντων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών εμφάνισαν διψήφια άνοδο κατά 57,3%, ενώ τα κέρδη προ φόρων διπλασιάστηκαν κατά 107,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, λόγω της ενισχυμένης ζήτησης. Στον συγκεκριμένο τομέα η εισηγμένη προβλέπει ισχυρή διψήφια αύξηση εσόδων και κερδών προ φόρων στο σύνολο του 2021, με χαμηλότερο όμως ρυθμό από αυτόν του εννεαμήνου, που οφείλεται κυρίως στην περιορισμένη διαθεσιμότητα προϊόντων.

Διψήφια άνοδο μεγεθών αναμένει για το σύνολο του 2021 η εταιρεία.

Στις υπηρεσίες πληροφορικής η θυγατρική Unisystems πέτυχε διψήφια αύξηση πωλήσεων (+19,5%), διπλασίασε την προ φόρων κερδοφορία (+96,2%), ενώ βελτίωσε τα περιθώρια κέρδους. Η εταιρεία, αρχές Οκτωβρίου, ολοκλήρωσε τη συναλλαγή απόκτησης του 60% της εταιρείας Intelli Solutions έναντι 3,8 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική επένδυση ενδέχεται να ανέλθει έως τα 5,2 εκατ. ευρώ λόγω πρόβλεψης για την απόδοση επιπλέον ποσού (earn out) προς τους παλαιούς μετόχους κατά την επόμενη διετία. Η Infoquest εκτιμά ότι η εν λόγω δραστηριότητα θα εμφανίσει διψήφια αύξηση εσόδων και κερδών λόγω της συνέχισης της ζήτησης από Ελλάδα και εξωτερικό.

Στις ταχυδρομικές  υπηρεσίες, η ACS Courier κατέγραψε βελτίωση πωλήσεων (+12,2%) και ενίσχυση κατά 29% της προ φόρων κερδοφορίας. Σύμφωνα με την Infoquest, η κερδοφορία της ACS φέτος υπήρξε αυξημένη σε σχέση με πέρυσι λόγω και έκτακτων κερδών που οφείλονται κυρίως σε αντιστροφή παλαιότερων προβλέψεων που ενισχύουν την προ φόρων κερδοφορία κατά περίπου 1,5 εκατ. ευρώ και τη μετά φόρων κερδοφορία κατά περίπου 2 εκατ. ευρώ. Οι ρυθμοί αύξησης της ACS έχουν επιβραδυνθεί ακολουθώντας την αντίστοιχη κάμψη του ηλεκτρονικού εμπορίου, που παρατηρείται μετά την επαναλειτουργία των φυσικών καταστημάτων. Και στις ταχυδρομικές υπηρεσίες η εισηγμένη αναμένει αύξηση εσόδων, που προέρχεται κυρίως από υπηρεσίες ταχυμεταφορών, αναφέροντας ότι κατά το τρέχον τρίμηνο ενδέχεται να υπάρξει κάμψη εσόδων, καθώς δεν αναμένεται να επαναληφθεί το περσινό lockdown.

Στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, όπου ο όμιλος δραστηριοποιείται μέσω της Quest Energy, οι πωλήσεις και η προ φόρων κερδοφορία αυξήθηκαν κατά 1,3% και 17% αντίστοιχα, σε σχέση με πέρυσι.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT