Κέρδη κατέγραψαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Κέρδη κατέγραψαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Με κέρδη έκλεισαν και πάλι χθες οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές παρά την απαισιοδοξία που αρχίζει και πάλι να καλλιεργεί η απόφαση ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών να επιβάλουν νέα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας.

1' 32" χρόνος ανάγνωσης

Με κέρδη έκλεισαν και πάλι χθες οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές παρά την απαισιοδοξία που αρχίζει και πάλι να καλλιεργεί η απόφαση ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών να επιβάλουν νέα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας. Το κλίμα ήταν θετικό στην αγορά λίγo αφότου είχε ανακοινωθεί ότι στις ΗΠΑ μειώθηκαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 52 ετών.

Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, πάντως, είχε προηγηθεί την Τετάρτη η δυσοίωνη κίνηση της Goldman Sachs να αναθεωρήσει προς τα κάτω την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης εξαιτίας της επιλογής πολλών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και της Ολλανδίας, να επαναφέρουν τα περιοριστικά μέτρα που θα ανακόψουν την ανάκαμψη των οικονομιών τους. Σύμφωνα, όμως, με αναλυτές της αγοράς, το γεγονός ότι χθες ήταν κλειστή η αγορά των ΗΠΑ λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών, είχε μειωθεί η αστάθεια στις ευρωπαϊκές αγορές. Ετσι, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600, που περιλαμβάνει περίπου το 90% της κεφαλαιοποίησης της ευρωπαϊκής αγοράς σε 17 χώρες, έκλεισε με άνοδο 0,42%. Διεκόπη έτσι η υποχώρηση που σημείωνε τις προηγούμενες ημέρες ο δείκτης που την Τρίτη έκλεισε με απώλειες 1,3%. Οι επενδυτές στράφηκαν χθες σε βιομηχανίες αμυντικού εξοπλισμού και σε εταιρείες κοινής ωφελείας.

Χθες ήταν κλειστή η αγορά των ΗΠΑ λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών

Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με κέρδη 0,31% και ο Xetra DAX της Φρανκφούρτης με κέρδη 0,23%, αν και νωρίτερα είχαν δοθεί στη δημοσιότητα στοιχεία που φέρουν την ανάπτυξη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας να επιβραδύνεται το τρίτο τρίμηνο του έτους και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών να υποχωρεί ενώ πλησιάζει η περίοδος των χριστουγεννιάτικων αγορών. Παράλληλα, ο δείκτης CAC 40 του Παρισιού έκλεισε με κέρδη 0,48%, ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε χθες ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 της Μαδρίτης που έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,56%.

Μόνη εξαίρεση χθες ήταν το χρηματιστήριο του Μιλάνου που υποχώρησε οριακά σε αρνητικό πρόσημο, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση αυστηρότερα μέτρα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT