Tα τεχνικά επαγγέλματα αλλάζουν: Οι ιστορίες 6 επαγγελματιών που εξελίχθηκαν σε αναπτυσσόμενες κερδοφόρες επιχειρήσεις

Tα τεχνικά επαγγέλματα αλλάζουν: Οι ιστορίες 6 επαγγελματιών που εξελίχθηκαν σε αναπτυσσόμενες κερδοφόρες επιχειρήσεις

Έξι επαγγελματίες με διαφορετικές τεχνικές ειδικότητες αφηγούνται πώς, μέσα από τη συνεργασία τους με το Douleutaras, είδαν το πελατολόγιό τους να επεκτείνεται ραγδαία και τις μικροεπιχειρήσεις τους να γιγαντώνονται σε διάστημα μόλις λίγων μηνών.

5' 21" χρόνος ανάγνωσης

Υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, τεχνίτες, ξυλουργοί, ψυκτικοί, τεχνίτες όλων των ειδών… Ειδικότητες ανέκαθεν απαραίτητες σε κάθε έναν από εμάς, κάθε φορά που προκύπτει έκτακτη βλάβη αλλά και σε κάθε μετακόμιση, ανακαίνιση, νέα αρχή. Το στερεότυπο ήθελε παραδοσιακά αυτά τα επαγγέλματα να αφορούν αποκλειστικά μικροεπιχειρήσεις δύο ή και μόνο ενός ατόμου, που κινούνται τοπικά και εξυπηρετούν μόνο όταν προκύπτει μια έκτακτη κλήση. Ώρα να μπει οριστικό τέλος σε όλες αυτές τις προκαταλήψεις: τα τεχνικά επαγγέλματα όχι μόνο έχουν μέλλον αλλά εν δυνάμει μπορούν να εξελιχθούν σε αναπτυσσόμενες κερδοφόρες επιχειρήσεις, χρησιμοποιώντας όλες τις μεθόδους και τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι σύγχρονες εταιρείες.  

Η αρχή έχει γίνει. Τα τεχνικά επαγγέλματα διανύουν νέα εποχή. Πώς; Μέσα από τη συνεργασία τους με το Douleutaras (www.douleutaras.gr), τη Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι, χιλιάδες επαγγελματίες είδαν μέσα σε λίγους μήνες τις ευκαιρίες τους να πολλαπλασιάζονται, το πελατολόγιό τους να αυξάνεται και το προσωπικό τους να μεγαλώνει, για να ανταπεξέλθει στην ξαφνική ζήτηση. 

Παράλληλα, χάρη στην συνεχή υποστήριξη από τους ίδιους τους ανθρώπους του Douleutaras, κατάφεραν να αποκτήσουν νέες γνώσεις, να αναπτύξουν νέες δεξιότητες, να εφοδιαστούν με νέα εργαλεία, να οργανώσουν καλύτερα τον χρόνο τους, να διαχειριστούν πιο έξυπνα τις εργασίες τους και να γίνουν πιο αποτελεσματικοί. Εξάλλου, το όραμα του Douleutaras -ως στρατηγικά δομημένου οργανισμού που λειτουργεί με προτεραιότητα την δίκαιη μεταχείριση των επαγγελματιών- είναι διττό: αφενός να εξασφαλίζει άρτια εξυπηρέτηση για τους χρήστες της πλατφόρμας και αφετέρου να συμβάλλει στην επαγγελματική εξέλιξη των συνεργατών του και να τους βοηθά να γίνουν η καλύτερη έκδοση του εαυτού τους

Έξι συνεργάτες του Douleutaras αφηγούνται τις προσωπικές τους ιστορίες επιτυχίας.

Tα τεχνικά επαγγέλματα αλλάζουν:  Οι ιστορίες 6 επαγγελματιών που εξελίχθηκαν σε αναπτυσσόμενες κερδοφόρες επιχειρήσεις-11. Πέτρος Σαββίδης, Τεχνικές εργασίες, 5/5 ⭐
36 χρόνια στον κλάδο, 2μιση χρόνια στο Douleutaras, 20 άτομα προσωπικό

«Σε επαγγελματία που δεν είναι μέλος του Douleutaras, θα έλεγα ότι έχει κάνει λάθος και οτι θα έπρεπε να έχει πάει ήδη.» Ο Πέτρος Σαββίδης είναι κατηγορηματικός: οι εποχές είναι πολύ δύσκολες για τον κλάδο και κάθε καλός επαγγελματίας που χρειάζεται μία ώθηση στη δουλειά του, καλό θα ήταν να εξετάσει την πιθανότητα συνεργασίας του με το Douleutaras. Καθώς σε μεγάλο βαθμό έχουν πλέον σταματήσει οι συστάσεις από στόμα σε στόμα, η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι βοηθάει πάρα πολύ τον επαγγελματία, καθώς του δίνει τη δυνατότητα να έχει πλήρη εικόνα του πόσες εργασίες διαχειρίζεται ανά εβδομάδα, σε ποιες είναι καλύτερος και πού υστερεί, ποια είναι τα έσοδα και ποια τα περιθώρια ανάπτυξής του.

«Όλη η ομάδα του Douleutaras έχει κάνει πολύ καλή δουλειά -ακόμη και το mobile app που χρησιμοποιούμε είναι οργανωμένο χωρις να σε δυσκολεύει. Οι επαγγελματιες στην οικοδομή δεν έχουμε και το καλύτερο όνομα και κάποιοι μπορεί να έχουν και τα αρνητικά τους. Για να μπορέσεις να δουλέψεις με την πλατφόρμα, θα πρέπει να είσαι 100% επαγγελματίας.» 

Tα τεχνικά επαγγέλματα αλλάζουν:  Οι ιστορίες 6 επαγγελματιών που εξελίχθηκαν σε αναπτυσσόμενες κερδοφόρες επιχειρήσεις-22. Μάρτιν Γκραμπότσκα, Ηλεκτρολόγος, 4,9/5 ⭐
10 χρόνια στον κλάδο, 5 χρόνια στο Douleutaras

Ο Μάρτιν Γκραμπότσκα αναγνωρίζει πως χωρίς το Douleutaras δεν θα είχε καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση εσόδων που είχε αντιμετωπίσει παλιότερα, καθώς η πλατφόρμα λειτούργησε από την πρώτη ημέρα συνεργασίας ως πηγή εσόδων. «Υπάρχει τεράστια αύξηση στο πελατολόγιο μου. Μπορεί δηλαδή να έρθουν και 3-7 καινούργιοι πελάτες την ημέρα από το Douleutaras. Πρέπει να αφιερώνεις στην εργασία τον κατάλληλο χρόνο για ένα άρτιο αποτέλεσμα. Χρειάζεται να κάνεις ποιοτική δουλειά, να υπάρχει ειλικρίνεια, να κυνηγάς τις αξιολογήσεις απο τον κάθε πελάτη.»

Tα τεχνικά επαγγέλματα αλλάζουν:  Οι ιστορίες 6 επαγγελματιών που εξελίχθηκαν σε αναπτυσσόμενες κερδοφόρες επιχειρήσεις-33. Ιωάννης Λαμπαδάκης, Ανακαινίσεις, 5/5 ⭐

15 χρόνια στον κλάδο, 1 χρόνο στο Douleutaras

Ο Ιωάννης Λαμπαδάκης είχε ακούσει πολλά για το Douleutaras πριν αποφασίσει να γίνει μέλος του δικτύου του. «Από την πρώτη επαφή που έκανα με την ομάδα του Douleutaras κατάλαβα αμέσως ότι θα έχω αποτέλεσμα. Έκλεισα αμέσως την πρώτη δουλειά, που ήταν μια μεγάλη ανακαίνιση σπιτιού.» Ένα χρόνο μετά, το πελατολόγιό του έχει αυξηθεί σημαντικά και ο ίδιος αισθάνεται περήφανος για την απόφασή του. «Το προϊόν σε οργανώνει, ξέρεις πότε έχεις ραντεβού, πού έχεις δώσει προσφορά, σε τι στάδιο βρίσκεται η κάθε εργασία σου γενικότερα. Άμα εισαι καλος επαγγελματίας και έχεις καλές αξιολογήσεις, θα πας μπροστα στο Douleutaras και θα ανταμειφθείς.»

Tα τεχνικά επαγγέλματα αλλάζουν:  Οι ιστορίες 6 επαγγελματιών που εξελίχθηκαν σε αναπτυσσόμενες κερδοφόρες επιχειρήσεις-44. Παναγιώτης Ζαλαχώρης, Kηπουρός, 4,9/5 ⭐
20 χρόνια στον κλαδο, 2 χρόνια στο Douleutaras

Για τον Παναγιώτη Ζαλαχώρη, τα πράγματα μιλούν από μόνα τους: δύο χρόνια αφότου ξεκίνησε τη συνεργασία του με το Douleutaras, έχει καταφέρει να έχει 2 συνεργεία και 2 φορτηγά. «Η συνεργασία είναι τίμια και έτσι έχω κίνητρο και προσπαθώ κάθε μέρα και περισσότερο. Είναι απλό: όσο πιο καλος είσαι τόσες περισσότερες δουλειές θα έχεις.» Στην επιτυχία του θεωρεί πως έχει συμβάλλει σημαντικά η ίδια η εφαρμογή. «Είναι πρωτοποριακή. Βλέπω εκκρεμότητες και την συμβουλεύομαι καθημερινά.» Αναγνωρίζει ωστόσο ότι χρειάζεται συνέπεια και από την πλευρά του επαγγελματία. «Μόνο αν είσαι σωστός στη δουλειά σου, με όρεξη μπορείς να συνεργαστείς με το Douleutaras. Μόνο τέτοιους επαγγελματίες ψάχνει το Douleutaras!»

Tα τεχνικά επαγγέλματα αλλάζουν:  Οι ιστορίες 6 επαγγελματιών που εξελίχθηκαν σε αναπτυσσόμενες κερδοφόρες επιχειρήσεις-55. Δημήτρης Λιαπάτης, Ανακαινίσεις, 4,9/5 ⭐
12 χρόνια στον κλάδο, 6 χρόνια στο Douleutaras

Για τον Δημήτρη Λιαπάτη, συνεργάτη του Douleutaras εδώ και 6 χρόνια, η εξέλιξη είναι προφανής τόσο στον ίδιο όσο και στην εταιρεία. «Βλέπω διαφορά κάθε χρόνο. Είχα ξεκινήσει μόνος μου και τώρα έχω 6 άτομα συνεργείο.» Και εκείνος δηλώνει εντυπωσιασμένος με την εφαρμογή. «Είναι εύχρηστη, με οργανώνει. Δεν έχω βιβλίο για σημειώσεις, όλα τα βλέπω και τα ενημερώνω στην εφαρμογή!»

Tα τεχνικά επαγγέλματα αλλάζουν:  Οι ιστορίες 6 επαγγελματιών που εξελίχθηκαν σε αναπτυσσόμενες κερδοφόρες επιχειρήσεις-66. Κωνσταντίνος Χαραλάμπους, Μετακομίσεις, 4,8/5 ⭐
13 χρόνια στον κλάδο, 4 χρόνια στο Douleutaras

«Όσες μεταφορές έκανα τον χρόνο, τώρα με το Douleutaras τις κάνω σε έναν μήνα!» Ο Κωνσταντίνος Χαραλάμπους είχε αρχικά χρησιμοποιήσει το Douleutaras σαν πελάτης. Παρακολουθώντας την ανοδική του πορεία, του έγινε ξεκάθαρο πως ήταν ώρα να γίνει συνεργάτης της πλατφόρμας. Τέσσερα χρόνια μετά, στις αξιολογήσεις των πελατών εντοπίζει πραγματική ανταμοιβή για τη δουλειά του. Ποια είναι τα κλειδιά της επιτυχίας για να πετύχει κάποιος με τη βοήθεια του Douleutaras; «Πρέπει να έχεις επαγγελματισμό, τυφλή εμπιστοσύνη και να μην το φοβηθείς. Ξεκίνησα μόνος μου, τώρα έχω 7 άτομα προσωπικό και έχω αναπτύξει τον στόλο των φορτηγών μου.»

Καθώς και το ίδιο το Douleutaras έχει σε προτεραιότητα την ανέλιξη των συνεργατών του και την οικονομική αλλά και ποιοτική ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους, πρωτοπορεί ξανά και εγκαινιάζει μια νέα εποχή για τον κλάδο των τεχνικών επαγγελμάτων, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, προσφέροντας στους συνεργάτες του το Douleutaras Pros Academy. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πιστοποίησης σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες τεχνίτες που επιθυμούν να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους γνώσεις ή αναζητούν τρόπους να μεγεθύνουν την επιχείρησή τους και να μεγιστοποιήσουν την κερδοφορία της να παρακολουθήσουν μια σειρά μαθημάτων που καλύπτουν διαφορετικούς τομείς, από Πωλήσεις και Οικονομικά, μέχρι Οργάνωση & Διοίκηση και Εξυπηρέτηση Πελατών. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT