Συμφωνία Eurobank με Worldline στον κλάδο της αποδοχής καρτών

Συμφωνία Eurobank με Worldline στον κλάδο της αποδοχής καρτών

Δεσμευτική συμφωνία με τη Worldline για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού του τομέα αποδοχής και εκκαθάρισης καρτών υπέγραψε η Eurobank.

1' 54" χρόνος ανάγνωσης

Δεσμευτική συμφωνία με τη Worldline για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού του τομέα αποδοχής και εκκαθάρισης καρτών υπέγραψε η Eurobank. Η συμφωνία περιλαμβάνει:

α) Την πώληση του 80% της μονάδας υπηρεσιών αποδοχής και εκκαθάρισης συναλλαγών καρτών («PayCo») στη Worldline, με την Eurobank να διατηρεί το 20%.

Αφορά την πώληση του 80% της μονάδας υπηρεσιών αποδοχής και εκκαθάρισης συναλλαγών καρτών.

β) Μία μακροπρόθεσμη συμφωνία για τη διανομή των προϊόντων της PayCo στην Ελλάδα μέσω του δικτύου της Eurobank.

Οπως ανακοίνωσε η Τράπεζα, «η μονάδα υπηρεσιών αποδοχής και εκκαθάρισης συναλλαγών καρτών της Eurobank διατηρεί μια από τις κορυφαίες θέσεις στην ελληνική αγορά με μερίδιο 21% στον εγχώριο όγκο συναλλαγών. Διατηρεί στελεχιακό δυναμικό 40 υπαλλήλων και διαχειρίζεται συναλλαγές 123.000 φυσικών και ψηφιακών εμπόρων που ξεπερνούν συνολικά σε αξία τα 7 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση». Στο πλαίσιο της στρατηγικής της Eurobank να δημιουργεί συνεργασίες με κορυφαίους συνεργάτες, η μακροπρόθεσμη αυτή συμφωνία συνδυάζει την κορυφαία τεχνολογία και εξειδίκευση της Worldline με τις δυνατότητες του δικτύου καταστημάτων της Eurobank και αποσκοπεί στο να δημιουργήσει προϊόντα και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στον τομέα της αποδοχής καρτών και εκκαθάρισης συναλλαγών για τους πελάτες της Eurobank, αλλά και για την αγορά συνολικά.

Η συμφωνία αποτιμά το 100% της PayCo σε 320 εκατ. ευρώ, τίμημα το οποίο υπόκειται σε προσαρμογές κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ενώ η συναλλαγή περιέχει, υπό όρους, επιπλέον πληρωμές και αμοιβές από την PayCo. Η συναλλαγή εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει περίπου 80 μ.β. στον δείκτη CET1 του ομίλου Eurobank (βάσει των δεικτών του γ΄ τριμήνου 2021). Επιδίωξη των δύο μερών είναι να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή εντός του β΄ τριμήνου 2022 υπό την αίρεση των απαιτούμενων κανονιστικών εγκρίσεων. Σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας σημείωσε ότι «η συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη Worldline είναι πλήρως συμβατή με τον στρατηγικό μας σχεδιασμό να εστιάζουμε στις βασικές μας δραστηριότητες και παράλληλα να ενισχύουμε την κεφαλαιακή μας θέση. Οι πελάτες μας θα ωφεληθούν από υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε ένα ασφαλές περιβάλλον πληρωμών, που θα παρέχεται από έναν κορυφαίο, διεθνούς εμβέλειας οργανισμό στον χώρο των υπηρεσιών πληρωμών ο οποίος διαθέτει ψηφιακές δυνατότητες τελευταίας λέξης που απαιτούνται σε αυτόν τον συνεχώς μεταβαλλόμενο τεχνολογικά τομέα». Από την πλευρά της Worldline ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Gilles Grapinet σημείωσε ότι η κίνηση εναρμονίζεται με τη στρατηγική επέκτασης των δραστηριοτήτων της Worldline στη Νότια Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT