Μεγάλες ελλείψεις εργαζομένων στη Βρετανία

Μεγάλες ελλείψεις εργαζομένων στη Βρετανία

Τις ελλείψεις προσωπικού στη Βρετανία, που είναι από τις χειρότερες στον κόσμο και σίγουρα χειρότερες από εκείνες στις ΗΠΑ, σκιαγραφεί η περίπτωση του ξενοδοχείου Meridian Leisure Hotel.

1' 36" χρόνος ανάγνωσης

Τις ελλείψεις προσωπικού στη Βρετανία, που είναι από τις χειρότερες στον κόσμο και σίγουρα χειρότερες από εκείνες στις ΗΠΑ, σκιαγραφεί η περίπτωση του ξενοδοχείου Meridian Leisure Hotel. Μιλώντας στο Bloomberg, ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου, Μοέζ Τζαμοχαμέντ, αναφέρθηκε σε έναν εφιάλτη, καθώς είναι αναγκασμένος να κλείσει ορισμένα δωμάτια επειδή δεν διαθέτει προσωπικό για να τα συντηρήσει, αλλά και να θέσει περιορισμούς στις υπηρεσίες που προσφέρει για δείπνο το ξενοδοχείο επειδή «δεν μπορεί να βρει σεφ». Την ίδια στιγμή, αναγκάζεται να αυξήσει τους μισθούς όχι μόνον για να καλύψει τα κενά του ξενοδοχείου, αλλά για να αποτρέψει περαιτέρω απώλειες προσωπικού. Οπως τονίζει ο ίδιος, «ακόμη και με μια αύξηση 30% στον μισθό ενός βοηθού σεφ, που σημαίνει αποδοχές 47.000 δολ. ετησίως, δεν είναι βέβαιο πως μπορείς να βρεις». Οι σεφ και το προσωπικό των ξενοδοχείων έχουν υιοθετήσει τη στάση της ελίτ, τονίζει και υπογραμμίζει πως «υποβάλλουν ένα σωρό αιτήσεις, υπογράφουν μεγάλο αριθμό συμβολαίων και τελικά επιλέγουν αυτό που θέλουν».

Περιζήτητοι οι σεφ και το προσωπικό για ξενοδοχεία.

Η εμπειρία που βιώνει ο κ. Τζαμοχαμέντ αποτελεί σπάνια συγκυρία στην οποία οι εργαζόμενοι έχουν το πάνω χέρι σε ό,τι αφορά τις αποδοχές τους, κάτι που σταδιακά θα στηρίξει τη ζήτηση και θα αναβαθμίσει το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων. Παράλληλα, όμως, εγκυμονεί κινδύνους για την οικονομία.

Οι αυξήσεις στις αποδοχές των εργαζομένων ενδέχεται να φέρουν την Τράπεζα της Αγγλίας ενώπιον της διαπίστωσης ότι ο πληθωρισμός θα διαρκέσει αρκετά περισσότερο από όσο είχε εκτιμήσει αρχικά. Και ο κίνδυνος που εγκυμονούν οι αυξήσεις των μισθών εξηγεί τους λόγους που η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια της στερλίνας πριν από την αντίστοιχη κίνηση της Fed. Την περασμένη εβδομάδα, ο Μάικλ Σόντερς, στέλεχος της Τράπεζας της Αγγλίας και μέλος της μειονότητας που ψήφισε υπέρ της αύξησης των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου, θεωρεί εσφαλμένη την πρόβλεψη της τράπεζας πως οι αυξήσεις των μισθών θα υποχωρήσουν το επόμενο έτος στο 2% από το 4,5% στο οποίο βρίσκονται τώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT