Υψηλές επιδόσεις από την «Κωτσόβολος»

Υψηλές επιδόσεις από την «Κωτσόβολος»

Με αύξηση πωλήσεων και κερδών όχι μόνο σε σύγκριση με το 2020 αλλά και σε σύγκριση με τα προ πανδημίας επίπεδα έκλεισε το πρώτο εξάμηνο της οικονομικής χρήσης 2021-2022 για την «Κωτσόβολος» και δη το διάστημα 2.5.2021 – 30.10.2021.

2' 23" χρόνος ανάγνωσης

Με αύξηση πωλήσεων και κερδών όχι μόνο σε σύγκριση με το 2020 αλλά και σε σύγκριση με τα προ πανδημίας επίπεδα έκλεισε το πρώτο εξάμηνο της οικονομικής χρήσης 2021-2022 για την «Κωτσόβολος» και δη το διάστημα 2.5.2021 – 30.10.2021. Η αύξηση, μάλιστα, είναι σημαντική και σε συγκρίσιμο αριθμό καταστημάτων αλλά και σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση, δεδομένου ότι τα αποτελέσματα ανακοινώνονται από τον μητρικό όμιλο της «Κωτσόβολος», τη βρετανική Currys PLC (πρώην Dixons Carphone). Ο τελευταίος ανακοίνωσε εξάλλου ότι μετά τα δύο καταστήματα «Κωτσόβολος» που άνοιξαν φέτος το καλοκαίρι στην Κύπρο, προγραμματίζεται για τα επόμενα χρόνια η ίδρυση ακόμη δύο καταστημάτων στη Μεγαλόνησο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες ο βρετανικός όμιλος, στο εξάμηνο Μαΐου – Οκτωβρίου 2021 οι πωλήσεις της «Κωτσόβολος» διαμορφώθηκαν σε 280 εκατ. στερλίνες, έναντι 257 εκατ. στερλινών το αντίστοιχο διάστημα του 2020, καταγράφοντας αύξηση 9% και 15% σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση. Η αύξηση των πωλήσεων σε συγκρίσιμο αριθμό καταστημάτων είναι 8%. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εξάμηνο Μαΐου – Οκτωβρίου 2021 οι πωλήσεις ενισχύθηκαν σημαντικά και σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Συγκεκριμένα αυξήθηκαν κατά 23%, ενώ σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση η αύξηση είναι 28% και σε συγκρίσιμο αριθμό καταστημάτων 19%. Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις καταλαμβάνουν στο εξάμηνο του 2021 μερίδιο 8%, όσο δηλαδή και το 2020, έχοντας καταγράψει αύξηση 11% σε ετήσια βάση, ενώ το 2019 αποτελούσαν το 5% του τζίρου της «Κωτσόβολος».

Αυξημένες σε σχέση και με τα προ πανδημίας επίπεδα οι πωλήσεις και τα κέρδη το α΄ 6μηνο της οικονομικής χρήσης.

Πολύ βελτιωμένες είναι οι επιδόσεις της αλυσίδας φέτος σε ό,τι αφορά τα κέρδη και τα περιθώρια κέρδους, τα οποία την περυσινή χρονιά είχαν πιεστεί. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Currys, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της «Κωτσόβολος» διαμορφώθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης σε 22 εκατ. στερλίνες έναντι 17 εκατ. στερλινών το πρώτο εξάμηνο της προηγούμενης χρήσης, με το προσαρμοσμένο λειτουργικό περιθώριο κέρδους να διαμορφώνεται φέτος σε 7,9% έναντι 6,6% πέρυσι. Τα κέρδη προ τόκων και φόρων διαμορφώνονται το εξάμηνο σε 11 εκατ. στερλίνες έναντι 7 εκατ. στερλινών πέρυσι και το καθαρό περιθώριο κέρδους σε 3,9% έναντι 2,7% πέρυσι.

Οι επενδυτικές δαπάνες ανήλθαν στο εξάμηνο Μαΐου – Οκτωβρίου 2021 σε 7 εκατ. στερλίνες έναντι 4 εκατ. στερλινών πέρυσι.

Εκτός από τα καταστήματα στην Κύπρο, η «Κωτσόβολος» φέτος έχει προχωρήσει σε επενδύσεις και σε καταστήματα στην Ελλάδα. Πριν από λίγες ημέρες εγκαινιάστηκε το νέο κατάστημα της αλυσίδας στην Αγία Παρασκευή, επιφάνειας 3.300 τ.μ. Αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο κατάστημα της αλυσίδας στην Ελλάδα (το μεγαλύτερο είναι το κατάστημα στην Πυλαία) και αντικατέστησε παλαιότερο και μικρότερο κατάστημα που λειτουργούσε η εταιρεία εδώ και χρόνια στην Αγία Παρασκευή. Πριν από λίγες εβδομάδες, εξάλλου, ξεκίνησε να λειτουργεί και ακόμη ένα νέο κατάστημα της αλυσίδας, στο εμπορικό κέντρο River West Open. Το κατάστημα αυτό αποτελεί επίσης μετεγκατάσταση του καταστήματος που είχε η «Κωτσόβολος» στο υπόγειο του εμπορικού κέντρου River West.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT