Kλείνει καταστήματα σε ΗΠΑ, Καναδά λόγω κρουσμάτων η Apple

Kλείνει καταστήματα σε ΗΠΑ, Καναδά λόγω κρουσμάτων η Apple

Η Apple αναβάλλει επ’ αόριστον τα σχέδιά της για την επιστροφή του προσωπικού της στα γραφεία της εταιρείας, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

1' 42" χρόνος ανάγνωσης

Η Apple αναβάλλει επ’ αόριστον τα σχέδιά της για την επιστροφή του προσωπικού της στα γραφεία της εταιρείας, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός κολοσσός υψηλής τεχνολογίας ενημέρωσε ότι διακόπτει προσωρινά τη λειτουργία τριών καταστημάτων στις ΗΠΑ και στον Καναδά, έπειτα από αύξηση των μολύνσεων από τον κορωνοϊό. Αρχικά η Apple είχε σχεδιάσει την επιστροφή των υπαλλήλων στα γραφεία τους την 1η Φεβρουαρίου του νέου έτους, όπως αναφέρει το πρακτορείο, επικαλούμενο εσωτερική αναφορά του επικεφαλής της εταιρείας, Τιμ Κουκ. Επιπροσθέτως, ο τελευταίος σημείωσε ότι ένα μήνα νωρίτερα, πριν από τη νέα ημερομηνία, θα υπάρξει σχετική ενημέρωση των εργαζομένων. Παράλληλα, θα δοθεί ένα ποσό 1.000 δολαρίων σε κάθε άτομο για να αναδιαμορφώσει την οικιακή υποδομή του, ώστε να μπορεί να εργάζεται εξ αποστάσεως.

Επίδομα 1.000 δολ. σε κάθε εργαζόμενο για αγορά εξοπλισμού ώστε να μπορεί να εργάζεται εξ αποστάσεως.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Apple διέκοψε προσωρινά τη λειτουργία τριών εμπορικών καταστημάτων της στο Μαϊάμι, στην Ανάπολη και στην Οττάβα στον Καναδά, μετά την αύξηση στις μολύνσεις. Τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται σε περιοχές του Καναδά και των ΗΠΑ, ενώ η κυβέρνηση του Καναδά παρακαλεί θερμά τους πολίτες της να μην εγκαταλείψουν τη χώρα. Η Apple, όπως τονίζει σχετικά το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανακοίνωσε πως όλοι οι πελάτες και οι εργαζόμενοι στα καταστήματά της στις ΗΠΑ  είναι απαραίτητο να φορούν μάσκες. Συνολικά, μιλώντας, η εξάπλωση της μετάλλαξης «Ομικρον» προκαλεί ανησυχία σε αρκετές μεγάλες εταιρείες σχετικά με την ενίσχυση του πλαισίου εφαρμογής των μέτρων πρόληψης στα πρωτόκολλα που εφαρμόζουν. Η Google προειδοποίησε τους υπαλλήλους της ότι θα χάσουν χρήματα και είναι ενδεχόμενο να απολυθούν εάν δεν συμμορφωθούν με τους κανόνες εμβολιασμού της εταιρείας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Επίσης, τόσο η ίδια όσο και κάποιες τεχνολογικές εταιρείες, όπως οι Lyft, Uber, Amazon και άλλες, ανέβαλαν τα σχέδιά τους για επιστροφή των εργαζομένων στο γραφείο από τον νέο χρόνο, όπως αναφέρει το CNBC. Τέλος, ο αμερικανικός χρηματοπιστωτικός όμιλος JP Morgan Chase & Co ζήτησε από το προσωπικό του στα γραφεία του στο Μανχάταν, που δεν έχει εμβολιαστεί, να εργάζεται από το σπίτι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT