Δωρεές σε ιδρύματα, παροχές σε εργαζομένους από την «Καρέλιας»

Δωρεές σε ιδρύματα, παροχές σε εργαζομένους από την «Καρέλιας»

Για τις αυξήσεις, τις έκτακτες παροχές και τις δωρεές η εταιρεία θα διαθέσει ποσό άνω των 4 εκατ. ευρώ.

1' 55" χρόνος ανάγνωσης

Εκτακτες παροχές και οικονομικές ενισχύσεις άνω των 4 εκατ. ευρώ προς τους εργαζομένους της «Καρέλιας», αλλά και προς φορείς και ιδρύματα ανακοίνωσε, κατά το πρόσφατο ευχετήριο μήνυμά του προς το προσωπικό, ο διευθύνων σύμβουλος της καπνοβιομηχανίας Ανδρέας Γ. Καρέλιας. Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο CEO της εταιρείας, από την αρχή της φετινής χρονιάς προβλέπεται αύξηση 100 ευρώ στις μεικτές μηνιαίες αποδοχές για εργαζομένους με μισθό χαμηλότερο από 2.500 ευρώ. Η αντίστοιχη αύξηση για υπαλλήλους με μισθό άνω των 2.501 ευρώ θα είναι 4%. Επίσης, η εταιρεία προσφέρει έκτακτη οικονομική ενίσχυση:

– 1.200 ευρώ για εργαζομένους με απολαβές πάνω από 2.500 ευρώ.

– 1.650 ευρώ για μισθοδοτούμενους με 1.700 ευρώ μέχρι 2.499 ευρώ.

– 1.900 ευρώ για υπαλλήλους με αποδοχές πάνω από 1.200 ευρώ μέχρι 1.699 ευρώ και

Για τις αυξήσεις, τις έκτακτες παροχές και τις δωρεές η εταιρεία θα διαθέσει ποσό άνω των 4 εκατ. ευρώ.

– 2.150 ευρώ για εργαζομένους με μισθό κάτω από 1.200 ευρώ.

Εργαζόμενοι με παιδιά που φοιτούν σε κρατικά πανεπιστήμια λαμβάνουν ως ενίσχυση 1.500 ευρώ έκαστος, ενώ όσων τα παιδιά μπήκαν στο πανεπιστήμιο το 2021 θα λάβουν από 500 ευρώ και έναν φορητό υπολογιστή Apple. Η «Καρέλιας» προσέφερε 300 ευρώ για το εορταστικό τραπέζι, ενώ, κατά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, πραγματοποιήθηκε κλήρωση 40 λαχνών αξίας 1.000 ευρώ ο καθένας.

Η εταιρεία ενισχύει και με 850.000 ευρώ την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως και αριθμό κοινωφελών φορέων, μεταξύ των οποίων το «Χαμόγελο του Παιδιού», ο «Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδος», το Ιδρυμα Ευσταθίας Ι. Κωστοπούλου «Το Περιβόλι της Γιαγιάς» κ.ά.

Οπως ανέφερε ο κ. Καρέλιας, η εταιρεία το 2021 εμφάνισε τον υψηλότερο τζίρο στην ιστορία της, ενώ η ενισχυμένη κερδοφορία της θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη εάν οι πωλήσεις στα σημεία ταξιδιωτικής λιανικής και Duty Free ήταν στα επίπεδα των προηγούμενων χρόνων. Πέρυσι, η καπνοβιομηχανία, που διαθέτει ταμειακά διαθέσιμα άνω των 530 εκατ. ευρώ, πέτυχε να αυξήσει το μερίδιό της, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην ελληνική αγορά, με το ποσοστό στα τσιγάρα να διαμορφώνεται στο 19,5%. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Α. Γ. Καρέλιας, η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη και με προκλήσεις, όπως η αβεβαιότητα λόγω της μετάλλαξης «Ομικρον», η αύξηση των τιμών αγοράς πρώτων και βοηθητικών υλών, η πρωτοφανής αύξηση του ενεργειακού κόστους και η συνεχής πίεση στην εφοδιαστική αλυσίδα και στο κόστος μεταφοράς.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT