Νέες επενδύσεις στην εταιρεία Technoform από τη Sunlight

Νέες επενδύσεις στην εταιρεία Technoform από τη Sunlight

Μετά την εξαγορά του 70%, στόχος η περαιτέρω αυτοματοποίηση της παραγωγής

2' 29" χρόνος ανάγνωσης

Τον μεγαλύτερο πελάτη της Technoform αποτελεί η Sunlight, που προχώρησε στην εξαγορά του 70% της εταιρείας που κατασκευάζει μεταλλικά και πλαστικά εξαρτήματα βιομηχανικής χρήσης με έδρα το Κιλκίς. Η βιομηχανία της οποίας τα προϊόντα χρησιμοποιούνται ως απαραίτητα εξαρτήματα (π.χ. μεταλλικό καπάκι μπαταρίας τορπίλης) για τις μπαταρίες και τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας που κατασκευάζει η Sunlight, ιδρύθηκε το 1998. Από το 2008 η Sunlight ελέγχει το 24% της Technoform και πλέον η εταιρεία-μέλος του ομίλου Olympia επιδιώκει να επενδύσει στην ισχυροποίηση των ρυθμών ανάπτυξης της βορειοελλαδίτικης εταιρείας και στην περαιτέρω αυτοματοποίηση της παραγωγής της.

Η Technoform της οποίας το 30% ελέγχει η οικογένεια του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Γεώργιου Δοκουζγιάννη και της αντιπροέδρου και CEO Θεοδοσίας Μαρκοπούλου εμφάνισε, κατά την περυσινή χρήση, βάσει των οικονομικών καταστάσεων του Σεπτεμβρίου 2021, κέρδη μετά από φόρους 616.500 ευρώ. Ως εκ τούτου, η Technoform αποφάσισε τη διανομή προμερίσματος που αντιστοιχεί στο 40% των κερδών και διαμορφώνεται σε 234.200 ευρώ.

Από το 2019 η καθαρή κερδοφορία της Technoform είναι σταθερά ανοδική, έχοντας διαμορφωθεί σε 146.000 ευρώ, ενώ το 2020 ενισχύθηκε σε 365.000 ευρώ. Αυξητικούς ρυθμούς παρουσιάζει και ο κύκλος εργασιών που διαμορφώθηκε το 2020 σε περίπου 5 εκατ. ευρώ έναντι 4,3 εκατ. ευρώ και 3,8 εκατ. ευρώ το 2019 και 2018 αντίστοιχα. Επίσης, το 2020 τα κέρδη προ φόρων της Technoform ενισχύθηκαν κατά 146%, στις 496.000 ευρώ, με την εταιρεία να αποδίδει τη σημαντική άνοδο των μεγεθών, εν μέσω πανδημίας, κατά κύριο λόγο στην αύξηση του όγκου πωλήσεων προς τη Sunlight. «Το 2018 στις εγκαταστάσεις της Sunlight στην Ξάνθη ξέσπασε φωτιά με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά για δύο χρόνια το ύψος των συναλλαγών με την εν λόγω εταιρεία», αναφέρει στην οικονομική έκθεση για το 2020 η Technoform.

Η εταιρεία με έδρα το Κιλκίς εμφάνισε καθαρά κέρδη 616.000 ευρώ το 2021.

Οπως είπε, κατά την ολοκλήρωση του deal με τη βορειοελλαδίτικη βιομηχανία, ο διευθύνων σύμβουλος της Sunlight Group Λάμπρος Μπίσαλας, στόχος είναι η Technoform να αναπτυχθεί αυτόνομα, διευρύνοντας την παρουσία της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. «Στηρίζουμε την αύξηση της απασχόλησης και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας στο Κιλκίς, καθώς μόνο για το 2022 η Technoform σχεδιάζει να αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 30%», σημείωσε ο κ. Μπίσαλας.

«Η συνεργασία μας θα βοηθήσει την Technoform να επενδύσει ακόμη περισσότερο και να γίνει πραγματικός κόμβος δημιουργίας αξίας στην τοπική κοινωνία του Κιλκίς», σχολίασε ο Γεώργιος Δοκουζγιάννης.

Η εταιρεία κατασκευάζει ειδικών προδιαγραφών καλούπια και εξαρτήματα και πλαστικά αντικείμενα μέχρι τεσσάρων κιλών που είναι απαραίτητα για τα προϊόντα που δημιουργούν βιομηχανίες, όπως η Sunlight. Η λίστα των πελατών της περιλαμβάνει τον όμιλο υψηλής τεχνολογίας Raycap, την εταιρεία συστημάτων αλουμινίου Aloumil, τη γερμανική βιομηχανία MTH και τον όμιλο παραγωγής μονωτικών υλικών Fibran.

Κατά τη χρήση του 2021, η Sunlight αναμένεται να εμφανίσει αυξημένο κύκλο εργασιών κατά 50%, σε σχέση με το 2020. Κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, η εταιρεία εμφάνισε αυξημένο τζίρο κατά 68% στα 126 εκατ. ευρώ και κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ύψους 13,1 εκατ. ευρώ (+180%).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT