Αισιοδοξία από την Alpha Bank για τη νέα χρονιά

Αισιοδοξία από την Alpha Bank για τη νέα χρονιά

Το μήνυμα της σημαντικής επιτάχυνσης του μετασχηματισμού της Alpha Bank, καθώς η τράπεζα επιστρέφει σε ισχυρά επίπεδα κερδοφορίας, έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Βασίλης Ψάλτης μέσω της επιστολής του προς το προσωπικό για το νέο έτος.

1' 40" χρόνος ανάγνωσης

Το μήνυμα της σημαντικής επιτάχυνσης του μετασχηματισμού της Alpha Bank, καθώς η τράπεζα επιστρέφει σε ισχυρά επίπεδα κερδοφορίας, έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Βασίλης Ψάλτης μέσω της επιστολής του προς το προσωπικό για το νέο έτος. Οπως σημειώνει στο μήνυμά του στον απόηχο μιας απαιτητικής, αλλά και επιτυχημένης χρονιάς «που επιβεβαίωσε την ικανότητα της Alpha Bank να στραφεί αποφασιστικά στο αύριο και να διαχειρίζεται τις εξελίξεις ως ευκαιρίες και όχι ως απειλές», ο κ. Ψάλτης υπογραμμίζει πως «οφείλουμε να αναδείξουμε την Alpha Bank σε έναν χρηματοπιστωτικό φορέα που θα είναι πλήρως συντονισμένος με τη δυναμική που αναπτύσσεται στην κοινωνία, θα στηρίζει ενεργά την πρόοδο των πολιτών και των επιχειρήσεων, θα κάνει υπερήφανους όσους εργάζονται σε αυτόν και, τελικά, θα αποτελεί τον πλέον ελκυστικό εργοδότη για ταλαντούχους νέους και νέες». Ως προς τον απολογισμό του 2021, o CEO του ομίλου σημειώνει πως παρά τη συγκυρία «η Alpha Bank κατάφερε να υλοποιήσει μια σειρά από στρατηγικές μας επιλογές, διαμορφώνοντας την τράπεζα του μέλλοντος». Μεταξύ αυτών:

• Η ολοκλήρωση σειράς σύνθετων συναλλαγών, «ώστε η τράπεζα να αφήσει πίσω την κληρονομιά των κόκκινων δανείων και να περιορίσει τον δείκτη ΜΕΑ κατά 14 δισ. ευρώ ή κατά 26 ποσοστιαίες μονάδες».

• Η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης, αναπτυξιακού χαρακτήρα, αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά από δώδεκα και πλέον έτη κρίσης, «κίνηση με την οποία επιβεβαιώνουμε τη θέση μας ως πρωτοπόρου των τραπεζικών εξελίξεων και σηματοδοτούμε την αποφασιστικότητά μας να στηρίξουμε την ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αξιοποιώντας την ιστορική ευκαιρία που προσφέρει στη χώρα το Ταμείο Ανάκαμψης και οι λοιπές κοινοτικές χρηματοδοτικές πρωτοβουλίες».

• Η συνεχής και με συνέπεια επένδυση στις ψηφιακές δυνατότητες της τράπεζας, «ώστε να παρέχει αδιάλειπτες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, αλλά και να προετοιμαστεί για την επόμενη ημέρα του ανταγωνισμού στο πεδίο των συναλλαγών».

• Οι επιτυχείς νέες εκδόσεις «που αποδεικνύουν τη σταθερή εμπιστοσύνη της επενδυτικής κοινότητας στο στρατηγικό πλάνο της τράπεζας».

• Η πραγματοποίηση επιχειρησιακών αλλαγών και τομών για την αποφασιστική βελτίωση των προοπτικών κερδοφορίας της Alpha Bank.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT