Τα πρώτα βήματα ενοποίησης της Wind Ελλάς με τη Nova

Τα πρώτα βήματα ενοποίησης της Wind Ελλάς με τη Nova

Στην έκδοση δύο ομολόγων 980 εκατ. ευρώ προχωρεί η United Group

2' 31" χρόνος ανάγνωσης

Η αναδιάρθρωση της Nova, το λανσάρισμα της πλατφόρμας οπτικοακουστικού περιεχομένου και η εξαγορά της Wind Ελλάς από τη United Group είναι ορισμένα από τα σημεία του πρωτοχρονιάτικου μηνύματος (της 4ης Ιανουαρίου) –προς τους εργαζομένους– της διευθύνουσας συμβούλου του ομίλου παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών με έδρα το Αμστερνταμ, Βικτόρια Μπόκλαγκ. Με την ολοκλήρωση, χθες, της απόκτησης της Wind Ελλάς από τη United Group, το 2022 θα είναι το έτος κατά το οποίο ο όμιλος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και μέσων ενημέρωσης θα προχωρήσει στην ενοποίηση της Wind Ελλάς με τη Nova. Υπολογίζεται ότι θα απαιτηθεί ένας χρόνος μέχρι να ενοποιηθούν πλήρως οι δύο εταιρείες σε επίπεδο τόσο λειτουργίας όσο και υποδομής. Μία από τις πρώτες αλλαγές θα είναι η αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου της Wind Ελλάς, Νάσου Ζαρκαλή, και η αντικατάστασή του από τον Χάρη Κυριακόπουλο, γενικό οικονομικό διευθυντή της εταιρείας. Ο κ. Ζαρκαλής θα παραμένει, για τρεις μήνες, ως σύμβουλος του διοικητικού συμβουλίου.  

Σε παράλληλο χρόνο, η United Group προχωρεί στην έκδοση δύο ομολόγων συνολικής αξίας 980 εκατομμυρίων ευρώ, όσο είναι και το τίμημα εξαγοράς –αντιστοιχεί στην αξία αποτίμησης– της Wind Ελλάς. Το ένα ομόλογο είναι ύψους 580 εκατ. ευρώ με οκταετή διάρκεια, σταθερό επιτόκιο και non call για τα τρία πρώτα έτη, ενώ το άλλο έχει αξία 400 εκατ. ευρώ, επταετή διάρκεια, non call για τον πρώτο χρόνο και κυμαινόμενο επιτόκιο. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν αναλυτές, οι αρχικές σκέψεις για την τιμολόγηση των δύο τίτλων (IPT) είναι στα επίπεδα του 5% και του 4% για τα ομόλογα ύψους 580 εκατ. και 400 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s έχει αξιολογήσει με B2 τα δύο ομόλογα που θα εκδοθούν από τη United Group ως θυγατρική της Adria Midco. H Moody’s αναφέρει ότι η εξαγορά της Wind Ελλάς θα οδηγήσει στη διεύρυνση της δραστηριότητας και της γεωγραφικής παρουσίας της Adria Midco, αλλά και σε συνέργειες.

Υπολογίζεται ότι θα απαιτηθεί ένας χρόνος μέχρι να συγχωνευθούν πλήρως οι δύο εταιρείες σε επίπεδο τόσο λειτουργίας όσο και υποδομής.

Η ενοποίηση της Wind Ελλάς με τη Nova θα δημιουργήσει τον δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο στην ελληνική αγορά σε υπηρεσίες σταθερής και συνδρομητικής τηλεόρασης. Υστερα από την απόκτηση της Wind Ελλάς, η United Group αποκτά 3,4 εκατ. μονάδες δημιουργίας επαναλαμβανόμενων εσόδων επιπλέον, δηλαδή μοναδικές συνδρομές υπηρεσιών (RGUs), αυξάνοντας συνολικά τα RGUs του ομίλου σε 15,2 εκατ.

Η United Group, όπως ανακοίνωσε χθες, θα επενδύσει στην Ελλάδα άνω του 1,3 δισ. ευρώ μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια με στόχο την επέκταση του δικτύου οπτικών ινών, την ανάπτυξη των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G) και την ενίσχυση της συνδρομητικής τηλεόρασης. Ο όμιλος, που ανήκει στην επενδυτική εταιρεία BC Partners, έχει ήδη επενδύσει 1,4 δισ. ευρώ στην ελληνική αγορά, με την κ. Μπόκλαγκ να αναφέρει ότι «ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η ανάπτυξη των οπτικών ινών είναι σε εξέλιξη στην Ελλάδα».

«Μέσα από τις επενδύσεις που θα υλοποιήσουμε και την εκτεταμένη εμπειρία μας από οκτώ διεθνείς αγορές, είμαστε έτοιμοι να διαδραματίσουμε καθοριστικό ρόλο και στους δύο αυτούς τομείς, φέρνοντας εξαιρετικά προϊόντα και κορυφαία εξυπηρέτηση στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις της Ελλάδας», ανέφερε η CEO της United Group.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT