Κέρδη για τη γερμανική φαρμακοβιομηχανία

Κέρδη για τη γερμανική φαρμακοβιομηχανία

Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία έφερε την επανάσταση στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

1' 35" χρόνος ανάγνωσης

Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία έφερε την επανάσταση στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Η επιτυχία της BioNTech με έδρα το Μάιντς χάρισε στον τομέα της διεθνή φήμη και αρκετά εκατομμύρια, καθώς και την ευκαιρία να αυξήσουν οι συναφείς εταιρείες ακόμη περισσότερο τα κέρδη τους εντός του 2022. Οσον αφορά τη θεραπεία των ασθενών προηγούνται εταιρείες από την Ελβετία, τη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ, όπως αναφέρει σχετικά σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle. Τα φάρμακα για τη θεραπεία του κορωνοϊού είναι εξαιρετικής σημασίας για τους μη εμβολιασμένους. Ωστόσο, η Γερμανία παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην παραγωγή αλλά και τη διανομή.

Ο αμερικανικός όμιλος και εταίρος της BioNTech, Pfizer, παράγει το φάρμακο Paxlovid κατά των σοβαρών επιπλοκών του κορωνοϊού. «Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία αύξησης των εγκαταστάσεων και της παραγωγής», ανακοίνωσε η Pfizer. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ήδη παραγγείλει ένα εκατομμύριο πακέτα Paxlovid. Ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, αναμένει τις πρώτες παραδόσεις ήδη μέσα στον Ιανουάριο. Το φάρμακο προορίζεται κυρίως για τη θεραπεία μη εμβολιασμένων ασθενών υψηλού κινδύνου. Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει ήδη εκδώσει έγκριση για το φάρμακο, ενώ οι δοκιμές συνεχίζονται στην Ε.Ε.

Ενα άλλο φάρμακο είναι το Roactemra από την ελβετική εταιρεία Roche. Χορηγείται σε περιπτώσεις όταν ο ασθενής, ο οποίος έχει προσβληθεί από κορωνοϊό, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο της ασθένειας. Το εν λόγω παρασκεύασμα έχει ήδη λάβει έγκριση από την Ε.Ε. – παρασκευάζεται και συσκευάζεται κυρίως στο Μανχάιμ, όπου εργάζονται πάνω από 1.000 άτομα. «Τη μεγαλύτερη σημασία έχουν σίγουρα τα εμβόλια, όχι τα φάρμακα για τη θεραπεία της λοίμωξης», λέει ο λοιμωξιολόγος Κρίστοφ Σπίνερ από το Μόναχο. Ωστόσο, τα φάρμακα για τη θεραπεία του κορωνοϊού είναι ένα σημαντικό συμπλήρωμα για «άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί λόγω κάποιας χρόνιας νόσου, για παράδειγμα, και επομένως δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν συγκρίσιμη ανοσολογική προστασία». Το φάρμακο δεξαμεθαζόνη, το οποίο κυκλοφορεί η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία Merck με την ονομασία Fortecortin, χρησιμοποιείται επίσης στη θεραπεία ασθενών με κορωνοϊό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT