Σε αύξηση κεφαλαίου προχωράει η Intrakat

Ρευστότητα ύψους 35 εκατ. ευρώ, η οποία θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση υφιστάμενων και νέων έργων (ΑΠΕ, ΣΔΙΤ και ακινήτων), αλλά και 15,8 εκατ. ευρώ ως κεφάλαιο κίνησης, αναμένεται να εξασφαλίσει η Intrakat, στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που ανακοινώθηκε χθες.

1' 44" χρόνος ανάγνωσης

Ρευστότητα ύψους 35 εκατ. ευρώ, η οποία θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση υφιστάμενων και νέων έργων (ΑΠΕ, ΣΔΙΤ και ακινήτων), αλλά και 15,8 εκατ. ευρώ ως κεφάλαιο κίνησης, αναμένεται να εξασφαλίσει η Intrakat, στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που ανακοινώθηκε χθες.

35 εκατ. ευρώ από τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση υφιστάμενων και νέων έργων.

Ειδικότερα, η εταιρεία θα προχωρήσει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 8,1 εκατ. ευρώ, με την έκδοση 27.027.028 νέων, κοινών, ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,3 ευρώ/μετοχή και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της εταιρείας. Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών θα ανέλθει σε 1,9 ευρώ/μετοχή, κάτι που μεταφράζεται σε συνολικά έσοδα της τάξεως των 50,8 εκατ. ευρώ. Η διαφορά μεταξύ της ονομαστικής αξίας και της τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, ήτοι ποσό 43,2 εκατ. ευρώ, αναμένεται να αχθεί σε πίστωση του λογαριασμού «Διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο». Στο πλαίσιο αυτό, από τα καθαρά αντληθέντα κεφάλαια, 20 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν για τη χρηματοδότηση υφιστάμενων ή και νέων έργων ΑΠΕ, ενώ επιπλέον 15 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτήσουν νέα έργα, μέσω συμβάσεων παραχώρησης, ή και ΣΔΙΤ και νέων επενδύσεων στον κλάδο της ανάπτυξης ακινήτων. Τέλος, ποσό 15,8 εκατ. ευρώ θα καλύψει ανάγκες κεφαλαίου κίνησης της Intrakat.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν εκπνεύσει το 2021, οι μέτοχοι της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Intrakat παρείχαν εξουσιοδότηση στο διοικητικό συμβούλιο να λαμβάνει αποφάσεις αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Σημειώνεται ότι σήμερα στο μετοχικό κεφάλαιο της Intrakat συμμετέχουν ο όμιλος Intracom Holdings της οικογένειας Κόκκαλη με ποσοστό 37,7%, η StrongView Holdings του κ. Δημ. Θεοδωρίδη με 14,4%, η Adamas Group του κ. Δημ. Κούτρα με 12,69%, η Danech Estate των κ. Λαζαράκη και Στασινόπουλου με 8,98% και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πέτρος Σουρέτης με 7,56%. Το υπόλοιπο 18,55% ελέγχεται από το ευρύ επενδυτικό κοινό. Τα παραπάνω ποσοστά διαμορφώθηκαν μετά την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου που είχε πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι, προκειμένου να απορροφηθεί η ΓΑΙΑ Ανεμος, η οποία θα αποτελέσει το «όχημα» της Intrakat στον τομέα της παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT