Κέρδη για τις αγορές στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ

Κέρδη για τις αγορές στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ

Ημέρα κερδών αποδείχθηκε η χθεσινή για σχεδόν όλους τους δείκτες των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ενώ ανάλογη ευνοϊκή διάθεση επικρατούσε και στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού.

1' 32" χρόνος ανάγνωσης

Ημέρα κερδών αποδείχθηκε η χθεσινή για σχεδόν όλους τους δείκτες των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ενώ ανάλογη ευνοϊκή διάθεση επικρατούσε και στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο 0,51%, ενώ αργά χθες οι Dow Jones και S&P 500 παρουσίαζαν κέρδη της τάξεως του 0,97% και 1,19% αντιστοίχως. Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων αποκλιμακώθηκαν και οι μετοχές του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας ανέκτησαν το χαμένο έδαφος. Τα δυναμικά εταιρικά αποτελέσματα συνέβαλαν ώστε όλοι οι 11 κλαδικοί δείκτες του S&P 500 να εμφανίζουν κέρδη. Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων ΗΠΑ υποχώρησαν 4 μ.β. στο 1,83% και των γερμανικών κατά 1 μ.β. στο -0,02%.

Ωστόσο, οι ανησυχίες μήπως η Fed αποδειχθεί περισσότερο επιθετική ως προς την αύξηση των επιτοκίων από όσο έχουν υπολογίσει οι αγορές θα εξακολουθήσουν να επηρεάζουν την εμπιστοσύνη του επενδυτικού κοινού. Αλλωστε, το βλέμμα των παραγόντων της αγοράς είναι στραμμένο στην επικείμενη συνεδρίαση της τραπέζης την επόμενη εβδομάδα. Ολος αυτός ο θόρυβος για τη σκλήρυνση της πολιτικής της Fed δεν άφησε περιθώριο για τις πολύ καλές επιδόσεις των επιχειρήσεων. «Ενόσω το πρώτο τρίμηνο προχωρεί, οι εταιρείες διατυπώνουν τις προβλέψεις τους για τα κέρδη και αυτό είναι θετικό», παρατηρεί ο Τιμ Γκρίσκι, υπεύθυνος στρατηγικής χαρτοφυλακίου στην Ingalls & Snyder. «Οι δυνατότητες πωλήσεων έχουν εξαντληθεί. Οπότε ίσως οδηγούμαστε σε νέα υψηλά επίπεδα τιμών». Η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε ότι ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης σταδιακά μέσα στο 2022 θα βαίνει μειούμενος, προσθέτοντας πως η ΕΚΤ δεν χρειάζεται, λόγω διαφορετικών συνθηκών, να δράσει τόσο αποφασιστικά όσο η Fed.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ολοκλήρωσε τη  συνεδρίαση με άνοδο 0,51%.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε χθες με -0,06%, ενώ με κέρδη  0,65% ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση ο DAX, με 0,30% στο Παρίσι ο CAC 40, με 0,73% στο Μιλάνο ο FTSE MIB και με ο,45% ο IBEX στη Μαδρίτη. Το ευρώ υποχώρησε προς το δολάριο 0,1% σε 1,1330 δολάριο, ενώ το αργό αρχικά εξασθένησε και στη συνέχεια αναρριχήθηκε σε υψηλά επίπεδα επταετίας. Το Brent ανήλθε 0,46 δολάρια στα 88,9 δολάρια το βαρέλι και το αργό Ν. Υόρκης κατά 0,67 δολάρια, στα 87,63 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT