Υψηλή ζήτηση για το 5ετές της Premia

Στο 2,8% διαμορφώθηκε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το επιτόκιο του πενταετούς ομολόγου, ύψους 100 εκατ. ευρώ, που εκδίδει η Premia Properties.

2' 24" χρόνος ανάγνωσης

Στο 2,8% διαμορφώθηκε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το επιτόκιο του πενταετούς ομολόγου, ύψους 100 εκατ. ευρώ, που εκδίδει η Premia Properties. Χθες το απόγευμα ολοκληρώθηκε η διαδικασία της δημόσιας προσφοράς, με την έκδοση να καταγράφει υψηλή ζήτηση, καθώς υπήρξε υπερκάλυψη μεγαλύτερη από δύο φορές, αφού η προσφορά ξεπέρασε τα 200 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το εύρος απόδοσης είχε διαμορφωθεί μεταξύ 2,7% και 3,1%. Πρόκειται για άλλη μία απόδειξη ότι το επενδυτικό κοινό εμφανίζεται πρόθυμο να τοποθετηθεί σε εταιρείες που πρόκειται να εκμεταλλευθούν τις επενδυτικές προοπτικές της αγοράς ακινήτων. Σημειωτέον ότι το 70% των ομολογιών θα διανεμηθούν σε ιδιώτες επενδυτές και το υπόλοιπο 30% σε θεσμικούς επενδυτές.

Η Premia Properties θα αξιοποιήσει τα κεφάλαια αυτά για την περαιτέρω μεγέθυνση του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της κατά την προσεχή διετία, αλλά και για την αποπληρωμή δανεισμού. Ειδικότερα, ποσό 54 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθεί για την απόκτηση νέων ακινήτων, ενώ 39,6 εκατ. ευρώ θα αφορούν τη μείωση του δανεισμού της εταιρείας. Οι νέες ομολογίες θα ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 26 Ιανουαρίου.

Στο 2,8% διαμορφώθηκε το επιτόκιο του ομολόγου ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Απώτερος στόχος της διοίκησης είναι η δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου ακινήτων αξίας 1 δισ. ευρώ εντός των προσεχών πέντε ετών. Συνολικά, εντός του 2021 η εταιρεία προχώρησε σε επενδύσεις για την απόκτηση 14 νέων ακινήτων, διευρύνοντας σημαντικά το χαρτοφυλάκιό της, με την αξία του ενεργητικού να υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει σύντομα τα 200 εκατ. ευρώ. Αλλωστε, το τελευταίο διάστημα η διοίκηση της εταιρείας έχει προχωρήσει σε υπογραφές προσυμφώνων για δύο νέες σημαντικές προσθήκες. Η πρώτη εξ αυτών αφορά την απόκτηση ενός πάρκου βιοτεχνολογίας, το οποίο πρόκειται να αναπτυχθεί στην περιοχή της Παιανίας, από την Dimand Real Estate. Το εν λόγω πάρκο θα μισθωθεί από το κοινοπρακτικό σχήμα της ελληνικής εταιρείας αναγεννητικής ιατρικής Theracell Advanced Biotechnology και της αμερικανικής βιοτεχνολογικής εταιρείας Orgenesis. Αλλη μία κίνηση της εταιρείας αφορά την υπογραφή προσυμφώνου για την εξαγορά τριών κτιρίων φιλοξενίας φοιτητικών κατοικιών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Τα κτίρια είναι συνολικής επιφάνειας 7.764 τ.μ. και αποτελούνται από συνολικά 153 εξυπηρετούμενα διαμερίσματα. Αμφότερες οι επενδύσεις αναμένεται να επισημοποιηθούν εντός του πρώτου τετραμήνου του 2022.

Παράλληλα, η εταιρεία βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για την απόκτηση ενός νέου συγκροτήματος logistics στην Αττική, διευρύνοντας κι άλλο την ήδη ισχυρή παρουσία της στη συγκεκριμένη κατηγορία ακινήτων. Εκτός από logistics, η Premia αναμένεται να συνεχίσει να επενδύει σε κτίρια κοινωνικού χαρακτήρα (π.χ. σχολεία, χώροι περίθαλψης ηλικιωμένων), σε εμπορικά ακίνητα που στεγάζουν υπεραγορές (σούπερ μάρκετ), σε εξυπηρετούμενα διαμερίσματα (επιπλωμένες κατοικίες με παροχή υπηρεσιών), αλλά και σε πράσινα κτίρια γραφείων, πιστοποιημένα κατά τα σχετικά πρότυπα υψηλής ενεργειακής απόδοσης και χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Το επόμενο βήμα για την Premia Properties είναι η μετατροπή της σε ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία). Ο σχετικός φάκελος έχει υποβληθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τον προηγούμενο Νοέμβριο κι εφόσον δεν υπάρξει κάποια απρόοπτη καθυστέρηση, ο μετασχηματισμός της εισηγμένης θα έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT