AstraZeneca: Στη λίστα των κορυφαίων 100 βιώσιμων εταιρειών του κόσμου
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
astrazeneca-στη-λίστα-των-κορυφαίων-100-βιώσιμων-ε-561691333

AstraZeneca: Στη λίστα των κορυφαίων 100 βιώσιμων εταιρειών του κόσμου

Στη λίστα των 100 πιο βιώσιμων εταιρειών στον κόσμο για 5η συνεχή χρονιά βρίσκεται η ΑstraΖeneca, σύμφωνα με την αξιολόγηση της Corporate Knights. Οι 100 εταιρείες της λίστας αναδεικνύονται από αξιολόγηση περίπου 7000 εταιρειών και θεωρείται μία από τις κορυφαίες αντίστοιχες εταιρικές διακρίσεις. Η AstraZeneca αναγνωρίστηκε για τις επιδόσεις της στην αποτελεσματική αξιοποίηση της επιστήμης, της καινοτομίας και της συνεργασίας και στην συνεισφορά στη δημιουργία ενός υγιούς και βιώσιμου μέλλοντος για τους ανθρώπους, την κοινωνία και τον πλανήτη.

Την τελευταία πενταετία η ΑstraΖeneca αποτελεί διεθνώς πρωτοπόρος στις σχετικές πρωτοβουλίες, έχοντας ενσωματώσει τις αρχές βιώσιμης ανάπτυξης και του ESG στη λειτουργία της. Ενδεικτικά παραδείγματα αποτελούν τα προγράμματα «Αmbition zero carbon»  και «AZ Forest», με τα οποία η εταιρεία οδηγείται σε μηδενικές εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2025 και σε αρνητικό αποτύπωμα μέχρι το 2030 σε όλη την αλυσίδα στην οποία δραστηριοποιείται, καθώς και στη φύτευση και στη διατήρηση 50 εκατομμυρίων δέντρων σε όλο τον κόσμο μέχρι το τέλος του 2025.

Στην Ελλάδα, το αντίστοιχο πρόγραμμα «Προστατεύουμε το περιβάλλον με πράξεις» συμπληρώνει φέτος 4 χρόνια εφαρμογής. Στο πλαίσιό του, οι άνθρωποι της εταιρείας έχουν προχωρήσει σε σειρά δράσεων προστασίας του περιβάλλοντος σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο και Ηράκλειο Κρήτης. Πρόσφατα, μάλιστα, η ΑstraΖeneca υποστήριξε δράση ενίσχυσης του φωτισμού με ηλιακή ενέργεια τριών πάρκων στην Αθήνα και ενός πάρκου στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τους αντίστοιχους δήμους.

«Το πρόγραμμα αποτελεί ακόμα μία σημαντική πρωτοβουλία εταιρικής υπευθυνότητας της AstraZeneca και εντάσσεται στην ευρύτερη κοινωνική στρατηγική μας για βιώσιμη ανάπτυξη και αειφορία. Πιστεύουμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανθρώπινη υγεία και αποτελεί ευθύνη όλων μας να εξασφαλίσουμε ότι οι μελλοντικές γενιές θα ζήσουν σε έναν υγιή πλανήτη» τόνισε σχετικά η κα Γιώτα Κοτσεκίδου, External Affairs Director της AstraZeneca Ελλάδας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT