Με πτώση 1,09% έκλεισε το Χρηματιστήριο

Με πτώση 1,09% έκλεισε το Χρηματιστήριο

Η αγορά της Αθήνας δεν μπόρεσε να αντισταθεί στις εισαγόμενες πιέσεις

1' 39" χρόνος ανάγνωσης

Με απώλειες κάτω από τις 930 μονάδες έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας το διεθνές κλίμα και υποκύπτοντας στις πιέσεις. Το τεχνικό ζητούμενο, σύμφωνα με εγχώριους αναλυτές, είναι η διατήρηση των 904 μονάδων, ενώ η διάσπασή τους θα απειλήσει την ανοδική τάση, με τις 880 μονάδες να έχουν έτσι στη συνέχεια τον χαρακτήρα της «μητέρας όλων των μαχών». Προς το παρόν, ωστόσο, η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε πτώση της τάξεως του 1,09% και έκλεισε στις 924,42 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 89,63 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 1,91% και ο τραπεζικός ενισχύ- θηκε κατά 0,65%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 1,16% στις 2.237,66 μονάδες, ενώ στο -0,93% διαμορφώθηκαν οι απώλειες στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ο οποίος έκλεισε στις 1.548,46 μονάδες.

Από τα μη τραπεζικά blue chips, μόνο οι ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Ελλάκτωρ και Σαράντης έκλεισαν στα θετικά, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε η Jumbo στο -3,13% και ακολούθησαν με πτώση άνω του 2% οι Aegean, ΕΛΠΕ και Motor Oil. Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,53% στις 657,86 μονάδες, με την Εθνική Τράπεζα να ξεχωρίζει στο +0,68%, ενώ απώλειες 1,16% κατέγραψε η Alpha Bank, στο -0,81% έκλεισε η Πειραιώς και στο -0,63% η Eurobank. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 1,91% και ο τραπεζικός ενισχύθηκε κατά 0,65%.

Το πτωτικά φορτισμένο διεθνές κλίμα σταδιακά επηρέασε και την εγχώρια αγορά, η οποία, παρά τη γρήγορη υποχώρησή της από τα υψηλά των 960 μονάδων, παραμένει με θετικό πρόσημο για το σύνολο του 2022, σημειώνει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities. Ο τραπεζικός κλάδος στέκεται αρωγός στην αντοχή του δείκτη, με την Εθνική Τράπεζα να παίρνει τη σκυτάλη από την Alpha Bank αυτή την εβδομάδα και να καταγράφει υψηλά 45 μηνών, οδηγώντας τον κλάδο, ο οποίος δείχνει σταθερά θετική αλλαγή στάσης ακόμα και σε ημέρες αύξησης της προσφοράς. Παρ’ όλα αυτά, οι συνεχείς πιέσεις που καταγράφονται στην Αμερική δεν άφησαν πολλά περιθώρια διατήρησης του ανοδικού κλίματος, με αποτέλεσμα την επιστροφή της επιφυλακτικότητας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT