Παροχές 3 εκατ. από Sunlight το 2021

Τρία εκατομμύρια επιπλέον σε παροχές προς το προσωπικό της διέθεσε η Sunlight κατά το 2021.

2' 12" χρόνος ανάγνωσης

Τρία εκατομμύρια επιπλέον σε παροχές προς το προσωπικό της διέθεσε η Sunlight κατά το 2021. Ο όμιλος συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας απασχολεί συνολικά 1.350 ανθρώπους, από τους οποίους 1.000 εργάζονται στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις του σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Κιλκίς.

Οπως ανακοίνωσε χθες η Sunlight, το ποσό των 3 εκατ. ευρώ που διανεμήθηκε την περασμένη χρονιά είναι πλέον της τακτικής μισθοδοσίας, περιλαμβάνοντας μπόνους απόδοσης, πριμ παραγωγικότητας και επιπλέον παροχές.

«Το μπόνους απόδοσης διατίθεται ετησίως σε όλους τους εργαζομένους με βάση τη συνεισφορά τους στους εταιρικούς στόχους – ασχέτως μισθολογικής βαθμίδας ή θέσης στο οργανόγραμμα της εταιρείας», σημειώνει η εταιρεία, που προχώρησε πέρυσι σε 300 νέες προσλήψεις.

Στις επιπλέον παροχές συμπεριλαμβάνονται έκτακτες ενισχύσεις προς οικογένειες εργαζομένων. Μεριμνώντας ειδικά για τους γονείς, τη χρονιά που πέρασε η Sunlight Group ενίσχυσε με 500 ευρώ τις οικογένειες (πλην διοικητικών στελεχών) με παιδί υποψήφιο στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, ενώ στους επιτυχόντες και στις επιτυχούσες δώρισε από έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή αξίας έως 1.200 ευρώ. Επιπροσθέτως δόθηκε έκτακτη οικονομική ενίσχυση 200 ευρώ για το εορταστικό τραπέζι του 2021 σε κάθε πολύτεκνο εργαζόμενο στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της εταιρείας. Επίσης, η Sunlight προσφέρει σε όλο το προσωπικό της και στα εξαρτώμενα μέλη των εργαζομένων ιδιωτικό πρόγραμμα δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Κατά το περυσινό έτος η εταιρεία προχώρησε σε 300 προσλήψεις, κυρίως για τη μονάδα της Ξάνθης.

Για το 2022 η Sunlight ανακοίνωσε ήδη αύξηση 10% στο βασικό ημερομίσθιο των εργαζομένων στην κατώτατη μισθολογικά βαθμίδα – αύξηση μεγαλύτερη από τη νομικά προβλεπόμενη του 2% με βάση την πρόσφατη απόφαση του αρμόδιου υπουργείου.

«Επιπρόσθετα, με στόχο τη διαρκή βελτίωση της καθημερινής εμπειρίας των εργαζομένων της, η εταιρεία μετέφερε τα διοικητικά γραφεία της Αττικής σε νεόδμητο κτίριο με μοντέρνο, φιλικό προς το περιβάλλον σχεδιασμό, ενώ παράλληλα αναβάθμισε τους χώρους εστίασης του προσωπικού στην Ξάνθη», σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες η Sunlight.

Εκτός από τους 300 νέους εργαζομένους που εντάχθηκαν στην πλειονότητά τους στο νέο, σύγχρονο βιομηχανικό συγκρότημα της Ξάνθης, στην οικογένεια της Sunlight προστέθηκε πρόσφατα και το ανθρώπινο δυναμικό της Technoform, επιχείρησης με έδρα το Κιλκίς που δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό και στην κατασκευή καλουπιών και εξαρτημάτων υψηλής τεχνολογίας.

H Sunlight εμφάνισε στη χρήση του 2021 αύξηση κατά 50% του κύκλου εργασιών, σχεδιάζοντας, σε ορίζοντα πέντε ετών, να επεκτείνει την παραγωγική δυναμική σε μπαταρίες και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας μολύβδου – οξέος και ιόντων λιθίου. Προς την κατεύθυνση αυτή πραγματοποιεί επενδύσεις εντός και εκτός Ελλάδας σε εξοπλισμό, αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής και συναρμολόγησης, στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Ο όμιλος δίνει έμφαση στην υλοποίηση ενός προγράμματος εξαγορών και συγχωνεύσεων με στόχο τη δημιουργία αξίας από την αυτόνομη ανάπτυξη των εταιρειών στις οποίες συμμετέχει, όπως και την ενίσχυση της θέσης της Sunlight σε παγκόσμιο επίπεδο.  

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT